ANSVARIGA UTGIVARE

Johan Hedman och Mattias Åsén följer Rotebro IS FF:s väg upp till division 1


lördag 7 augusti 2010

Inför Köping FF - Rotebro ISFF

Inte bara "en annan del"

När den tjockare delen av av duon "Filip&Fredrik" fick den lysande idén att följa de boende i ett hem för förståndshandikappade i en dokumentäserie, jublade hela Sverige. Alla förutom fotbollsspelarna i Köping FF, kan man anta. För i samma veva som serien började visas i TV-apparaterna i hemmen runtom i Sverige, kan man tänka sig att skräckslagna fotbollsspelare i kommunens stolthet tänkte "Det här ska du få fan för Filip Hammar! Fatta hur mycket vi kommer att få höra av våra motståndare att vi är ett gäng mongon!" Det har de säkert också fått höra. En hel del. Vilket gör att Rotanbloggen inte kommer att vandra samma lätta, men upptrampade stig som endast leder till en uttorkad sjö av förnedringar.

Istället ska Köping kommuns andra, mindre uppmärksammade delar få rampljuset riktat mot sig. Här kommer en lista på vad som gör Köping till allt annat än en "mongokommun":

1. "Gratis parkering i centrum är något vi värnar om i Köping(...)" Citatet kommer från Köping kommuns egen hemsida där de ger en tre anledningar till varför man ska bosätta sig i just deras kommun. Detta är deras främsta anledning och man måste hålla med om att det är jäkligt skönt när man slipper betala parkeringsavgift...

2. Minnesstenen vid Johannisdals hälsobrunn vallfärdar hundratals historieintresserade från Mälardalens alla hörn varje år för att se. Brunnen finns inte längre kvar, men stenen som förkunnar att brunnen är verklig är praktfull. Denna hälsobrunn skulle kanske behövts i en annan del av Köping...

3. Om stenar inte är din kopp av té så finns det en radda av museum som kan besökas. Populärast av dem alla är Köpings museum där du "(...) bland annat kan lära dig om apotekare Scheele, som upptäckte åtta av våra grundämnen". Något för Lukas kanske?

Läget i laget

Nog om världsmetropolen Köping, nu riktas fokus mot söndagens viktiga bortamatch. Med viktig menar skribent Hedman att en vinst mot bottenlaget Köping skulle ge ett ökat försprång ner till de mindre glamourösa ned- och kvalplatserna som är varje division 2-lagsskräck. Man kan kanske tycka att en seriefyra som endast har tre poäng upp till serieledning inte borde titta för långt ned i tabellen, men faktum är att vi spelar i en väldigt jämn serie och att ett par förluster i rad kan göra att man helt plötsligt är inblandad i bottenstriden. Målsättningen "att hålla sig kvar" är fortfarande vårt huvudmål, där en seger på söndag skulle ge oss viktiga poäng i den kampen. Just nu är det åtta poäng ned till Enköping på kvalplats och nio till Köping som är första lag under strecket. Förhoppningsvis är det minst lika många poäng på söndag kväll.

Efter den dramatiska avslutningen i onsdagsmatchen mot Frej har de rödblåa hjältarna mest försökt återhämta sig och ätit gröt. Det ovana veckoschemat med matcher onsdag och söndag, fick till följd att även träningsschemat ändrades. Ledigt torsdag och lördag för att kunna klämma in en träning på fredagen. En träning som innehöll passningsspel som Unge Passningssugne trivdes i, och spel där rött och gult klagade på ojämna lag. Maken till dominans från det blåa laget har sällan skådats, trots interna stridigheter mellan lagets två antagonister Bani och Freddan. Svårt.

Ingen startelva släpptes under träningen eftersom misstankar om att Arne ska skvallra till sina vänner i Köping, vilket gör att vi spelare lever i ovisshet i någon dag till. Klart är dock att Sebban missar matchen på grund av avstängning och att prinskorven Karlsson inte är disponibel under sin utlandsresa med flickvännen (namnsdagsfirandet är inte över än). Lukas, som missade onsdagsmatchen tack vare en axelskada, tränade för fullt under fredagen och är tillbaka i matchtruppen. Dock osäker på spel. I matchtruppen är även lagets senaste nyförvärv, Sheriff Njie, "Sheriffen" i folkmun, som blixtvärvats från fjolårskvalrivalen (smaka på det ordet Björn Ranelid!) Råsunda. Så länge du håller pistolen i hölstret efter träningarna, är du välkommen i laget (lågvattenmärke jag vet, men det var för enkelt för att missa).

Övrigt från veckan som gått:
- Klunsen är tillbaka i träningssammanhang efter kraftiga påtryckningar från Unge Barnslige. Påsen fortsätter att kamma hem segrar och Lukas är numera bannlyst från leken.
- Mbye har spelat så bra under den senaste tiden att han inte behöver träna längre. Sägs att han tänker ta en egenchartrad buss till bortamatchen på söndag också, eftersom han inte anser att någon i laget är värdig att sitta bredvid honom i bussen.
- Rekord i att skjuta över slogs under fredagsträningen av det blåa laget. Unge Missande syndade flest gånger, men Bani var den som fick leta längst i snåret bakom stängslet efter två kolosala felträffar på lika många försök. Trots detta felsiktande vann blått utan att behöva förta sig.
- Det var inga ballerinor som spelade i onsdags. Innan träningen kunde börja under fredagen var vi tvungna att tillbringa fem minuter åt att reparera skadorna från senast. Skinnaråsen blir nog sig aldrig lik igen.

Matchstart på söndag är 17.00. För de som inte väljer att stötta oss på plats, hänvisar jag till Text-TV eller Viasat Fotboll. Håll tummarna för att Rotebros svit på sex matcher utan förlust ska hålla sig en vecka till!

/#13

P.S. Måste visa Jagges frispark från mötet med Vagnhärad i division 3 för två år sen. Saknaden av Mr. Rotebro 2010 är stor och vi tröstar oss därför med denna godbit (notera även den "välplanerade" målgesten) : http://www.youtube.com/watch?v=AduMEz_zSzo

4 kommentarer:

  1. Unge Dumme från o med nu. Alla som spelade monopol med denna IQ -10 människa förstår varför......

    SvaraRadera
  2. ^_^ you know me to well. ;D

    SvaraRadera