ANSVARIGA UTGIVARE

Johan Hedman och Mattias Åsén följer Rotebro IS FF:s väg upp till division 1


fredag 28 januari 2011

"Nya Rotan"

Nytt år kräver nya vindar och nya ambitioner. Välkommen till Nya Rotan - lite finare, lite bättre.

Så var det då dags att kicka igång den här bloggen på allvar. Som ni kan se har bloggen fått en ny design och en något nyare approach. Fjolårets epitet "lillebrorsan från landet" - som citerades på såväl grannbloggen som i lokaltidningen - känns något slitet och i år har vi inte heller någon ambition att ses som någon lillebror. Dessutom ville elaka tungor hävda att Rotanbloggen hade en alldeles för kaxig framställning under fjolåret. Därför känner vi att det i år bara finns en väg att gå - att bli ännu kaxigare. Om Nya Moderaterna kunde vinna två val på att sätta dit ett "nya" framför sitt gamla slitna namn så är väl inte vi dummare än att vi väljer att kalla oss "Nya Rotan", för att således vinna division 2.


"Nya Rotan" är naturligtvis inte heller ett helt obefogat smeknamn. Det är mycket som är nytt. Ny läktare på Skinnaråsen (man får fortfarande ha picknick i gräset om man vill), ny tränare (med gamla regler) i Johan "Grabben" Blomberg, väldigt många nya spelare - såväl kontrakterade som provspelande, och ny grannblogg i form av sportchef Per Karlssons sportchefentalar.blogg.se. Dessutom ska det bli något helt nytt att deltaga i Svenska Cupen. Den gamla vägen till Europaspel; genom att försöka vinna Stockholm Cup för att kvalificera sig för Svenska Cupen, är alltså ett minne blott. Och med viss risk för att drabbas av hybris, men vore det inte lite typiskt Rotebro att skrälla lite i Cupen, få en osannolik lottning mot ett allsvenskt lag eller kanske ett etablerat superettanlag och skriva ytterligare historia i form av sannsagor? Minns var ni läste det först...


Blir det då något nytt på bloggen? Jorå, vi är inte dummare än att vi förstår att vi måste förnya oss för att hålla intresset vid liv. Precis som Blondinbella ger vi gärna skenet av att det flesta inlägg kommer spontant, men precis som Blondinbella har vi en plan. Vi har anlitat bloggexperter för dyra pengar som granskat fjolårsbloggen och kommit med konkreta tips på förbättringar. Resultatet är följande:

  • Låt fler motståndare i form av tränare och nyckelspelare komma till tals i intervjuer. Vem som sätter sig ned mitt emot Paul Lindholm med anteckningsblocket är idag oklart. Lutar åt en dödskluns i ordets rätta bemärkelse.
  • Använd fler undersökningar eftersom minst hälften av läsarna inte orkar/kan ta sig igenom våra långa texter och behöver lättsmält underhållning.
  • Gör mer djuplodande analyser av motståndarlagen. Anställ gärna en scout för detta ändamål.
  • Lägg upp fler bilder och filmer av samma anledning som anledningen i punkt två.
Givetvis är ni välkomna att komma med egna förslag på vad ni vill läsa mer om. Passa på att ta chansen nu, sen kommer vi inte lyssna.

Vi har också startat en ny mailadress, tillägnat endast Rotanbloggenfrågor, där ni fans kan maila om synpunkter eller fråga varför Danny K kommenterar på varje inlägg. Rotanbloggen@hotmail.com är adressen ni hittar oss på.

Som ni märker är mycket nytt och förändring skrämmer ofta människor, men ni som lärde er älska Rotanbloggen under dess födelseår kommer inte att bli besvikna. Den humoristiska touchen i inblicken av laget kommer att finnas kvar, precis som häcklandet av Fuck You Berg och Kalle Gnäll. Kanske kan vi hitta någon ny att kasta till lejonen av alla nyförvärv också. De långa inläggen verkar också vara något som vi inte kan bli kvitt, så för de läsare som inte har dyslexi så är väl det en god nyhet.

Mycket gott finns att vänta under året med Rotanbloggen och i år kommer vi att vara bättre och mer lästa än Bank och Niva. Men med ödmjukheten intakt...

Rotanbloggen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar