ANSVARIGA UTGIVARE

Johan Hedman och Mattias Åsén följer Rotebro IS FF:s väg upp till division 1


söndag 3 oktober 2010

Fuck You United - Vi behöver inte er hjälp!

Det kan gå snabbt i fotboll. Ena minuten kan man riskera kval ner till trean, nästa så ligger man i ingenmansland, för att ytterliggare någon minut senare var klar för Svenska Cupen. Säga vad man vill, men det svänger om Rotan!

Det är väl på sin plats att säga att det knappast bjöds på någon propagandafotboll på konstgräset i Skiljebo från de rödblås sida. Om sanningen ska fram så var vi ganska så jättedåliga i typ 80 minuter, följt av tio lyckominuter. Men varför göra mer än vad som krävs? Och tack för ansträngningen United, men vi behövde inte er hjälp - Rotan klarar sig på egen hand!

Förutsättningarna inför den sista omgången i Division 2 Norra Svealand var kanske inte glasklara (Matte C-Karlsson lyckades dock förklara för oss hur det låg till), men vi visste att vi vid vinst var helt säkra på att klara oss kvar, vilket också skulle innebära en åtråvärd fjärdeplats, vilket innebär Svenska Cupenspel nästa år. Vid oavgjort skulle Hudiksvall vara tvungna att krossa Köping samtidigt som Enköping och GUSK skulle ta varsin pinne mot United respektive redan avhängda Sundsvall och Västerås och hade behövt tre pinnar mot Strömsberg. Hade vi till och med förlorat hade premisserna varit i princip desamma, men Hudiksvall hade bara behövt en uddamålsseger för att gå om oss. Hade vi dessutom fått fler än sju hörnor så hade vi vunnit hörnligan och fått åka till hörn-VM i Österrike nästa år så det fanns mycket att hålla reda på.

Startelvan var något annorlunda denna höstlördag. Annorlunda eftersom Christer och Christer, i dessa bistra tider, hade valt att lyfta på luren och ringa in monstret Carl General Lennerman. Den som hade trott att 100 kilo Lennerman hade blivit snäll och timid efter sitt bröllop (som vi inte blev bjudna till...) hade fel. Han äter fortfarande granater till frukost och dricker bara röd mjölk. En annan förlorad son, Jacob Lindvall, var inkallad till matchen men endast för att höja snygghetssnittet nu när Vega inte följde med. Så här var elvan i sin helhet:
Curt-Axel
Haga, Lennerman, DF, Lukas
David, Kalle Gnäll, Wilkundh, #14
Armin, Unge Tunge

1:a halvlek

Första 45 minuterna var inte mycket att hurra för om man hejade på de rödblåa stackarna på planen. Skiljebo ägde matchen och kunde med bra rörelse och med en av seriens bästa spelare i sin nummer 10 komma till bra positioner både på kanterna och framför vår backlinje. Farligt blev det också och på ett högt inlägg kunde deras högerytter nicka in ledningsmålet i duell med Haga. Christer ville inte hänga ut någon men man förstod på hans "HAGA!!!!" att han nog tyckte att han hade någon syndabock även på detta mål. Nästa bakslag kom lite senare då WiklundH blev tvungen att lämna planen efter att fått "nersatt pronering i fotus ledus efter en glidus tacklikus". Leal ersatte på innermittfältet och hade kunnat få komma in i 2-0-underläge efter att Armin valt att katsa bort sin hjärna och passa en helt fri Skiljebotia som dock blev lurad på konfekten av Curt-Axel i målet. Tack för det Curre! Vårt eget spel var inget som vi väljer att youtuba, korta anfall, många felpass och virrigt i försvaret under nästan hela halvleken och vi kunde vara nöjda med att vi bara låg under med ett mål när domaren blåste av för halvtid.

Bäst i första halvlek:
- Att Alex stavades Wiklundh i matchbladet. Rotanbloggen får utökad makt.
- Jonte utklädd till Negersmurfen under uppvärmningen.
- Mackorna innan matchen. Freddan som kom direkt från krogen tackade inte nej till lite fyllekäk och åt upp allt.
- Att domaren var tvungen att byta tröja eftersom han var för lik Skiljebospelarna. I så fall måste han känt sig mobbad i hemmalaget för han fick fan inte en passning på hela halvleken.
- Kalle Gnäll som ville att domaren skulle byta strumpor och shorts också. Döm naken för fan säger jag!

Sämst i första halvlek:
- Att Freddan bara åkte i 170 på vägen till matchen. Fick vi ju bara två timmars väntetid i Skiljebo, vilket blev i tightaste laget.
- Idioten som vägrade låta Unge Unge att tippa för att han saknade leg inne på macken på vägen upp.
- 80 spänn inträde. KOM IGEN!

2:a halvlek

Vi började inte andra halvlek så mycket bättre än vad vi åstadkom i första utan Skiljebo fick fortsätta att dominera spelet, men skapade inte så mycket chanser som under de första 45. Lennerman och DF fick bättre koll på Skiljebospelarnas offensiva löpningar och innermittpluttarna Leal och Gnäll kunde ta hand om deras ditos på ett bra sätt. Framåt skapades dock inte mycket, men så som en blixt från klar himmel - David Ström nickar in sitt första seriemål för Rotebro på hörna. 1-1. Tackar tackar! Målet gav oss energi och det kändes som att vi skulle kunna ta vår första trepoängare sedan Nisser drog i Augusti. Då ska givetvis Unge Dumme ta och tabba sig vilket leder till att bollen till slut tar på DF:s arm i straffområdet och given straff som konsekvens. 2-1 efter en säker straff av #10. Tungt! Skam den som ger sig dock. Med sex minuter kvar och med väldigt lite hopp om att ens få med sig en pinne hem till Rotan så får Unge Briljante bollen utanför straffområdet. Alla tänker att han kommer skjuta. Bara han och Iniesta tänker att här ska man inte skjuta om man är sämst på att göra det. Så vad göra? Jo, det blev en skottfint vilket fick hela Skiljeboförsvaret att öppna sig som en födasmogen kvinna och helt plötsligt är killen med 99 mål på sitt samvete helt fri med hemmamålvakten. Väl där gör han inga misstag utan mål nummer 100 är ett faktum även om risken för omspel hängde i luften. Det blåste ju lite kallt så vi var flera som undrade om man verkligen kunde spela klart matchen. 2-2 och en himla god känsla i laget spred sig, vilket också ledde till årets fulaste mål några minuter senare. Sheriff sattes in som forward i slutet för att vinna nickdueller. Det var exakt det han gjorde också. Långboll från Gnäll, nickskarv av Sheriff och en dödsföraktande nickduell mot målvakten av Unge Modige ledde fram till att Sheriff kunde nicka in det avgörande målet i tom bur. Helt plötsligt 3-2 och TV-puckshögsfirande i bortalaget. 3-2 blir också slutresultatet vilket innebär att Rotebro slutar på en mycket hedrande fjärdeplats i tabellen. Inte illa pinkat med tanke på den pinkhösten!

Bäst i andra halvlek:
- Vändningen! Vilken moral vi visar upp!
- Att vi inte behövde förlita oss på United. Vi klarar oss ändå.
- Sheriffs målfirande. Sprang, precis som mot Västerås, rakt fram i 100 knyck innan vi hann ifat honom och brottade ner Gambianen. När alla rest på sig igen valde Sheriffen att fortsätta springa allt vad han hade. Härlit!
- Godisstoppet på vägen hem.
- Svenska Cupen 2011!
- Mål nummer 100. Vad efterlängtad du var. Vad snygg du var.
- Att Christer fick avsluta sin 132 matcher långa period i Rotebro med en seger. Det var du värd Johansson!

Sämst i andra halvlek:
- WiklundHs bitterhet efter att ha missat firandet efter slutsignalen. Alla "glömde" bort den sargade hjälten.
- Att vi inte kvalificerade oss för hörn-VM. Typiskt.

Övrig anekdot:
Fantastisk stämning på planen när resultaten i övriga seriematcher basunerades ut i högtalarsystemet på arenan under en hörna i mitten på andra halvlek i ställning 2-1. Eftersom båda lagen riskerade att hamna på kvalplats slogs inte hörnan förrän meddelandet tagit slut och resultaten var upplästa. Lättade efter de positiva resultaten kunde sedan hörnan slås.

Säsongen är nu slut, men en sammanfattning av denna kommer senare. Nu ska vi bara njuta över att ha avlsutat säsongen på ett bra sätt och se fram emot nästa. Nya äventyr väntar för Rotebro. En ny resa - hoppas den kommer blomstra lika fint som den vi haft hittils...

/100

19 kommentarer:

  1. WiklundH (det kanske är så jag stavas i alla fall)4 oktober 2010 kl. 09:01

    Lätt korrigering. Bitterheten grundades inte i att jag blev "glömd", snarare i att jag var missade i princip hela matchen då foten tvunget skulle ligga i högläge med Patriks monstertejpning och göra skitont. Och att jag sen var för långsam för att hinna ut och fira. Det togs igen under kvällen.

    Ytterligare korrigering. Det är Talofibulare Anterior som är utdragen. Idiot.

    SvaraRadera
  2. Anonym.
    Stöddig igen.

    SvaraRadera
  3. Ni klarade inte att gå upp i ettan som målet
    var- ni blev inte ens bäst i Sollentuna - men
    är ändå självgoda och otrevliga.
    Hoppas ni åker ur nästa år !!

    SvaraRadera
  4. Till Anonym: Det här är en självgod och otrevlig blogg - vad förväntar du dig av oss? Läs Buster om du vill ha trevliga anekdoter där alla håller varandra i händerna.

    SvaraRadera
  5. Jag vill fatta alla namn på den här bloggen. Kan nån förklara för mig?
    1) Vem är det som nu gjort 100 mål?
    2) Unge Tunge. Är det Hedman?
    3) Unge Briljante. Är det också Hedman?
    4) Unge Modige. Wtf? Inte Hedman igen väl?

    SvaraRadera
  6. Grattis! Och bra jobbat och allt det dära.
    Nu ser vi fram mot mål nummer 200! Och mot nästa spännande säsong. (Den blir nog riktigt tuff att döma av hösten...)

    Eftersom det garanterat inte finns några stålar att värva spelare för så ska vi be en bön om några klass-spelare från vischan som flyttar till Stockholm och vill hitta en klubb på hög nivå där man slipper träna mer än 3 gånger i veckan och i övrigt hellre tar skön avslappnad stämning än pengar i fickan.

    SvaraRadera
  7. Ett par grejer här. Till Wiklundh: Du stavas så, vi har fått det på pränt och sanningen ljuger inte. Till Terland (?): Instämmer med Unge Kloke, Buster är bra mycket mysigare än bloggen, jag har 12 års prenumerationer att låna ut, hör av dig! Till Markus Wiklundh: Unge Tunge Briljante Modige gjorde under matchen sitt 100:e mål på 5 säsonger i Rotans A-lag i seriespel. Unge är ett smeknamn som hängt i sen 18-års ålder och skämten med tillhörande adjektiv började efter att CG Kjellander för några år sen skrev "Tunge Johan Hedman" i ett matchreferat på Täbys hemsida för några år sen, alla smeknamn syftar till att beskriva grabbens approach för stunden; oftast Tung, men ibland även Briljant och Modig.

    Vi som finns runt laget eller i laget tror att det börjar bli dags att närma sig ett bokslut för den era som varit under Christer Johansson. Att Rotan varit ett kompisgäng med oseriös attityd är på sätt och vis en myt som vi på Bloggen varit med och odlat i år, om än hyffsat sann. Det var roligt så länge det flöt på i våras, men under hösten har vi väl känt att luftslottet sprängts och att vi bekräftat oss själva genom att visa loj inställning. Med Johan Blomberg vid rodret kan vi mycket väl knyta till oss såväl klass-spelare från tätbygden som bönder från landet, dock stämmer det att spelarna kan glömma några feta lönecheckar. Med tanke på seriens kvalité så vore det idiotiskt att inte fortsätta sikta högt. Om man en gång bevisat att det går att ligga i topp med ett brögäng med oseriös inställning så vore det märkligt att inte tro att man kan ligga i topp med ett tillspetsat brögäng med seriös inställning. Med facit i hand är det en grym säsong med många lärdomar att ta med sig. 2011 kommer bli ett roligt år med hög målsättning

    SvaraRadera
  8. Mr.Åsén:

    Det var faktist inte jag. Jag kan inte stava så bra som anonym kan och dessutom har jag fått munkavle från Jens "pappa" Åberg som tycker att jag är för grov i käften.

    SvaraRadera
  9. Rykten enligt GF (gnagarforum) säger att Johan Hedman ska provträna med dif, kan dessa rykten bekräftas eller dementeras?

    SvaraRadera
  10. Provspel bekräftas, se Rotans officiella blogg

    SvaraRadera
  11. Kul för Johan att få provspela i sådan omgivning! Men seriöst, han måste fråga sig: hur kul är det egentligen att sitta på bänken match efter match i Djurgården jämfört med att vara stjärna och blivande legend i Rotan?! Och även om han kommer att få spela så är det lång väg till ordinarie i Djurgårdens A-lag, hård konkurrens och massor med tid och livskvalitet man får offra. För att inte tala om att skaderisken ökar än mer...

    Stanna hos oss Johan!

    (Det enda positiva man kan se ur Rotans synvinkel skulle vara om man kunde "göra en Inter": få så mycket pengar för Johan så att man kunde köpa 3-4 klass-spelare för pengarna och lyfta hela laget, men jag tvivlar på att det handlar om sådana summor)

    SvaraRadera
  12. GRATTIS till 4e platsen i div 2!
    GRATTIS också till 1a platserna i B-lags serien och ST Erikscupens U-18 serie!
    Katarina

    SvaraRadera
  13. Hur gick det för Unge Provspelande?

    SvaraRadera
  14. det gick inte så bra

    SvaraRadera
  15. Det är ju horribelt, inte kan en spelare
    från ett sånt "brölgäng" som Rotebro ta en plats
    i Djurgården !!!
    Helt sjukt !!!!!!.

    SvaraRadera
  16. Det gick OK, fortsättning följer...första men knappast sista killen från härliga Rotan som närmar sig fotbollens finrum...

    SvaraRadera
  17. Ska väl vara som vaktmästare då ?? eller
    liknade.

    SvaraRadera
  18. Anonym är välkommen till Haninge centrum för att hälsa på nåra fina grabbar.. Söndag vid 3?
    Vi ses då.

    SvaraRadera
  19. Tråkig ton i kommentarerna här på bloggen nu, vad händer?

    SvaraRadera