ANSVARIGA UTGIVARE

Johan Hedman och Mattias Åsén följer Rotebro IS FF:s väg upp till division 1


söndag 15 augusti 2010

Gör ert bästa United - det här är för enkelt!

Jaha, United - så var det fyra poäng ner till er på er blygsamma tredjeplats. Det betyder att ni inte ens vid vinst mot Storebror Rotebro den 24 augusti, kan gå om oss. Det var ju synd.

Anledningen till denna överlägsenhet i serietabellen är gårdagens resultat, där Rotebro krossade ett mycket dåligt IFK Sundsvall, samtidigt som lilla United tappade en 1-0-ledning till förlust mot serieledande IK Frej. Eftersom man bara kan vara på en plats samtidigt så får ni dock bara matchreferat från matchen på Skinnaråsen. Lite hån mot lokalkonkurrenten kan vi nog ordna ändå...

Årets varmaste dag

Matchen mellan Rotebro ISFF och IFK Sundsvall på Skinnaråsen, blev inte den underhållande match som de 137 åskådarna hade hoppats på. Den främsta anledningen till det undermåliga spelet, från båda håll, var värmen. Det var så varmt att man kunde grädda pizzor rätt på marken och till och med så varmt att Jerry WiklundH inte orkade åka och kolla på matchen. Däremot var det inte tillräckligt varmt för att Biyan skulle lämna understället i omklädningsrummet...
Startelvan denna heta dag såg ut på följande vis:

Curt-Axel

Leal, Sheriff, Mbye, Nisser

#14, Karlsson, WiklundH, Armin

Biyo, Unge Tunge

1:a halvlek

Sundsvall, som inför gårdagens match hade gjort sig väl hemmastadda i tabellens bottenskikte och som kom från en 0-7-förlust mot Frej fäskt i minne, valde att sätta en ganska hög press i inledningen av matchen för att överraska och på så sätt få ett enkelt mål och energi i ett annars deppigt gäng. Som tur var så hände inte det, även om Sundsvall förde matchen de första tio minuterna. Istället för ett mål i baken, kunde de rödblå ta ledningen genom #14 som gjorde sitt första mål i Rotantröjan sedan senaste matchen mot Sundsvall i början på juni. Precis som i bortamatchen så var det Unge Assisterande som lade fram bollen till nykteristen Freddan i straffområdet. Väl där står Freddan för en dålig första touch och en felträff, vilket betyder 1-0 till oss. Redan då kändes matchen nästan avgjord. Inte bara på oss spelare, utan även publiken bara väntade på nästa mål, kändes det som. Och de behövde inte vänta så länge heller. Återigen sprang Unge Tunge igenom ett oorganiserat bortaförsvar och framför mål kunde Biyan raka in tvåan. Sundsvall agerade som ett slaget lag, där endast nummer 11, Benny Matsson, var ett hot mot vår backlinje med sin tyngd och sitt starka huvudspel. Att det var just han som stod för bortalagets enda mål kom därför inte som en skräll, när han skickade in 1-3 (Armin hade dessförinnnan snyggt nickat in Rotans tredje mål på en väl avvägd Freddan-frispark) i Curt-Axels högra kryss. Trots klar ledning i halvtid var det mycket som var dåligt även i hemmalägret. Vi gick inte in i dueller, tog många felbeslut (slog långt när vi behövde vila framförallt) och kändes lite oinspirerade överhuvudtaget. Tur att vi mötte seriens sämsta lag då...

Övrigt från 1:a halvlek:

- Bara att sitta som publik under gårdagens match var, enligt säkra källor, tufft på grund av värmen. Tänk er då hur det var att spela. Och tänk er då hur det var för Mbye, som på grund av den muslimska fasteperioden, Ramadan, valde att varken att äta eller dricka före, under eller efter matchen. Helt otroligt hur han överlevde denna match.

- Skadegudarna var inte på vår sida den första halvleken, Armin stukade foten och Unge Otränade sträckte ljumsken. Igen. Man kan tro att det var samma ljumske som förra gången, men nej, hans otränade kropp håller på att stänga ned det mesta för tillfället och nu var det alltså dags för ljumske nummer två. Enligt rapporter ska dock inte El Clasico 2.0 ligga i farozonen.

- Bäst runt plan denna lördag var helt klart speaker Mårtensson, som stod för en prickfri insats i sin comeback efter sommaren. Du har varit efterlängtad Marcus!




Seriens bästa speaker


2:a halvlek

Unge Målkåte ville gärna göra sitt hundrade seriemål för klubben i sitt hjärta och valde att försöka spela i den andra halvleken också, trots den skadade ljumsken. Redan efter några minuter stod det dock klart att detta egoistiska och dumdristiga försök skulle misslyckas. Även Armins fot höll inte för att spela på och vips så var Haga och Kalle Gnäll (som satt på bänken som en försiktighetsåtgärd på grund av sitt ömmande lår) inne på planen istället för de skadade spelarna. Ganska snart var matchen också defintivt avgjord då först Biyan gjorde sitt andra mål för dagen efter en snubbeltur av Gnäll, och kort därefter mål av uppflyttade Leal på nick, efter vakert inlägg av Bani, som bytte av Freddan. Efter 5-1 slutade de spelare i Sundsvall som inte redan gjort det, också att spela och siffrorna både borde och kunde blivit större. En blandning mellan värmen, oskärpa och oflyt gjorde dock att matchen slutade 5-1 till oss. Innan matchen var över hann också Curt-Axel rädda en straff (som om Sundsvallsanfallarna inte redan hade dåligt självförtroende) som Haga så snällt ordnade åt Sundsvall.

Övrigt från matchen:

- Wilkund fick agera lagkapten i en dryg halvtimme, efter att Unge Tunge klivit av. Tro dock inte att det kommer bli en vana Svampbob!

- Bani erkände under pistolhot att han hoppades att Freddan skulle missa chansen som betydde 1-0 till oss. Den infekterade schismen mellan spelarna tas nu upp på styrelsenivå...

- Christoffer Nisser gjorde sin sista match för klubben denna säsong, innan han senare på kvällen tog helikoptern till staterna för att plugga "Lyxkunskap" i ett år. Där får han bland annat lära sig om vilken rysk kaviar som passar bäst till hummer, vilket toapapper som lämpar sig bäst på lördagar och hur man skrattar högfärdigt när man ser fattiga människor (mindre än tre miljoner i årsinkomst). Lycka till Nisser, det var trevligt att ha dig med på färden mot ettan!

Vi gjorde det som krävdes av oss denna dag, där tre poäng var det viktigaste. Att vi dels mötte ett dåligt lag, och dels stod för en ganska svag insats får vi ha överseende med denna gång. Viktigt att Biyan hittat tillbaka till målformen igen och att Armin fortsätter att imponera, dessa spelare kommer säkert spela avgörande roller i höst. Att Gnäll var tillbaka och kunde spela dryga halvtimmen utan problem, var också ett gott tecken och nu hoppas vi bara att Unge Sköre och Iranpak lyckas läka sina skador tills derbyt om, i skrivande stund, nio dagar.



Armin innan matchen på behandlingsbritsen


I Väntan på derbytider


Derbyt ja. I och med Uniteds väntade torsk mot Frej under lördagen, så befäste vi vår position som bäst i Sollentuna och tvåa i serien och ryckte samtidigt ifrån i tabellen till en stabil fyrapoängsledning. Även om United har hemmaplan, ekonomi, spelare från Väsby och tränare från Djurgården och Arsenal, så är vi ändå före dem, både innan och efter El Clasico 2.0. Detta innebär inte att vi varken kommer att ta lätt på nästkommande uppgift, eller vara softa med en förlust. Tvärtom, vi är omåttligt revanschsugna efter förlusten på Skinnaråsen i våras. En förlust som är Rotebros senaste, som efter detta radat upp åtta raka matcher utan förlust, varav sex är segrar. Svårt. Vi hoppas att den sviten håller i sig ett tag till.

Under de följande nio dagarna är det tänkt att temperaturen ska trappas upp succesivt inför matchen hela kommunen pratar om. United hoppas på storpublik, men eftersom de bara har supportar som är under 13 eller över 100 år så bör vi kunna vinna publikmatchen också. Kom och heja fram oss till seger i årets match, El Clasico 2.0 och hjälp oss samtidigt ett steg närmare division 1.

Rotanbloggen

4 kommentarer:

  1. För tillfället deppig fiende15 augusti 2010 kl. 15:38

    Usch för er Rotebro. Ta och förlora någon gång. Oj vad det ska satsas den 24e

    SvaraRadera
  2. Bäst i första halvlek va ändå när Nisser joggar mot avbytarbänken efter 5 min för att dricka vatten och slänger ur sig "fan va jobbigt"!

    Ska se till att vara tillgänglig som supporter den 24e så man inte missar årets derby!

    SvaraRadera
  3. Jag tycker United ska ta och medvetet lägga sig i clasicot. Ett lag som kallar sig "Sollentuna Förenade" borde väl ha ett intresse av att kommunen med samma namn får ett lag i ettan?

    Därutöver hoppas jag alla tillfrisknar. Det är en evinnerlig ström av skador på start-spelare alltsedan årets början...

    SvaraRadera