ANSVARIGA UTGIVARE

Johan Hedman och Mattias Åsén följer Rotebro IS FF:s väg upp till division 1


söndag 23 januari 2011

Vi är tillbaka!

Andra året är svårast. En gammal sanning inom idrottsvärlden, som Rotebro under hela sin resa från division 5 till division 2, visat är en sanning med modifikation, eftersom det är just under andra året som laget har visat framfötterna och lyckats avancera i seriesystemet. Huruvida det är en sanning eller ej inom bloggvärlden vet jag ärligt talat inte, men jag kan inte tänka mig att Rotanbloggens återfödelse kommer att bli annat än succé. Här är Rotanbloggen 2011!

Det får bli lite utav en mjukstart, denna söndagkväll. Anledningerna är flera; vi har precis tränat med laget och eftersom det är en utmaning för Unge Otränade att bara ta sig upp för en trappa i nuvarande fysisk status, så är det något av ett lik som sitter och dräglar över tangenterna. En annan anledning är att det inte har hänt så jävla mycket under de första två träningsveckorna och truppen inte heller är spikad i dags datum. Men ett litet köttben ska vi nog kunna kasta ut till er svältfödda hundar, så ni orkar vänta på att vi kör igång ordentligt.

Vad kan man då vänta sig av bloggen under det kommande fotbollsåret? Vi kommer helt klart att ta bloggandet till en ny nivå och göra sidan mer proffessionell, med tränarintervjuer, bättre motståndarscouting och förhoppningsvis fler bilder (detta beror helt på Fuck You Bergs (o)vilja att låna ut sin systemkamera) från träningar och matcher. Fullödiga spelarpresentationer över nyförvärv kan också utlovas senare under försäsongen, eftersom vi idag varken vet vilka som, med säkerhet, kommer att spela för klubben eller vilka lik vi kan gräva ut ur deras garderober. Ett psykologtest, språktest, modighetstest (hålls av Lennerman och Sebbe) kommer självklart våra nyförvärv genomgå innan de blir fullständigt accepterade i gruppen och Rotanbloggen. Vi försöker i skrivande stund även få tillbaka Niklas Karlsson för att hålla ett mattetest med spelarna, vad det nu ska vara bra för. Jag önskar er alla ett Gott nytt Rotanbloggår!

Vad kan vi då förtälja om de två veckor som förlupit av försäsongen? Ja först och främst har vi ju en ny tränare i ledarstaben, i Johan "Grabben" Blomberg, som delar på tränaransvaret med Christer "Cribba" Holm, som ju vi alla känner från förra året. Det som kan sägas om Grabben såhär tidigt är att han går runt på extremt få fraser - "Gamla regler", "Pschyyyy" (följt av en fiskmun", "Graaabben" och "Vad hette han sa du?" är egentligen det som kommer ut ur munnen på denna i övrigt mycket älskvärda person (ja, jag behöver också smöra för den nya tränaren). Vi har stora förväntningar på denna Allsvenskaföredetting och fysiska vidunder som skulle kunna vara Dolph Lundgrens brorsa. En djupare analys av den nya tränaren kommer senare under våren.

Det är även en himla massa spelare som skrivit på eller hoppas att få kontrakt av Rotebro, som för övrigt tränar med laget, vilket är roligt, men som medför vissa problem. Framförallt, och det som nog alla tänkte på, är att Unge Klädutspridande inte längre kan använda tre krokar i omklädningsrummet, men även mer triviala saker som att bollarna inte räcker till och att alla får mindre speltid är små minus som man får räkna med i en stor trupp. Det ser dock jäkligt bra ut på planen och vi kommer, oavsett vilka som får kontrakt, att ha ett riktigt starkt lag i år. Trots Alexander WilkundHs bortfall. Ja, både Svampbob och förra årets hackkyckling Niklas Karlsson har försvunnit - Alex till division 3-laget Uppsala IF och Karlsson har slutat helt och ska nu satsa på ett liv som matematikproffesor. Vi önskar såklart båda dessa herrar lycka till med deras val i livet. Även Biyan Bozan har lämnat för Athletic FC i division 4 och väntas där att bli lagets skyttekung, vilket inte bör vara några problem.

Det viktigaste som hänt under veckan är dock...
...att spelarna numera måste tvätta sina egna träningsställ. Anarki väntas under de närmaste veckorna när vi inte har något att träna i eller våra mammor reser bort.
...att det inte längre luktar lika mycket bajs i det angränsande omklädningsrummet.
...att Armin är lika glad som under förra säsongen.
...att Johan Blombergs fru, Kicki, har tagit över fyspasset på tisdagar. Kicki var tidigare gift med Djävulen, men hon tyckte att han var för mesig och dumpade honom. Krut i den kvinnan.
...att vi ännu inte kört Landslagsbanan.

Nu är det dags för att ladda upp inför en ny träningsvecka med laget i våra hjärtan. Jag hoppas att ni följer med på resan in i ettan. Varmare och vackrare än i tvåan. Men under tiden kan vi väl njuta ordentligt ett år till i tvåan.

/Unge Tunge

2 kommentarer:

  1. En skön grej är om ni la in lite modetips från spelare i laget under säsongens gång, skulle nog locka en hel del bögar/kvinnor till bloggen!

    SvaraRadera
  2. Rotanblogg-redaktionen överväger i detta nu ditt förslag Danny, konferens i helgen, men vi vill såhär innan något beslut tagits inte vagga in dig i någon slags falsk förhoppning. Det kommer med allra största sannolikhet inte komma ett enda modeinlägg från bloggen. Inte för att vi inte gillar bögar eller kvinnor, eller för att vi inte lyssnar på dina förslag. Utan för att vi varken är bögar eller kvinnor. Eller du.

    SvaraRadera