ANSVARIGA UTGIVARE

Johan Hedman och Mattias Åsén följer Rotebro IS FF:s väg upp till division 1


tisdag 3 augusti 2010

Inför Rotebro ISFF-IK Frej

Tufft matchande nu, med toppmöte mot serieledande Frej imorn, onsdag. En match som vid tre poäng tar oss upp i topp av tabellen, före "storlag" som Hudiksvall och Sollentuna United. Lilla Rotebro. Vi är seriesystemets Gingers, fula, ingen gillar oss och de flesta önskar oss all olycka, men det är ändå underhållande att se oss kämpa och vi är vare sig man vill eller inte i allra högsta grad levande. Och efter morgondagens batalj kan vi alltså vara i serieledning. Härlit! (Jens Åberg, "Härlit" kommer från Sveriges före detta förbundskapten, Tommy Söderberg som utbrister, på sitt karakteristiska vis, "Härlit Sverige!" i VM-krönikan 2002. Er ass.tränare Anders säger säkert detta på ett väldigt roligt sätt också och om du känner att det är det mest värdefulla ni har i omklädningsrummet så kan vi sluta skriva det på bloggen. Vi hittar säkert på något nytt.)

I förra mötet mot Frej på Vikingavallen, bjöd de röd-blå på en riktig kämpainsats och visade stor defensiv disciplin i en match som slutade mållöst. Vissa av Frejs spelare och ledare var frustrerade, vilket var väntat efter att ha haft ett 90-procentigt bollinehav utan att komma till särskilt många målchanser, men var även arga på grund av Rotebros destruktiva spelstil. Det ber vi inte om ursäkt för, vi bryr oss bara om att få poäng, vi gör det sällan genom Tiqi-taqa-fotboll á la Spanien eller sambafotboll som Brasilien. Vi jämför oss hellre med lag som Ghana som backar hem för att sedan kontra med några få spelare. Hoppas att allt inte skiter sig för Rotan, som det gjorde för Ghana. Frej kommer, precis som vi, med en match i benen efter sommaruppehållet. 3-3 mot Rotebros nästa helgmotståndare, Köping efter en sen kvittering av de gula. En poängmiss som kostade Lasse Myren stora pengar eftersom han tippat på Täbylaget. Tur att han har vunnit så mycket under året då, via olika tips och via sin miljoninspringande häst, så att det inte går någon nöd på honom...

Uppladdningen inför morgondagens möte stördes lite igår när en tsunami vräkte in över Skinnaråsen och gjorde Stockholms bästa matta ospelbar, vilket fick oss att tvingas träna på konstgräset. Kalle Gnäll lovade att använda sin borste på huvudet för att få bort det mesta av vattnet på planen, Freddan sa att han kunde sugrörsdricka upp vätskan - om den blandades ut med vodka. Vi andra håller bara tummarna för att planen ska bli spelklar tills imorn.
Gårdagens träning bjöd annars på bra spel, men väl ojämna lag. Gult hade ingen chans när de blåa satte fart, varken i det avslutande spelet eller i 4mot2. Det ska dock sägas att vi hade stor hjälp av en sällan skådad storspelande Curt-Axel i målet. Det ska mycket till för att Frejs anfallare ska näta på vår Bajensupporter, som även såg oförskämt stark ut i löpningen. En annan som imponerade på löpningen var, trott eller ej, Niklas Karlsson. Han kommer springa åttor runt Frejs mittfältare imorn om han får chansen från start. Och som han sköt igår så får Frej vara vaksamma på att inte ge honom utrymme på offensiv planhalva, för då smäller det!

Övrigt:

- Lagledare Arne har inte setts till på ett bra tag. Nisser förklarade varför, han är nämligen och spelar in nya avsnitt av "En annan del av Köping" med Linda och gänget som kommer sändas i höst. Han möter upp oss på söndag i Köping.

- Mbye kan ha tränat pårökt igår, agerade spjuver i 90 minuter. Bani tröttnade redan på tekniken, där Gambiern hade stor show.

- Om vi är Ghana, är WiklundH då Michael Essien?

Klockan 19.00 är det matchstart på Skinnaråsens IP imorn. Kom i tid, för det väntas storpublik denna sensommarkväll. Rotan mot ettan!

Ginger and prod of it!

2 kommentarer:

  1. Starkt jobbat idag, men hade ni förvaltat era 6-7 helt öppna målchanser i första halvlek så kunde det gått ännu bättre. Unge osjälviske måste våga avsluta oftare på egen hand och mer distinkt istället för att passa i friläge. Å andra sidan så kunde ni släppt in ännu fler i andra halvlek. Frej hade mååånga chanser då och alla era ramträffar i första kvitterades med råge. Som det utvecklade sig är vi alla glada för en pinne.

    Se upp nu nästa vecka! Köping har värvat en ny kille från Sierra Leone som gjorde 3 mål mot Frej i förra veckan!

    SvaraRadera