ANSVARIGA UTGIVARE

Johan Hedman och Mattias Åsén följer Rotebro IS FF:s väg upp till division 1


onsdag 18 augusti 2010

Slag under bältet United

När stora matcher nalkas så hör det fula psykspelet till. Vid stundande presidentval i USA är det närmast kutym att smutskasta sin opponent och inför fotbollsmatcher med extra krydda, exempelvis derbyn, hör man ofta spelare i respektive lag slänga ut missiler i ord som att det eller det laget "...spelar som ett gäng getter" eller "vi ska pissa på dem!". Det får man vara beredd på och ärligt talat är det ganska roligt med sådant "psykkrig".

Man bör dock inse att det finns vissa gränser och denna gräns balanserar Sollentuna United på för tillfället. Och det känns faktiskt som att de håller på att falla ner på fel sida om denna gräns. För er oinvigda så kan jag berätta att det är Uniteds sportchef, Erik Börjesson - aka Attila, som har lämnat in en anmälan till Svenska Fotbollsförbundet där han anklagar Rotebros hyllade tränare Christer Johansson för att ha kontaktat en, för United, kontrakterad spelare. Detta är sandlådenivå så det sprutar sand i hela kommunen om det! Det enda Christer har gjort är att ha blivit p-r-e-s-e-n-t-e-r-a-d för spelaren i fråga, av gamle Unitedprofilen "Gutte" Källberg under en match i somras. Christer visste inte ens om spelaren innan och har inte försökt att värva spelaren, eftersom vi redan har tillräckligt med gamla Unitedspelare.

Förhoppningsvis kan förbundet välja rätt sida i denna fråga och undlåta bestraffning för Christer, men helt klart har detta fula tilltag förvandlats till mer bensin på den eld som redan brinner inför El Calsico nästa vecka. Vi vet nu vad United går för och hoppas att de inte kommer med fler fula påhopp, som exempelvis att raka av Mellis hår, förstöra Karlssons bromsar eller spränga upp Rotebros kansli. Vi får hoppas, men kan nog inte sova riktigt lugna.

Samtidigt som lillebror sysslar med otyg, håller Rotebro på att ladda inför kommande match. Det som tydligast visar vilken betydelse matchen spelar är nog att Freddan "#14" Källberg, mannen som hade öl i nappflaskan och sade "bira" innan han kunde gå, har valt att avstå alkohol fram till derbyt. Ni läste rätt - drygt en vecka utan alkohol för Rotans #14!! Enligt rykten låg han i söndags och skakade av abstinens i sin egen säng. Då hade han varit nykter i ett dygn. Vi önskar Freddan lycka till!

Mindre än en vecka kvar - Spänningen stiger.

Rotanbloggen

14 kommentarer:

  1. Lågt slående motståndarspelare18 augusti 2010 kl. 16:01

    Han körde ju nyktert inför förra matchen också, det gick ju åt helvete! Kan hålla med om att pajkastningen föreningarna emellan känns barnslig, däremot så tror jag inte att den "hyllade" tränaren är så oskyldig som ni vill få det till...sanningen ligger nog (som alltid) någontans mitt emellan!

    SvaraRadera
  2. För mig är det helt OK om dom pillar lite på karlssons bromsar ;)

    SvaraRadera
  3. Det är bra att United slår lite under bältet. Det har gått så väldans lätt på slutet för RIS och när man läser på bloggen att "oavsett hur det går så kommer vi ändå ligga före United efteråt", ja då känns det som lite tändvätska inför clasicot inte är helt fel!

    Om ni ska vinna krävs stenhård press, springa i 95 minuter, kliva in DIREKT och inte stå och titta när United rullar runt. Det kan bli som Rotan-Frej första halvlek eller Rotan-Frej andra halvlek - ni bestämmer - allt beroende på inställningen och attityden hos RIS.

    Kommer och hejar på er hursomhelst!

    SvaraRadera
  4. skulle rotan försökt värva spelare? :-
    ha, ha, med vilka pengar då?
    Önskar det var sant men alla som känner klubben fattar självklart att det faller på sin egen orimlighet. Vi får nog vara tacksamma för att ens få behålla de bra spelarna vi har idag. Heja Christer, ta inte åt dig!

    SvaraRadera
  5. Christer är sannolikt lika oskyldig nu som vid de tidigare värvningar som skett.

    SvaraRadera
  6. Jag elskar er blogg! Mycket bättre än min. Ytterst trevlig, men vart är sminktipsen och dagens outfit? Hihihi

    SvaraRadera
  7. fattiga rotan! ja ni är FATTIGA ROTAN!

    SvaraRadera
  8. Vi är kommunens bästa lag också. En tabell ljuger aldrig......
    En som tror på div 1

    SvaraRadera
  9. Regelverk är till för att följas.....och Christer Johansson borde veta att det medför konsekvenser om man agerar felaktigt. Det är ingen hobby verksamhet som bedrivs längre....dags att vakna nu i Rotebro tycker jag.

    SvaraRadera
  10. Ancelotti och Zlatan uppgavs ha simmat i samma pool på semestern i Florida nyligen. Ska inte United anmäla dessa herrar också?
    http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/internationell/spanien/article7242137.ab

    Varken FIFA eller SVFFs tävlingsbestämmelser innehåller umgänges eller talförbud såvitt jag vet om man tillhör olika lag. Endast när kontakt tas i syfte att värva spelare så ska klubben ifråga informeras först - innan kontakt tas med spelaren.

    Så visst verkar det som sandlåde-nivå av United. (Annars får de väl presentera sina bevis då på vad som hänt.)

    SvaraRadera
  11. Bevisen finns... spelaren själv nämligen..pantarslen

    SvaraRadera
  12. Haha "pantarslen".

    SvaraRadera
  13. Namnet Erik ( Attila ) Börjesson !
    man blir spyfärdig över den mannen, kränkt ledare och förstört för barn med mera, kommer aldrig vilja ha med han nå mer.
    Oseriös och falsk.
    Från en före detta tränare i Sollentuna FK
    har jobbat inom omsorgen med människor med lättare förståndshandicapp och har större förtroende för dessa människor än Attila.

    SvaraRadera