ANSVARIGA UTGIVARE

Johan Hedman och Mattias Åsén följer Rotebro IS FF:s väg upp till division 1


söndag 1 augusti 2010

Tre poäng mot Sandviken ger hopp om serieledning

En vinst är en vinst är en vinst. De kan se ut på många olika sätt, vara välförtjänta, oförtjänta, vackra, smutsiga eller som igår, bara märkliga. Det som är så bra är att man får tre poäng även utav en märklig seger. Det gör också så att vi hänger på i tabelltoppen inför onsdagens toppmöte mot Frej på Skinnaråsen. Men först tittar vi bak på gårdagens drabbning mot Sandviken.

Den största snackisen inför matchen var Sandvikens matchställ. Deras traditionella röda ställ var givetvis för likt hemmalagets röd-blå, men enligt domaren var även det medtagna, blåa bortastället för likt, vilket gjorde att Sandviken fick iklä sig Rotebros vita bortaställ (Den italienska fotbollsklubben Città di Palermo fick sina rosa färger efter att ha glömt matchtröjor till en match mot Juventus, som då lånade ut sitt rosa bortaställ till gästerna från Sicilien, så ni är i gott sällskap Sandviken). Märkligt att se Rotebros vackra klubbemblem pryda motståndarnas dresser, vilket kanske kan förklara en del felpass från vår sida...

För er som inte hade tillgång till en dator och kunde läsa startelvan redan igår kommer denna därför igen:
Curt-Axel Andersson
Nisser, Mbye, Seb, Lukas
Kalle Gnäll, WiklundH, Leal, Armin
Biyo, Unge Tunge

1:a halvlek:
Vi hade beordrats att sätta hög press mot Sandvikens väntade låga försvar, för att erövra boll högt och på så sätt kunna skapa några enkla chanser mot ett överrumplat försvar. Så blev nu inte riktigt fallet, eftersom vi inte var tillräckligt samlade i vår press och motståndet kunde antingen spela sig ur pressen, eller hitta upp på sina forwards med en tidig boll från försvaret. Vi fick istället koncentrera oss på att skapa målchanser på eget sätt, men när vi väl fick upp bollen runt straffområdet agerade vi för omständligt och smånätt, där Unge Dålige var den störste syndaren i första halvlek. De första 45 minuterna bjöd på ganska dåligt spel från båda håll, på en som vanligt numera, fantastisk gräsmatta på Skinnaråsen. Närmast mål innan halvtid var Sandviken som var farliga på fasta situationer (vilket lag är inte det i den här serien...?) och det var just på en fast situation, närmare bestämt en hörna, som var nära att ge utdelning där dock bollen rensas undan på mållinjen. Puh! Rotebros bästa möjlighet fick Kalle Gnäll som träffade ribban. Annars visade sig Biyan pigg och farlig i djupled, men kom aldrig loss till någon riktigt farlig målchans. Mållöst i halvtid var ganska symptomatiskt för den första halvleken.

Övrigt från 1:a halvlek:
- Sandvikens spelare var gjorda av kex och låg ner efter varje duell kändes det som. Eller så har den hårda fysträningen gett resultat för Rotebro.
- Speakeranläggningen var inte på plats vilket gjorde att Marcus Mårtensson fick stå och se ledsen ut istället för att göra det han är bäst på. Bedrövligt!
- Sandvikens mittback var Abgar Barsoms tvillingbror. Även släkt med Josef Fares.
- Ingen Wavin Flag eftersom speakeranläggningen inte var ute. Riktigt Bedrövligt!

2:a halvlek
Även fast vi stod för en medioker första halvlek kändes det som att vi var det bättre laget och att vi skulle ta tre viktiga poäng om vi bara skärpte till oss lite. Tji fick vi då när Sandviken tog ledningen innan åskådarna ens hunnit sätta sig i det höga gräset bakom båsen. Ett vackert anfall som avslutades med ett mästerligt avslut av Sandvikens nummer 9, utan chans för Curt-Axel i målet. Det kändes tungt efter målet och vi hade svårt att komma till 100-procentiga målchanser (Hasse Backe kräver väl stimpengar nu, men vafan!), men då kliver såklart Mr. Gambia fram i rampljuset och Martin Dahlin-nickar in kvitteringen på en väl avvägd frispark från Leal. Som vi sett så många gånger förr så ger ett mål energi och det dröjer inte länge innan vi har tagit ledningen. Denna gång är det Rotebro som står för ett fint anfall när Gnäll förlänger en utspark till Biyo som hittar en djupledslöpande Unge Tunge. Unge Lobbande väljer att Kennet Andersson-lobba (mycket VM 94-uttryck här) över målvakten, men bollen ville inte leta sig in i nätmaskorna utan studsar i stolpen och ut till en framrusande Armin Iranpak som kan raka in bollen i mål. Härlit! Efter det målet kändes det på något konstigt sätt som att matchen var klar och vi började slappna av lite. Det var vi nära att straffas för, men då visade Curt-Axel sin storhet i målet och räddade oss med två högklassiga räddningar inom en minut. Strax därefter kunde Gnäll istället göra 3-1 mycket kyligt efter en snabb kontring. Innan matchen var över hade även Biyan gjort sitt första mål i division 2 på inlägg av Leal. 4-1 och ridå ned för Sandviken.

Starkt av oss att vända underläge till seger, vilket tyder på stark moral i laget. Även väldigt starkt att vinna med så stora siffror trots att vi egentligen inte gör någon bra match alls. Vi hade inte ens bra perioder i spelet, utan endast bra intentioner och anfall. Att vi har många matchvinnare nämnde jag redan i inför-texten och detta visade sig också idag. Extra plus till Curt-Axel i målet som räddade oss när vi ledde med 2-1, Mbye som gav oss den livsviktiga kvitteringen och till Biyan som verkligen förtjänade att göra mål. Står alltid för ett enormt jobb och är livsfarlig för motståndarna att tappa bevakningen på. Nu är vi bara tre poäng från serieledande Frej, och eftersom Sollentuna United och Huddiksvall spelade oavgjort, 1-1, idag så är vi nya serieledare på onsdag om vi vinner då. Detta om något är väl en morot inför veckodrabbningen!

Övrigt från matchen:
- Unge Måltorre har officiell måltorka. Fem mål på de inledande tre matcherna är de enda målen som mäktats med. Skärpning!
- Lukas Kexberg var tvungen att kliva av på grund av en skadad axel. Vi får hoppas att det inte var något allvarligt.
- Sebastian stod för nya 90 minuter. Vad är det som händer i Rotebro?!
- Sebastian Strömberg fyller även 27 år idag. Hans önskelista:
*Nytt imunförsvar
*Ny knäled
*Årskort på idrottskliniken
*Ny njure
*Heineken-flak

Nu laddar vi om batterierna till på onsdag där alltså serieledning står på spel. Matchtid, 19.00 på Skinnaråsen, kom och stötta oss i kampen mot ettan!

/Unge Måltorre

2 kommentarer: