ANSVARIGA UTGIVARE

Johan Hedman och Mattias Åsén följer Rotebro IS FF:s väg upp till division 1


fredag 13 augusti 2010

Inför Rotebro ISFF - IFK Sundvsall

Vi är ett märkligt lag. Seriens lilla fula ankunge (i snudd på hela seriesystemets) ligger just nu på en andraplats, trots en trupp som inte skiljer sig nämnvärt från fjolårets kvalvinnare, trots en ekonomi som får lag som IK Frej och Skiljebo att titta på oss som kvarterets ledare tittar på den lilla fyraåringen som vill vara med och spela fotboll (vi är små och söta, men med dem stora grabbarna får vi inte vara med...). Vi ligger tvåa trots att vi endast tränar tre gånger i veckan, åker på "träningsläger" med tretton spelare och bara har två kontrakterade spelare. Men vi ligger tvåa i serien, tre poäng efter den enda direktplatsen till division ett, för att vi förtjänar det. Säga vad man vill, men en tabell ljuger aldrig och nu är det bara att satsa på förstaplatsen som, hur konstigt det än låter, är inom räckhåll. Det är fortfarande åtta matcher kvar, och vi har mycket hårt jobb framför oss, men nog fan är det okej att drömma om att ta lilla Rotebro ytterligare ett steg uppåt i seriesystemet?! Det här kan bli en rödblå höst, det är helt upp till oss. Första hindret på vägen är seriens jumbo IFK Sundsvall. "En lätt match" skulle kanske lekmannen på gatan säga efter Rotebros segertåg och norrlänningarnas djupa svacka, med debaclet mot Frej, 0-7, som senaste lågvattenmärke. Om det är något som Rotebros erfarna trupp har gjort under klättringen på seriestegen under åren, så är det att möta klart värre blåbärslag än Sundsvall. Att möta ett lag utanför Stockholm är fortfarande kittlande för de flesta i laget (undantaget Karlsson, som har spelat i de flesta klubbarna utanför Stockholm) och vi är väl medvetna om att det kommer krävas en 100-procentig insats mot Sundsvall för att inte stå kvar på perrongen när Division 1-tåget går. Så här har veckan varit i Rotanlägret:


Ledigt på måndagen på grund av den ovana matchdagen, söndag mot Köping, vilket gav Freddan utrymme för en liten utgång; "det är ju ändå lill-fredag..." och för Klas att dra till Mallis för att besöka en häxdoktor som kan hela hans skadade axel. Tisdagen bjöd därför på väntat hårt skitgöra med "Doctor Pain" i egen hög person: Christer Holm. Löpa, löpa, löpa och så lite snöänglar på det, sen så var man redo att läggas på grillen. Man ska inte tro att man är något!


Torsdagsträningen var klart snällare mot oss gamlingar (ja, jag är på den äldre halvan i laget - Unge Gamle), som bjöd på passningsövningar och spel i huvudsak. Veckan har annars mest handlat om kära återseenden. Johan Vega avlsutade sin sommarturné med Markoolio och Magnus Uggla, där han värmt upp publiken med sommarens stora plåga "Turn it on!", och kom på tisdagen tillbaka till Skinnaråsen för att visa sitt kritvita leende. Eftersom Vega alltid bjuder på mycket skratt och en mängd misslyckade tunnelförsök, så är han varmt välkommen tillbaka! Många har skrvit mail till Rotanbloggens redaktion och undrat varför det skrivits så lite om bloggfavoriten Bashar under sommaren. Svaret är att han har varit "hemma" i Syrien och försökt odla tillbaka svansen som prydde hans huvud förra året. På torsdagsträningen var han dock tillbaka och bjöd på sedvanliga överstegsfinter och utskällningar av Calle Mellström. Välkommen tillbaka Bash! En som inte varit borta lika länge, och som heller inte har saknats alls, är Niklas Karlsson som till torsdagen återvände hem från förlovningsresa med flickvännen. Det är helt okej att du är tilllbaka du med Prinskorven!

Övrigt från veckan som gått:

- Veckan började på sämsta sätt för Bani, som under uppvärmningen på tisdagsträningen sparkar upp halva Skinnaråsen och snubblar - mitt framför ögonen på Freddan. För de som inte hängt med bloggen vet inte heller att Freddan aldrig missar ett läge att håna någon, särskilt inte hackkyklingen Bani, och denna grova miss fick nästan #14 att komma i brallorna av lycka.

- B-laget förlorade under onsdagen mot Sundbyberg med 3-1, där Daniel Nasteski stod för de rödblås mål. I det unga Rotebrolaget ska unge Jesper Magnusson ha imponerat på mittfältet med sitt frejdiga spel och sin respektlösa inställning till motståndet. Alltid kul att höra!

- Sheriff, som gjorde en bejublad debut i Rotanstället mot Köping, har liten bit till formen i alla fall. På fysen i tisdags, gav han upp först av alla på varje övning och började göra armhävningar på knäna före Freddan hann lägga sin första rumpraket.

- "Om man är innermittfältare i Rotebro så kan man ta med stol och termos och kolla på matchen". Citatet är hämtat från en av Frejs ledare, Rotanbloggen tycker sig urskönja en viss bitterhet i orden.

På lördag möts Rotebro och IFK Sundsvall på Skinnaråsen klockan 14.00. Kom och ta farväl av Christoffer Nisser som gör sin sista match innan han tar helikoptern till USA för ett studieår och heja samtidigt Rotebro närmare drömmen om ettan. Väl mött!




/Rotanbloggen

3 kommentarer:

  1. Lycka till mot Sundsvall , underskatta inte.

    Ni verkar ha en härlig lagmoral och stämning i truppen .

    SvaraRadera
  2. Läs mer inför matchen imorgon på sundsvalls svenskafans http://www.svenskafans.com/divii/artikel.asp?id=366505

    SvaraRadera
  3. Härligt med en vinst! GRYMT!
    Fortsätt kämpa och peppa varandra. Ni är ett grymt lag och dessutom ser det ut som om att ni har hur roligt som helst tillsammans... Snart är det derby igen! Träna, slit och kämpa nu innan så kommer det att ge med sig inför en stor hejande publik. Va på topp och va alltid etta på bollen!
    Heja Heja! /en gammal rotanspelare

    SvaraRadera