ANSVARIGA UTGIVARE

Johan Hedman och Mattias Åsén följer Rotebro IS FF:s väg upp till division 1


måndag 23 augusti 2010

Inför Sollentuna United - Rotebro ISFF - El Clasico 2-0




För de allra flesta invånarna i Sollentuna kommer tisdagen den 24 augusti 2010 bara vara en tisdag i mängden. Man går till jobbet eller skolan på morgonen, kommer hem och äter sin middag framför TV:n eller sätter sig och spelar tv-spel tills mamma tvingar en att gå och lägga sig. För de allra flesta. För några män (och ett gäng pojkar) kommer tisdag den 24 augusti 2010 vara en dag att för alltid minnas. Klockan 19.00 kommer denna blandning av män och pojkar att marschera in på Sollentunavallen för den viktigaste matchen i sina liv. Det är om den matchen det här inlägget handlar om.

Att matchen imorn på Vallen är speciell är inte någon överdrift. Sollentuna United, med 1500 medlemmar, tränare från allsvenskan och Premier League och med ett samarbete med regerande svenska mästarna AIK, ska möta Rotebro, en förening med drygt 300 medlemmar, tränare från Åkersberga och "Från koja till slott" och där det närmaste ett samarbete med en allsvensk klubb är att dåvarande Djurgårdsspelaren Mikael Dorsin delade ut priser på skinnaråsen i RISgrynscupen i början på 2000-talet. Att Rotebro till stora delar består av ratade Unitedspelare gör de rödblå till ännu större underdogs. Trots dessa förutsättningar så ligger Rotebro före United i tabellen och kommer att fortsätta göra så oavsett resultat i morgondagens drabbning. Att nykomlingen Rotebro är med och krigar om seriesegern är inte bara imponerande - det är helt jävla otroligt! Matchen imorn är för United en chans att rädda säsongen och hålla liv i spänningen om "kampen om kommunen". För Rotebro är matchen i första hand en chans att haka på serieledarna Frej och i andra hand en chans att ta revansch på United, som vann vårmötet med klara 4-0.

Mötet uppehåller bortalagets tankar och känslor under dygnets alla vakna timmar och det här är ett litet axplock av vad vi har gjort den senaste veckan:

- Supportergruppen har, i vanlig ordning, fixat banderoller som kommer att synas på läktaren imorn.
- Fansen har mobiliserats via Facebook, playahead och genom dörrknackningar. Kampen om att vinna slaget på läktaren har övertrumfat de flesta av partiernas valkampanjer inför höstens val.

- Det har diskuterats huruvida vi ska skaffa bengaler till bortaklacken som kan kasta in dessa på plan och på så sätt orsaka böter (och i bästa fall tvångsdegradering) för Sollentuna. Efter många diskussioner och mycket övervägande valde vi att avstå. Endast på grund av rädsla för Pål Lindholm.

- Murar har skjutits sönder, som tidigare tagits upp i bloggen.

- Alla spelare har fått skratta åt Filip Terlands utseende. Vilket ytterbacksutseende den mannen har!

- Men den största laddningen och uppoffringen har ändå Fredrik Källberg gjort. Precis som utlovat har "Mr. Öl" tagit avstånd till allt alkoholdrickande under två veckors tid och har under denna tid mest legat och skakat i abstinensbesvär i sin säng. All alkohol har säkert inte försvunnit ur kroppen tills imorn, men det kommer vara en ny man som kliver in på Vallens gräs imorn. Det kan jag lova.

Veckan som varit

Träningarna efter Sundsvallsmatchen, vår senaste skalp på vårt korståg genom serien, har dominerats av spelövningar och matchspel. När assisterande tränare Cribba är borta i sjukdom ett par träningar försvinner med honom också teknikträningen. "Hittepå" är Christers synpunkt på nymodigheter som Teknikcirkeln eller Y:et. Bashar Hussein har under veckan lämnat laget efter att ha bråkat en gång för mycket på träning. "Världens bästa fotbollsspelare" återfinns numera i division 3 och Kungsängen, med tidigare Rotanprofiler som Mohamed Musa, Kalid Mohamed och Riyad Zagloumi. Epitetet "Världens bästa fotbollsspelare" har för övrigt Bashar myntat om sig själv. Övrigt från träningarna:
- Mbye har inte lagt av med sina divalater. Under konditionen i torsdags medverkade han inte av den enkla anledningen att han "inte gillar att springa". Är man bäst så är man.

- Att Armin har rehabtränat varje träning efter den senaste matchen har inte gjort att han synts mindre på träningarna. Snarare tvärtom. I lördags gjorde han ett traditionsenligt gästspel i målet vid frisparksträningen. Alltid lika underhållande.

- Nyförvärvet David Ström behövde bara tjugo minuter innan han skrev på ett kontrakt med klubben. Han började med att skjuta sönder vår gamla trogna frisparksmur. Den var inte gratis David.

Största matchen

Matchen imorn är den viktigaste matchen vi spelat i år och hela laget trånar efter revansch. Vi vet att vi inte spelar roligast i serien eller har den proffsigaste organisationen kring laget, men det som gör att jag tror att vi kommer åka hem med buss 520 efter matchen med tre sköna poäng är att vi spelar väldigt enkelt och tror på det vi gör. Sen har vi fler matchvinnare i laget än vad Sollentuna har också och det kommer fälla avgörandet imorn.

Tisdagen den 24 augusti 2010 spelas den största matchen i Sollentunas historia. Två lag med vitt skilda historier kommer beträda planen. Jag hoppas innerligt att vi är det lag som går av samma plan med en vinst i ryggen. Vad resten av Sollentunas invånare gör samtidigt skiter jag faktiskt i.

Rotanbloggen

5 kommentarer:

  1. Vi håller tummarna ända nere i GBG
    //Mats L

    SvaraRadera
  2. Kom igen nu sa jag! D Ström kommer att följa er från läktaren. Se till så att han kan känna sig som en stolt rotebroare, ingen jävla skit idag!

    SvaraRadera
  3. Jag kommer! /Patric Jildefalk

    SvaraRadera
  4. Om inte everysport uppdateras med sekundsmarginal får du inte øvernatta hos mig i høst, måsen!

    Om Jensa får køra veven ænnu en gång vet jag inte om det ær vært att komma tillbaka till sverige...

    Ingen skit!

    //Theo

    SvaraRadera
  5. Glöm inte att ta bussen TILL vallen också!

    SvaraRadera