ANSVARIGA UTGIVARE

Johan Hedman och Mattias Åsén följer Rotebro IS FF:s väg upp till division 1


lördag 31 juli 2010

Inför Rotebro ISFF - Sandviken

Det har sprungits diagonaler och kilats in småpojkar, prinskorvar har tacklats och Stockholmsveckor har förlupit, men nu är det bara några timmar kvar till den första "höst"matchen mot Sandviken. Sandviken som redan spelat en match på denna sida sommaren, vinst med 2-1 hemma mot Strömsberg, kommer antagligen revanschlystna till dagens match efter den svidande förlusten mot de rödblå på Jernvallen i juni. Då hette matchvinnarna Christoffer Leal som Jambulani-sköt in segermålet, och Curt-Axel Andersson som räddade oss i slutet av matchen när hemmapressen var som värst. Annat vi minns från den matchen är det fatala målsumpandet från Rotebros anfallare, där Unge Missande var den värsta syndaren och vi minns även en grymt snabb vänsterback i motståndarlaget (kan ha sett snabbare ut än vad han var i och med att han hade Alexander WiklundH mot sig på sin kant...).


Veckan som varit i Rotebrolägret, har präglats av kondition, kondition, lite regn och nytt folk. Måndagen dominerades kraftigt av fystränare Holm som lät oss springa oss igenom veckans första träningspass. Konditionen utfördes i form av olika tävlingar där laget med Curt-Axel OCH Fuck You Berg allt som oftast vann, vilket NASA nu försöker finna förklaringar på. Fusk är den hittils enda rimliga lösningen på problemet. Vi fick även ett kärt återbesök på träningen när Abdulmasih Keriakes helt otippat dök upp för att träna. Anledningen var att få viktig träning innan ett eventuellt klubbyte, vilket Rotebro såklart ställer upp på. "Rotebro - här är alla välkomna!" En paroll som gett oss mången duktig spelare genom åren. Tack Sollentuna United! Viktigt att påpeka från denna träning är att den utspelades på konstgräset, trots en perfekt matta på andra sidan stängslet. Retligt var ordet.


Tisdagen bjöd på - kondition till vår stora glädje. Men för att variera lite i träningsupplägget så fick vi spelare även äran att plågas i ett styrkepass innan vi började spela match. Matchspelet blir alltid lika dåligt efter en timmas kondition och styrka. Tränarparet alltid lika förvånat. Unge Lätte flög för övrigt fram under konditionsövningen "Diagonaler". Enligt rykten var han till och med bättre än självaste WiklundH. Säger kanske mer om Svampbobs fysiska status...


Niklas Karlsson gjorde en bejublad comeback på torsdagsträningen, efter att ha firat månadsdag med flickvännen i tre veckor och fick känna på Hagas dobbar per omgående. Prinskorvarna var lite brunare på Karlsson, men lika ömma och små. Det dök även upp en provspelande mittback från Råsunda, vid namn Sheriffen (han räknade till tio innan varje duell på plan...). Långa ben hade han, vilket alltid är bra. Inledde också sin provspelsperiod med att stämpla WiklundH, vilket också alltid är bra. Inte direkt som när en ung Alessandro Nesta bröt benet på stjärnförvärvet Paul Gascoigne i Lazio, men nästan. Även denna träning fick utövas på konstgräset, denna gång mer förståleligt eftersom det regnade så mycket att Cribba bar Sollentunas fulaste keps och Christer stod under paraply träningen igenom. De ville först inte ens komma ut till träningen, men förstod att det nog skulle vara bra att visa sig när nya spelare anlänt. Sebban tränade inte eftersom han får ont i knät när det regnar.


En sammanfattningsvis bra träningsvecka är över och nu är vi alla spända och förhoppningsfulla inför matchen som börjar klockan 14.00 idag på Skinnaråsen. Laget släpptes redan i torsdags och ser ut som följande:

Curt-Axel

Nisser, Seb, Mbye, Lukas

Gnäll, Leal, WiklundH, Armin

Biyo, Unge Tunge


Övrigt från veckan som gått:

- Mathias Hagman, aka Hagamannen som skulle tackla ned Vinnie Jones utan att se berörd ut, låg ned och kved två gånger under tisdagsträningen. Har Haga gått och blivit mänsklig under sommaren?

- Unge Skönspelande och WiklundH hade stor show på konstgräset under torsdagsträningen med ett par vackra mål och framförallt några sköna "over". Härlit!

- Kalle Gnäll tillbaka i startelvan. Se upp Sandviken och kanske framförallt domaren.

- Fatta chocken när vi fick reda på att vår egen Mbye spelat i belgiska toppklubben Lokeren, under en FIFA-kväll hemma hos Kalle Gnäll!


Jag tror personligen att vi har en god chans att ta tre poäng i denna match. Vi har ett bra "go" i laget, en stark matchtrupp och det har sett lovande ut på träningarna i veckan. Stehårt jobb kommer självklart krävas mot ett Sandviken som varit igång längre än vad vi varit och redan är inne i matchtempo, men jag tror att någon av våra många matchvinnare kommer att se till så att vi vinner matchen och plockar in på täten i toppen av tabellen. Väl mött på Skinnaråsen idag!


/Unge Matchsugne

3 kommentarer:

  1. Härlit Rotan! Nu ser vi till så att det blir en seriefinal mot United den 24e

    SvaraRadera
  2. Men ni får nog tacka Mbye och försvaret för att det gick som det gick... Det såg väldans trögt och långsamt ut på mittfältet. Många som stannade upp 3 meter framför och tittade på och väntade på motståndarens nästa passning istället för att omedelbart och utan tvekan smälla på!

    SvaraRadera
  3. grattis till segern

    SvaraRadera