ANSVARIGA UTGIVARE

Johan Hedman och Mattias Åsén följer Rotebro IS FF:s väg upp till division 1


måndag 12 juli 2010

Seger för Rotan Five mot Åberg United

När man är fotbollsspelare till yrket (jag har ju i alla fall inte något annat...) så uppskattas ledigheten när den väl dyker upp, som den nu gjort under matchuppehållet. Men eftersom man inte kan något annat än spela fotboll så krävs det inte mycket för att farbror Abstinens ska komma på besök och locka ut en för att joxa lite med trasan. Det är dock sällan man stöter på en solbränd Jens Åberg med följe (inga fotbollsproffs och ingen Filip Terland) som utmanar Unge Tunge och hans manskap (småskadade Kalle Gnäll, Sidleds-WiklundH, Speakern Marcus Mårtensson och Tifoansvarige Victor Söderberg) på en solig sandstrand i Falsterbo. Självklart antogs utmaningen av "Rotan Five", där Mårtensson ställde sig i målet, WiklundH och Gnäll agerade offensiva backar och Victor spelade i en fri roll, ofta nära vattnet. Unge Brune valde att inte göra för många knop och stod som den tunga anfallare han har kapacitet att bli uppe vid motståndarnas mål.

Åberg United spelade med två man mer, eftersom de flesta av deras spelare antingen var överförfriskade eller hade fötterna på fel ben. I publiken satt två medelålders tanter som med glada miner och stora ögon tittade på de bruna (eller röda) välsvarvade kropparna som sprang runt i hettan. Ingen vuvuzela. På den tunga sandstranden, med "Prison Rules" (the only rule; there are no rules!) och med lite för många spelare bjöds tanterna inte på något stort skönspel, men Speakern Mårtensson visade att han nog ligger före Fuck You Berg i kampen om målvaktsposten i Rotebro med en rad vackra och atletiska räddningar med kroppens alla delar. Att detta gjordes med en stukad tumme gör inte bravaden mindre direkt. Åberg Uniteds numerära övertag ledde till att mycket av spelet förpassades till Rotan Fives planhalva, där Mårtensson lämnades ensam i misslyckade offsideställningar gång på gång. Tur då att Åberg United saknade målgörare, vilket Rotan Five ståtade med. Unge Tunge knoppade in ledningsmålet, vilket var början på en mycket jämn och välspelad match. Lagen följdes åt till 4-4 då Time Out basunerades ut, vilket betydde taktiksnack och bad. Lagen kom överens om att spela Sista målet vinner, för att kunna hinna till Systembolaget, i en match som för tillfället lutade åt Unitedseger. Då kliver han fram. Mannen som inte kan förlora onödiga saker: Kalle Gnäll Ramsell! Med en virtuosisk Cykelspark och med en oberäknelig felstuds i sanden kunde "den lille med den store" avgöra en episk match. Glädjen i Rotan Five var total och firade detta i vattnet. Alla förutom Mårtensson som inte förstått sista målet vinner-regeln och försökte skrika tillbaka oss andra.

Åberg United var stora i nederlagets stund och kapten Jens sa efter matchen: "Dä ä otur, men vi förlorar mot ett starkt lag som är obesegrade på sand i år, så det är bara att gratulera!" Matchhjälten Gnäll var desto mer lyrisk: "Det här är det största som hänt mig! Mina barn ska döpas till Sand och Vatten, så jag alltid kommer minnas den här matchen!"

Övrigt som bör rapporteras från matchen:
- Carles Puyols oväntade inhopp i matchen, som dock visade sig vara Jens med sjögräs i håret. Stor humor!
- Det brutala spelet från båda sidor gjorde att alla hade ont någonstans efter matchen. Nigel de Jongs karatespark i bröstet hade setts som en smekning under strandmatchen.
- Veven gjordes flera gånger.
- Kalle Gnäll kan också titulera sig "Minigolfmästare", "Plumpmästare" och "Kast-med-liten-boll-med-vänsterhandmästare" Tunga titlar!
- Jens springer som en flicka.
- Jens gick och la sig redan vid klockan tio samma kväll. Han orkade inte ens äta upp pizzan i tältet...

Tack detsamma!

/#13

6 kommentarer:

  1. inför returen i el clasico så har jag meddelat Jimmy jump att detta kommer att ge större rubriker än vad han är van vid och ge han det genombrott han förtjänar ! så håll i hattarna :)
    // Rotan 4ever

    SvaraRadera
  2. Nyfiken!
    Great??`?

    SvaraRadera
  3. Kvällströtte Åberg14 juli 2010 kl. 20:34

    Intressant och relativt sanningsenlig beskrivning av matchen. Dock stod det en aning mer än 4-4 när sista målet trädde i kraft. 6-2 till Åberg United är mer rätt...hatten av dock för Gnäll Ramsell som verkligen lyfter sig i avgörande lägen...^^

    SvaraRadera
  4. "en oberäknelig felstuds" är precis vad Rotan behöver för att avgöra matcher...

    SvaraRadera