ANSVARIGA UTGIVARE

Johan Hedman och Mattias Åsén följer Rotebro IS FF:s väg upp till division 1


måndag 9 augusti 2010

Hejdå United - nu drar vi!

Serietvåa, före Sollentuna United, fortfarande obesegrade i buss, Köping-Tobbe närvarande på matchen och Unge Vinnande mästare i plump. Det går bra nu.



Förra året åkte vi på tre bortamatcher i spelarbuss, vilket ledde till två segrar och en oavgjord. I år har facit på dessa långa bortaresor varit en oavgjord (Hudiksvall) och två segrar (Sandviken och Sundsvall), inför mötet mot Köping. Köping som visserligen, inför söndagens match, låg på nedflyttningsplats, men som nyss spelat oavgjort mot serieledande Frej och som hade en hypad anfallare på topp. Som tur var så skulle bussen föra tur med sig igen för ett för dagen ganska stukat Rotebro.



Resan till Sveriges nya favoritställe, Köping, var som de flesta bussresorna är; trånga, långa och det luktar bajs i bussen eftersom #14 har för ovana att släppa sina farligaste skott "Silence, but deadly". Historia skrevs dock denna sensommarsöndag då den första supportern någonsin beträtt spelarbussen. Den historiske supportern var ingen mindre än Karl "Banan" WiklundH, tillika Alexander WiklundHs lillebror (låt er inte luras av "lille" i lillebror, han är både större, starkare och snyggare än den äldre brodern. Dock har Svampbob fortfarande mer ansiktsbehåring). Stort! Lite glesare mellan stolsraderna var det också efter att både Haga och Biyo insjuknat under natten, vilket också ledde till att ingen behövde bli stämplad av Haga under ditresan vilket annars är kutym under bortamatcherna. Unge Kortspelande hann också vinna ett parti Gurka innan ett mycket välspelat parti Plump startade. Ett parti som sträckte sig över både dit- och hemresan och som, föga överraskande, Unge Tunge kunde vinna efter en rafflande slutomgång där Gnäll fick se sig besegrad. Gnäll tyckte att korten var märkta och att det var lättare om man åkte baklänges i bussen och krävde att partiet skulle spelas om. Det gjorde vi inte.



1:a halvlek:



Nu till matchen som spelades på seriens långhårigaste och tjockaste matta, där man valt att anlägga en lngdhoppsgropp mitt i ena straffområdet. Udda planlösning helt klart. På grund av att Kapten Seb var avstängd, Karlsson på tatueringsresa i Grekland och nämnda Haga och Biyo borta på grund av sjukdom så såg startelvan ut på följande vis:

Curt-Axel

Lukas, Mbye, Sheriff, Nisser

Kalle Gnäll, WiklundH, Leal, Armin

#14, Unge Tunge



Sheriff Njie från Råsunda fick alltså debutera för Rotebro eftersom DF fick kasta in handduken redan på uppvärmningen och en halvskadad Lukas fick ta vänsterbacken, där han kunde skydda sin skadade axel med sitt karakteristiska nedborrade huvud. Med ett erkänt svajigt försvar i hemmalaget valde tränarduon att starta med en hög press och med vårt signum - det snabba anfallsspelet som främsta anfallsvapen.



Första halvlek är ingen halvlek som vi gärna minns, även om Kalle ger oss ledningen efter fint förarbete av Armin. Även fast vi har ett par chanser till under första fyrtiofem, så är det Köping som har det mesta av spelet och vi har svårt att få tag i deras duktiga innermittfältare (nummer 10 bäst på plan enligt min åsikt, särskilt i första halvlek). Kvitteringen kom också efter en frisparkskontring där bollen till slut letar sig fram till den så uppsnackade Bangura som rundade Danne i målet och placerade in 1-1. Efter en bra räddning av Danne och en Mbye som, liggande försökte få bort bollen, tog Danne upp bollen med händerna. Det skulle han tydligen inte gjort, för domaren dömde indirekt frispark och Köpings andra nyförvärv, mittbacken Dennis Boskalio, dunkade upp ledningsmålet i nättaket. Ett resultat som stod sig till halvtidsvilan, trots Banguras jätteläge att sätta 3-1.



Övrigt från första halvlek:

- Armin snubblade ut på planen innan uppvärmningen och gjorde dessutom om bedriften när han skulle ut efter halvtid. Den andra gången skrattade en hel hemmapublik.

- Sämsta finten stod Unge Sopige för när han snurrfintade sig själv ut över kortlinjen. Idiot!

- Veven är helt borta från målgestportolion. Dags att ta efter islänningarna kanske?



2:a halvlek



Många hårda ord sades i omklädningsrummet i halvtid (seriens trångaste omklädningsrum dessutom. Hade Lennerman varit med hade vi varit tvungna att duscha utomhus.), men vi hade ändå kommit överens om att gå till oss själva och höja oss på samtliga positioner, efter en bedrövlig halvlek. Och det kan man lugnt säga att vi gjorde, Linderborg! Efter en något nervös start även på andra halvlek så kom målet som väckte liv i oss. Och vilket mål sen! Med risk för att vara lite partisk i frågan så vill jag ändå mena att Unge Hårdskjutande stod för ett av fotbollshistoriens hårdaste skott efter en volleyträff utan dess like innanför straffområdet. Koeman, släng dig i väggen! 2-2 var ett faktum och bara början på vår vändning. Bara minuter senare kommer matchens märkligaste sekvens. Armin vinner en nickduell på högerkanten och får i samma veva nästan huvudet avsparkat. Detta upptäcker linjedomaren, som vinkar för frispark till Rotebro. Bollen går dock fram till Unge Djupledslöpande som bryter sig loss på kanten. Köpingspelarna tror dock att linjedomaren vinkat för offside och slutar spela. Kalle Gnäll har dock uppfattat situationen rätt och helt plötsligt är vi två stycken ensamma mot Köpings stackars målvakt. Trots detta lyckas vi missa, mest på grund av Unge Dummes för tidiga och för dåliga passning och målvakten kan istället rädda ut till hörna. En hörna som slås kort av syndarna Gnäll och Unge Tunge som dock revanscherar sig med att slå in bollen till en överraskande fristående Armin som snyggt kan ta ner bollen och placera in 3-2 till vår stora glädje. Efter målet blir det som vanligt när man fått en ledning, Köping börjar trycka på och vi väntar på kontring. Köping får en del frisparkar och hörnor, men skapar egentligen inte någon bra chans under de avslutande tjugo minuterna. Istället kan vi kontra in 4-2 där Unge Tunge glider mellan två backar och avslutar med att chippa in sitt andra mål för dagen, nionde för säsongen vilket förde honom upp till skytteligatopp, Härlt! (liten stund till bara Jempa).

Matchen slutar 4-2 och sättet vi vinner matchen på, med flera startspelare borta och med underläge i paus, är oerhör starkt! I och med dessa tre poäng tog vi oss förbi Hudiksvall och United och placerar oss på en angenäm andraplats, tre poäng efter Frej. Vi är nu tio poäng från kvalplats och börjar känna oss smått säkra på nytt kontrakt. Kanske dags att börja ta oss själva på allvar och förstå att med mycket kamp och lite tur så kan hösten bli riktigt trevlig. Nästa lördag kommer tabelljumbon Sundsvall på besök som i helgen åkte på en riktig mina i 0-7-förlusten mot Frej. Ett revanschsuget Sundsvall är att vänta på lördag och det krävs att vi spelar lika bra som i andra halvlek senast för att vi ska kunna hålla United bakom oss inför derbyt den 24 augusti.

Övrigt från matchen:

- Loka efter matchen? Vad är det för jävla skämt?! Ni är skyldiga mig en Coca-Cola Köpingjävlar!
- Köping-Tobbe besökte matchen och stod i 90 minuter och skrek ut spydigheter bakom Köpings bås. Inget kort togs tyvärr på Look-a-likesen.
- DF kom in sista minuten och stid för värdefull rutin. Matchavgörande!
- Sheriff stod för en mycket bra debut och backproblemen känns lösta. Konkurrensen på mittbacksidan blir benhård i höst.
- Unge Tunge fick pris som matchens lirare - fyra trisslotter där Klas skrapade fram 50 kronor. Lagutgång någon?
- Bussen fungerar fortfarande, obesegrade med denna turbuss. Buss till bortamatchen mot United kanske? 520 stannar vid Vallen...
- Köpings McDonalds har inte Big Tasty. Trist.
- Tabellen talar sitt tydliga språk. Rotebro bäst i kommunen! Rätt svårt!

Angående Köpings omtalade nyförvärv Tetteh Bangura och Dennis Boskalio kan sägas att Bangura på topp visade att han var en mycket duktig anfallare och att den nog inte var hans sista mål för säsongen. Boskalio, som spelat i Djurgården för några säsonger sedan visade dock inga allsvenska inentioner utan såg mest klumpig ut. Tråkigt tycker en Djurgårdssupporter som jag. Anekdot också att storebror Anders Hedman anser att hans livs största händelse är när han träffade nämnde Boskalio ute på krogen för några år sedan. Coolt brorsan!

Match på lördag mot Sundsvall alltså. Vi förväntar oss storpublik nu när ettan inte är alldeles för långt borta. Kom och ge oss ditt stöd!

/ Rotanbloggen

P.S. Om datorjäveln fungerar imorn så kanske det kommer lite bilder från resan till Köping.

5 kommentarer:

  1. 5 kronor på en trisslott!? Trodde 25 kronor var det minsta man kunde vinna? Kanske oxå en "köping-grej"?

    SvaraRadera
  2. Kunde kanske næmna att jag satte 2-4 som resultat på expekt. 50 gånger degen, tackar!

    //Daniel Nyhlèn

    SvaraRadera
  3. Apropå konkurrensen på mittbacken: betyder det att Bashar är tillbaka snart då? Vi Bashar-fans väntar...

    SvaraRadera
  4. Det står ju 50 kronor för fan!

    SvaraRadera
  5. Kul att se att uppladdningen inför Derbyt har börjat!

    SvaraRadera