ANSVARIGA UTGIVARE

Johan Hedman och Mattias Åsén följer Rotebro IS FF:s väg upp till division 1


fredag 27 augusti 2010

Inför Rotebro IS - Västerås IK

Efter några dygn där Rotebros slagna hjältar har slickat sina djupa sår och plåstrat om sina ömma bakdelar, är det så återigen dags för match där matcher ska spelas - på Skinnaråsen. Laget som får äran att beträda "Stockholms bästa fotbollsplan" och möta "Sollentunas sämsta fotbollsspelare" är Västerås IK.

Västerås - Ett lag som för närvarande ligger på den ganska jobbiga kvalplatsen, på samma poäng som Köping som huserar under samma streck, och med två poäng färre än Enköping som är på den bättre sidan om kvalplatsen. Trots sina blott 17 poäng på 16 matcher är Västerås förvånansvärt svåra att få hål på. Endast 20 mål har de gulsvarta släppt in på dessa matcher och har faktiskt nollat det målgladaste laget i serien, nämligen vårt kära Rotebro. Det är alltså ett försvarsstarkt lag som gästar vår fina idrottsplats imorn, svårare är det med målskyttet framåt. Inte fler än 17 mål har gnällbältelaget (Man har under veckan varit och tittat på Kalle för en eventuell övergång tills nästa säsong, han skulle enligt deras hemsida passa in väl i laget) mäktat med under säsongen och det är alltså inte det roligaste laget som kommer på besök denna sjuttonde omgång.

För vår egen del har vi bara hunnit med en träning efter El Clasico-debaclet, där Lukas fick veta att han gjorde sin bästa match för säsongen "...men ändå låg bakom två baklängesmål". Tro inte att du är något Klas! För att säkerställa planens kvalité (det är ju det enda vi kan skylta med när motståndarna kommer på besök) tränade vi på konstgräset under torsdagen, tillsammans med några pojk- och flicklag. Man kan inte beskylla oss för att inte ha kontakt med våra yngre medlemmar i alla fall. Kul för F99 att upptäcka:
- att de har bättre kickrekord än DF
- att de har bättre kondition än Curt-Axel
- att man kan spela i A-laget full, som Haga
- att man kan spela i startelvan hög, som Mbye
- att Freddan kan träna nykter
- och att man inte behöver träna om man inte vill, som Unge Träningsovillige.

Träningen bjöd på lite teknik, där det ärligt talat ska sägas att Karlsson imponerade stort, med samma löpsteg som Aron Lennon, lite kondition där Unge Tunge slapp vara med och där Fuck You Berg vägrade när han märkte att det var jobbigt att springa, samt lite spel där Kalle Gnäll gjorde sig värdig sitt smeknamn.

Med sex matcher kvar att spela denna säsong gäller det att hitta motivationen igen. Förlusten senast sved inte bara för att den kom mot ärkerivalen United, utan även för att avståndet till serierivalen IK Frej ökade till sex poäng. Helt plötsligt känns division 1 ganska avlägset. Vi ligger dock fortfarande tvåa, och framförallt en poäng före United. Att komma före vår Nemesis när de 22 omgångarna spelats färdigt, vore väldigt roligt och överraskande. Det känns inte heller som en omöjlighet, men då krävs det en mycket bra avslutning, där vinst mot Västerås skulle vara en bra start. Mot Västerås får man dock klara sig utan Unge Skadade, som dock sitter på bänken med sin ömmande ljumske. In i spelartruppen anländer Johan Vega, som får till uppgift att sjunga nationalsången innan matchstart. Någon startelva är inte presenterad, men får jag spekulera så tror jag att det blir ett par ändringar från derbyt i tisdags. Den som lever tills imorn klockan 14.00 får se. Kom och ge oss ditt stöd även imorn, det kommer att behövas!

Veckans...

...mål: Fredrik Källberg på gårdagens träning. Volley. Krysset. Det var ledigt där. Svårt.

...rättelse: Samme Källberg fick, till slut, sina mål i DN. Efter massiva påtryckningar sägs det.

...byte: Jesper Limpar in, fem minuter efter att Pålle Lindholm visats upp på läktaren, i derbyt av pappa Limpar. När katten är borta...

...byte 2: Niclas Wilow in i derbyt. Är inte han klar för oss?

...omskolningar: WilkundH som ytterback och DF som forward. Och så sägs det att man inte utvecklas som spelare i Rotan...

...sms: Bashar Hussein till Christer Johansson, fem minuter efter slutsignalen i tisdags: "Hahaha, ni är inte bättre än så!". Kommentarer överflödiga.

Vi syns imorn på Skinnaråsen, gärna med banderollerna som supportergruppen glömde senast! Och kom ihåg - "Skrattar först som skrattar sist!"

Rotanbloggen

24 kommentarer:

  1. Bashar... Kan vara Sveriges mest osofta människa! Har aldrig träffat nån som hånar andra så mycket och samtidigt hyllar siig själv träning efter träning! Kungsängen måste ha gjort årets värvning, INTE!

    SvaraRadera
  2. Surr på stan. "Guffen" Lundén från united till rotan ???

    SvaraRadera
  3. Jag skickade aldrig ett HAHAH innan mitt sms men okej hahaha! typiskt att ni alltid vinklar saker åt de hållet ni vill. Alex tack för dina fina kommentarer om mig. du kan inte sluta glömma hur jag finta upp dig. kan förstå din aggresiva inställning mot mig. men sanningen e du e inte bättre än så ledsen.

    SvaraRadera
  4. Härligt med kryss idag!! Nu vinner vi imorgon!

    Heja heja heja sollentuna !

    SvaraRadera
  5. Hahaha Bashar, idiot. Det är inte jag som skrivit det som står tidigare. Jag har inget jag behöver säga till dig. Ha det bra i Kungsängen.

    SvaraRadera
  6. Haha alex, idiot. jag vet att det svider att tänka på hur jag lekt med dig. du har nämnt dessa ord framför mig så det är fortfarande din åsikt. som sagt bättre än så e du inte!

    SvaraRadera
  7. Kändes avslaget idag mot Västerås, lite lojt sådär på sina håll, en massa felpassningar, förlorade närkamper, enmans-räder omringad av motståndare (med tappad boll som följd), inga som visade sig för passningar, och dålig huvudräkning vid fasta situationer.
    Som publik börjar man bli kräsen, men idag fick man glädja sig åt en vunnen poäng hemma mot ett lag som ligger på kvalplats!

    Jag är lite rädd för att det gått FÖR lätt så här långt i serien. Dagens match bör ha varit en väckarklocka.

    SvaraRadera
  8. Bashar, Alex krossar ju iofs dig alla gånger i veckan ditt svin

    SvaraRadera
  9. Var säkert underskattning och reaktion efter tisdagsmatchen. Behövs kanske några fler från United.....

    SvaraRadera
  10. hahahah alex vet själv svaret till de påståendeet.

    SvaraRadera
  11. Bashar, diskussionen ligger inte i huruvida du är duktig som fotbollsspelare eller inte,
    eller om Alex blivit uppsnurrad av dig på träning. Personligen tycker jag att du är en väldigt duktig fotbollsspelare som presterade på träning och match. Problemet är att din attityd i laget inte var acceptabel och att du genom dina ständiga klagomål, framförallt på de yngre spelarna, gjorde att många spelare irriterade sig på dig. Denna irritation bör också tas på allvar eftersom stämningen i laget är en starkt bidragande orsak till våra framgångar på planen. Eftersom du också
    saknar allt vad ödmjukhet och självdistans heter, är det väldigt frustrerande att ha dig i ett omklädningsrum. Detta, blandat med en hård konkurrens på mittbackspositionen, gör att analysen att du förstör mer än du hjälper laget vilket gör att jag står bakom beslutet att ta bort dig från laget.
    Att så många i ett lag ogillar dig och stör sig på dig bör fungera som en väckarklocka, där du borde ändra din attityd, snarare än att vara stolt och fortsätta hävda dig själv.
    Jag önskar dig dock all lycka till i Kungsängen!

    SvaraRadera
  12. Bashar... Att sjunka så lågt att man skickar ett sms till tränare och hånar honom och laget trodde jag inte ens du skulle göra....
    Men det visar väl vilken sorts människa du är.
    Konflikten du hade med alex va ju inte riktigt den första du hade med någon! Vet inte o det räcker med en hand för att räkna alla som du tjafsat mer eller mindre med! Men det va säkert alla andra det va fel på!

    So din förra tränare sagt "man ska alltid gå till sig själv först" men det har du aldrig gjort!

    SvaraRadera
  13. Jag gillar inte den hårda stämningen här inne. Jag blir nästan rädd. Jag som tänkte komma till rotan en vacker dag. Nu vågar jag inte längre

    SvaraRadera
  14. Är beredd att hålla med #5 (vem det nu är, har dålig koll) även om det kanske inte låg 100% seriositet i inlägget.
    Den här typen av diskussion är inget vi behöver varken i klubben eller på bloggen. Det fortsätter bara att sprida ännu mer negativ stämning, vilket inte alls är vad Rotebro eller Rotanbloggen står för. Tvärtom. Finns det något som behöver sägas så kan det göras mellan personerna i fråga, inte här.
    Jag är nöjd för min del.

    SvaraRadera
  15. Det är ju stämningen och lagandan som gör att vi i Rotan ligger så högt i serien. En omtyckt tränare gör mycket. Så #5 du kan komma så får du se skillnaden.

    SvaraRadera
  16. skojja bah ! Jag ska spela i united hela mitt liv ! hehe

    SvaraRadera
  17. rotan segerlösa sedan Armin #3 gått o skadat sig, han måste tillbaks på plan DIRR!!

    NO ARMIN NO PARTY

    SvaraRadera
  18. Arguing on the internet is like running in the Special Olympics, even if you win, you're still retarded!

    SvaraRadera
  19. Hörni killar... Det börjar likna lekstuga detta! Ni har ett ansvar som A-lags spelare i div 2 gentemot era yngre klubbkamrater och supportrar. Bloggen är oerhört inspirerande, rolig och bra - oftast - och som journalist kan jag uppskatta skribenternas förmåga att hantera det skrivna ordet. MEN - ni är vuxna! Att odla myten om att man kan nå div 2 genom att festa mycket, träna lite och stå över träning om annat privat lockar mer... är INTE okej! Det är ert första år i div 2. Låt det inte bli det sista! Fortsätt ha kul men satsa på att bli mer seriösa när det gäller både att träna och spela match. De som successivt ansluter till laget spelar bättre fotboll, har högre ambitioner och kan bibehålla lagandan utan att fokusera på det som sker utanför plan. Låt dom få utrymme! Pajkastningen som kommentarerna ovan här på bloggen ger uttryck för hör hemma i omklädningsrummet och är inte en byk som behöver tvättas i det offentliga rummet.. Grund(s)pelarna i laget gör ett bra jobb och har en viktig uppgift men se till att ni utvecklas och inte stannar i sandlådan! Bloggens skribenter har en viktig uppgift att fylla här! Lycka till och bete er som de vuxna ni är! Anders J

    SvaraRadera
  20. Vem fan är Anders J? Känns som en kille med stor inblick i Rotan, har för mig att han tagit sig ton tidigare i gästboken när det gick lite sämre en period. Finns han på riktigt eller är han bara en pseudonym på nätet? Håller dock med om att det är av yttersta vikt att a-lagsspelarna är goda föredömen för dom 7 ungdomsspelare (läs F-93) som går in gratis för att titta på skitfotbollen. Man vill ju inte uppmuntra dom att kombinera eventuell elitfotboll med ett liv vid sidan om... Nu skriver vi bara om mandelkubb och bridge i fortsättningen!

    SvaraRadera
  21. skriv lite om United också när du ändå ska skriva om positiva saker !

    SvaraRadera
  22. J. Vega (Stjärnan)

    Shorty got my eyes on you girl....

    SvaraRadera
  23. kubbar kubbar kubbar!

    SvaraRadera
  24. Är det bara jag som vill att #14 ska dö i en eld??

    SvaraRadera