ANSVARIGA UTGIVARE

Johan Hedman och Mattias Åsén följer Rotebro IS FF:s väg upp till division 1


onsdag 13 oktober 2010

Bloggengalan 2010!

Så dags för det vi väntat på hela året, det som är själva syftet med hela Rotanbloggens födelse, något som ska bli en tradition lika självklar som Kalle Anka på Julafton, Kalles Gnäll på allt och Sebastian Strömbergs skador: BLOGGENGALAN 2010!

I priskommitén och tillika juryn sitter två och endast två medlemmar. Rotebros trognaste supporter samt agent till två av spelarna i laget - Mattias Åsén, samt Unge Fege Johan Hedman. Välkomna!

Priser
Vissa pristagare saknar puls (Christer ej inräknad) vilket innebär att det kan vara svårt att komma upp och hämta priset. Vi har därför beslutat att samtliga pristagare kommer dedikeras med ett blogginlägg under vinterhalvåret. Inlägget kan vara en hyllning, en bild, en sågning eller helt enkelt en påminnelse för läsarna om att just du/det var pristagare på BLOGGENGALAN 2010. Några extra sekunder i rampljuset är ett betydligt finare pris än någon trött glaskula som t.o.m. en så obetydlig spelare som gamla Trelleborgsfinnen Rami Rantanen sitter inne på (Årets mål 1997, hans enda för säsongen)


Årets irritationsmoment
Nominerade: Banibal Koriya, Snön i mars, Benskyddstejpen
Vinnare: Benskyddstejpen
Motivering: Vi har vaskat så mycket tejp som inte fastnar på strumporna så att sopgubbarna får jobba dubbla skift runt Skinnaråsen. Kalle Gnäll har blivit hes av allt gnäll på denna röda djävulstingest och spelare har försökt smuggla in ny, bra tejp i avsikt att få vara ensam om riktig tejp utanatt lyckas. Men den äckliga jävla tejpen som kostar två kronor/ton kommer tillbaka som Sebastian Strömberg efter en skada; man tänker att nu kanske det går bättre, men nog fan går skiten sönder igen!


Årets junis
Nominerade: Calle Mellström, Linus Söderberg, Jacob Larsson.
Vinnare: Calle Mellström
Motivering: Om man slår upp ordet "lycka" i en ordbok kan man, i de
senare versionerna, se en bild på Mellis när han fick veta att han just erhållt en plats i Rotebros A-lag. Och som han har tagit vara på den chansen! Förutom att han var snubblande nära (bokstavligt talat) att avgöra bortamötet mot Västerås i sin A-lagsdebut, så har denna snygging fått oss gamlingar att höja oss några snäpp med sin mogna och välskolade spelstil. Men framförallt är Calle Mellström en fantastisk kille som bjuder på sig själv och är mysig som en nallebjörn att krama.


Årets sociala spelare
Nominerade: Alexander WilkundH, Armin Iranpak, Bashar Hussein
Vinnare: Armin Iranpak
Motivering: Ett pris som erhåller en mycket hög status i Rotebro där storheter som Per Ek och Christoffer Parmbäck står som tidigare segrare av priset. För att förtjäna priset ska man vara en gjädjespridare och ha sin bästa spelyta i omklädningsrummet. Armin Iranpak kan ses som alldeles för bra på planen för att vara en social spelare (som oftast sitter på bänken), men den hårige iraniern förtjänar priset detta år justpå grund av hans glada humör och varma kärlek trots den (för?) korta speltiden. Armin är en spelare som gör alla lite gladare och är väl värd priset som årets spelare. Armin - en idiot!


Årets Gambian
Nominerade: Mbye [Bye] Camara, Sheriff Njie [Jaj]
Vinnare: Mbye Camara
Motivering: Världens märkligaste Gambian har imponerat som mittback under säsongen (innan fastan började och hybrisen slog till), men har framförallt bjudit på sköna citat och divalater. Under sin glansperiod under sommaren ansåg Mbye att han var så given i laget att han inte behövde vara med på löpträningarna och under hösten har varje inlägg i huvudhöjd besvarats med en klackspark. Bäst är dock hans spelarlegitimation som hävdar att 25-årige Mbye är född 1975 och innehåller ett foto på huvudpersonen i Gambias djupaste djungel. Det enda som saknas från bilden av en tvättäkta Gambian är en segersång á la Dembo Tourray efter matcherna. Men den kanske kommer nästa år. Om Mbye är en värdig vinnare av det här priset? Mbye hade nog besvarat den frågan med "Vad trodde du? Trodde du att Sheriff skulle vinna eller?!"

Årets nyförvärv
Nominerade: Daniel Andersson, Fredrik Källberg, Christoffer Nisser, David Ström
Vinnare: Christoffer Nisser
Motivering: Rotebros Lex Luthors facit säger egentligen allt. Innan han lämnade Sverige och Division 2 Norra Svealand för USA med sin helikopter låg laget tvåa och hade känn på serieledande Frej efter en grym segersvit. Efter Nissers sorti tog det två månader och åtta matcher innan vi vann igen. Kom tillbaka Nisser!
Inte ens nära: Niklas Karlsson


Årets träningsläger
Nominerade:Norrtälje, Norrtälje, Norrtälje
Vinnare: Norrtälje
Motivering: Episkt på alla sätt och vis. Vi gjorde män av pojkar och pojkar av män. Vi hade sällskap av Rotanlegendarer och hade sållat bort avskrapet från vårt eget lag. Det enda som saknades var Mobergs, men en helg som denna med tävlingar, alkohol och manlig kärlek kunde vi leva med det.

Årets ödmjukaste
Nominerade: Fredrik Källberg, Bashar Hussein
Vinnare:Fredrik Källberg
Motivering: När man har haft det tungt ett tag, skotten sitter inte, tränaren litar inte på en, man kanske har det jobbigt i privatlivet eller bara behöver snacka av sig lite - då finns han alltid där för en - Fredrik Källberg. Med uppmuntrande ord, en klapp på ryggen eller bara genom att finnas till stärker han sina lagkamrater samtidigt som han aldrig skulle få för sig att höja sig själv till skyarna. Ödmjukt är bara förnamnet!

Årets bokslut
Nominerade: Christer Johansson, Bashar Hussein
Vinnare: Christer Johansson
Motivering: Efter sex säsonger, 132 matcher, varav drygt 60 segrar, tre uppflyttningar och ett otal förminskade spelare efter motorsågsmassakrar, valde Christer att lämna Skinnaråsen, hans andra hem de senaste sex åren. Vi som varit med på resan kan bara lyfta på hatten. Och glädjas åt att han fick vinna sin sista match som Rotebrotränare.

Årets supporter
Nominerade: Jerry Wiklundh, Sofia Gustafsson, Danny K
Vinnare: Jerry Wiklundh
Motivering: Den dagen Alex kom till klubben fick vi förvisso världens bäste sidledsspelare (Förlåt Sidleds-Danne), men framförallt fick vi på köpet den mest hängivne supportern sen "Tomten" (R.I.P). Ingen, varken ledare, spelare eller andra fans, kan släppa nervositeten förrän JW ropat de bevingade orden "KOM IGEN RROTAN!" ett par sekunder in i varje match. Credd från Christer i all ära, men inga ord värmer ett fotbollsspelande hjärta med större temperatur än pappa Wiklundh. Frågan är bara om bloggen verkligen har rätt att stava även faders efternamn med H...?

Årets citat
Nominerade: "Hahaha, ni är inte bättre än så..."/Bashar Hussein i ett sms till Christer efter förlusten på Vallen,"Ingen skit!"/Bloggen, "Filip Terland ä
r en äcklig jävel"/Johan Hedman i en intervju på Unitedbloggen inför första derbytVinnare: Ingen skit!"
Motivering: "Ingen skit" har fått symbolisera Christer Johanssons insats i klubben och har under året vuxit till ett mantra. Med Christer borta försvinner möjligtvis det frekventa användandet av frasen, men mentaliteten och budskapet kommer leva kvar länge inom klubben.


Årets "Vem fan är du?"
Nominerade: Juniortränaren Faus...nånting, Anders J, Bashar Hussein
Vinnare: Anders J
Motivering: Bloggens skribenter har under året fått kritik för att vara skrytsamma ("Fuck You United", kontroversiella (vi ogillar censur) och onödigt hårda mot våra antagonister (Bashar, Anders J). Ni ska dock veta att vi mer än någonting annat grundar våra inlägg på en stor portion humor och att vi även i våra mörkaste stunder menar väl mot de flesta. Signaturen "Anders J" utgav sig för att vara ett bekymrat Rotan-fan som hyllade våran förmåga att hantera det skrivna ordet, men sågade vår uppriktighet och lagets inställning. Då sågade vi Anders. För att det var roligt. Anders har sedan dess tyvärr gått under bloggjorden. Vi vill därför hylla honom med ett pris i förhoppning om att han skall kliva fram i rampljuset. Alla supportrar som engagerar sig i Rotan är nämligen värda vår uppskattning, oavsett åsikter. I själva verket ser vi hellre 15 negativa Anders J-kommentarer på inläggen än inga alls. Anders J, det enda vi undrar är; vem FAN är du?

Årets bloggare
Nominerade: Unge Skrivande, "Tjockis-Jens" Åberg, Skribent Åsén
Vinnare: Unge Skrivande
Motivering: Det ska direkt sägas att det inte är vinnaren som utnämnt sig själv. Dock är denna kategori Galans enklaste då denna utmärkelse finner stöd i såväl inläggsstatistik som kvalité. Åberg må dra ett tungt lass med såväl ensamansvar som tråkigt råmaterial att arbeta med (kom igen, United är kanske bättre på fotboll, men fan så mycket tråkigare än Rotan). Åsén tog ett Erik Niva-break under sommaren och kom aldrig riktigt tillbaka i samma ambitiösa stil som under våren. Kvalitetsmässigt står Unge Rolige för 98 % av skrattsalvorna och om Svenska Akademin nästa år lägger fokus på förmågan att fatta sig förståeligt trots mer text innanför parenteserna än utanför så får Unge Nobelvinnande tillräckligt med cash för att kunna fly till Australien på livstid.

Årets målgest
Nominerade: Veven, Sheriff Njie mot Västerås, Sheriff Njie mot Skiljebo
Vinnare: Sheriff Njie mot Skiljebo
Motivering: Veven var under en tid på våren samtalsämnet vid
kaffeautomaten på varenda arbetsplats i fotbollssollentuna, men försvann lika snabbt som Fredrik Källberg från Uppsala. Nya målgester tränades in,
men fick aldrig utövas i praktiken. Istället kom en vilsen Gambian och bjöd på ren och skär "Grande-Grosso-glädje" när han kvitterade i hemmamötet mot Västerås. Vilt springande med armarna i vädret i hundra knyck tillbaka till sin backposition. Efter att ha avgjort säsongens sista match med en nick borta mot Skiljebo försökte han sig på samma gest igen. Den här gången var vi dock förberedda och brottade ner den två meter långa spindelmannen som fick ligga och skrika av glädje (eller skräck) underst i en klassisk TV-puckshög. När högen sedan skingrat sig, ställde sig Sheriff upp och fortsatte sin språngmarsch tillbaka på egen planhalva. "Du kan ta pojken ur Gambia, men aldrig Gambia ur pojken".

Årets Comeback
Nominerade: Carl Lennerman mot Skiljebo, Abdulmasig Keriakes efter Sommaren, Mattias Åsén i B-laget mot Vaxholm.
Vinnare: Mattias Åsén
Motivering: En av Rotebros största fotbollstalanger genom tiderna fick lägga skorna på hyllan alldeles för tidigt på grund av ett försök att slå alla tiders rekord i Studentskivefestande under våren 2006. När B-laget i slutet på sommaren behövde hjälp stod han dock där igen med Rotebrotröjan över magen. Bortamatch mot Vaxholm och innermittfältspositionen var tillägnad Masten, trots stenhård konkurrens från bland andra speaker Mårtensson och "börjar-vid-tårna-men-slutar-aldrig-Gaevert". Efter en halvlek var speltiden på mittfältet över i och med den för dagen B-lagstränande Fausto Battaglias citat i halvtid till herr Åsén: "Du spelar innermittfält, men är överallt förutom på mitten!". Tack för försöket Mattias!

Årets Speaker
Nominerade: Marcus Mårtensson, United-gotlänningen
Vinnare: United-gotlänningen
Motivering: Marcus har allt: Humor, blick för spelet, intervjutekniken och utseendet. Allt en speaker behöver förutom en rolig dialekt. Antagonisten Sollentuna United har en gotlänning som sover mesta delen av tiden när det sparkas boll på Sollentunavallen och kommer som bäst med medelmåttiga kommentarer när han är vaken. Men han pratar roligt och är därför en värdig vinnare. Det här var en match du inte kunde vinna Marcus. Vi är ledsna.

Det var allt för denna Bloggengala, jag hoppas att ni har haft ett lika roligt år med oss på Rotanbloggen som vi har haft! Nu laddar vi upp inför 2011 - året då Rotan ska in i ettan!

/Unge Tunge & Skribent Åsén

1 kommentar: