ANSVARIGA UTGIVARE

Johan Hedman och Mattias Åsén följer Rotebro IS FF:s väg upp till division 1


söndag 30 januari 2011

Veckan som gått

14 har blivit 17, Unge Dödlige har återfött Digerdöden och AIK-92:orna har skapat en egen grupp som ingen kommer in i. Mycket händer av värde när Rotebro laddar upp inför en ny säsong i division 2.

Först och främst bör dock "Chockbilden" som skribent Åsén lade upp på Unge Fotogenike i det senaste inlägget. Det ska nämnas att vederbörande inte tillfrågades innan bilden lades upp, men det ska även tilläggas att det finns klart värre bilder att lägga upp och att jag är nöjd att Åsén valde någon slags mellanväg. Nu glömmer vi den bilden och går vidare.

Hur har då veckan varit? Ja, den började ju skönt i alla fall. Ledigt måndag, vilket innebär att Fuck You Berg springer åtta mil på löpband, Freddan dricker åtta mil öl i soffan och att Danne åker och kollar på Bajens damlag i Curling träna. Vi gillar olika här i Rotan. Tisdagsträningen var sedvanligt hemsk; extra hemsk för Unge Tunge som fick "äran" att ha platsen bredvid Christoffer Leal under fysdelen. Kör alla övningar i hypertempo och är ändå lika glad som Ernst Kirschsteiger på midsommarafton - jag är ledsen att jag inte kunde dela din entusiasm Christoffer.

Torsdagsträningen går inte att rapportera ifrån - det var för kallt för att ögonen skulle kunna uppfatta rörelser och även om det hade gått så var det för kallt för att röra sig, men i teorin gick säkert träningen jäkligt bra. D. Ström lär dock starta en facebookgrupp där han vädjar till junisarna att bära undan materialet efter träningarna. Så gör man nämligen i Luleå där han kommer ifrån. Mellis och company lär väl knappast vara "admin" i den gruppen om någon frågar mig.

Lördagen bjöd på ett professionellt upplägg, med dubbla pass. Fys på morgonen där den som gjorde störst avtryck var Fredrik Källberg, som valde att bränna av sina farligaste skott (med rumpan) varje gång vi skulle byta station. Extra tråkigt för en annan som kom till Freddans station vid bytena. Luktar värre än en sophämtare för tillfället. Det andra passet var roligare, spel inne i den klassiska Rotebrohallen, där flera legendarer har gömt sig på kvällarna under illegalt spel med tjockmattor och filtboll, ifrån vakter som alltid lyckades hitta de små gangstrarna. Värt att nämna från den träningen är att lillebror Strömberg dominerade i nästan två timmar med sitt karakteristiska nedborrade huvud och att provspelande Gustav Lundén gjorde årets hittills snyggaste mål i samarbete med Simon.

Höjdpunkten var dock när en liten fyraåring försökte härma Rotebrospelarnas försök att nudda ena basketkorgens ring (vilket bara ett fåtal lyckades med). Fyråringens satsning var det banne mig inget fel på, här skulle det visas att storleken inte har någon som helst betydelse. Det hade den. Med en marginal på runt 2 meter och 30 centimeter misslyckades ungen att nudda ringen, men vann mitt och Jagges hjärta bara i ansatsen. Tack du lilla barn!

Annat som vi pratat om under veckan:
- Den nya gruppen i gruppen - AIK92:orna. De verkar ju ha askul, men man måste vara född 1992 och spelat i AIK för att få vara med i deras äckliga lilla skitgäng. Unge Avundsjuke bryr sig dock inte.
- Unge Sjuke har dragit på sig en släng av Böldpesten under tiden i Thailand, vilket får medspelarna att hålla sig på behörigt avstånd. Ska dock inte vara någon fara om man är vaccinerad...
- #14 hade på sig en tröja med nummer 17 (!) under lördagens träning. Ska han sno Lukas nummer varje år?
- Tejpen är lika värdelös i år som förra året. Läktare och tränare kommer och går, men tejpen - den består!

Veckans RIS: Armin Iranpak som har en Rotanvimpel hängandes längst fram i bilen. Respekt!
Veckans Gris: Alla som envisas med att ha kläder från andra klubbar på sig under träningarna. Trodde det skulle försvinna när Christer tog sin Turebergflis med sig. Tydligen inte!

Tack för denna vecka - nu ska jag läsa Rocky!

Rotanbloggen

2 kommentarer:

  1. Det är bara Rotan som kan hylla att Armin snor prylar från föreningen. Vad säger Lasse i frågan?

    För övrigt så har tränaren i mitt nya lag fullt upp med att sprida att jag stavas med H i slutet till samtliga i laget. Fuck you Rotanbloggen.

    SvaraRadera
  2. Rätt åt dig Alex :).. Jävla idiot !

    SvaraRadera