ANSVARIGA UTGIVARE

Johan Hedman och Mattias Åsén följer Rotebro IS FF:s väg upp till division 1


lördag 1 oktober 2011

Inför Sollentuna United - Rotebro ISFF

Mycket är redan skrivet om morgondagens match som självklart inte är som andra matcher. Ett derby mot Sollentuna United är något speciellt och känns som en final (inte i Stockholm Cup) oavsett hur lagen ligger till i serien. Men precis som inför alla andra seriematcher kommer ni att få en "inför-rapport" även denna gång. Här är den.

Veckorna inför derbyn är speciella, det märks på stämningen på träningarna som bjuder på lite mer fokus, lite bättre närvaro och mycket mer Fredrik Källberg. Tränarna är ännu spändare, spelarna blir lite mer irriterade när det går dåligt och supportrarna är många fler. Nej, det sista var ett skämt. Vi har stängda träningar när det är derbyveckor.

Efter en betydelselös b-lagsförlust i måndags kom veckans stora chock under uppvärmningen på tisdagsträningen då tredjemålvakten Emil Fnine sul-tunnlade Calle Mellström i kvadraten. Smaka lite på det jag just skrev: Emil Fnine. Sul-tunnlade. En annan fotbollsspelare. SUL-tunnlade! Tur att matchen spelas på söndag och inte som brukligt på lördagen, så chocken hinner lägga sig ordentligt. Från tisdagens träning bör det väl nämnas att De ena gamla laget var ganska så jätteöverlägsna det andra gamla laget. Behöver jag nämna i vilket lag Unge Gamle spelade i?

Torsdagen bjöd på mycket spel och den här gången valde tränarna att inte sätta alla de bästa i samma lag, vilket var smart med tanke på stämningen i truppen. Kalle Gnäll var nämligen i det inte så överlägsna laget på tisdagsträningen. Bra tempo, och ganska fin kvalité med världens sämsta bollar på halt gräs bjöd den träningen på.

Tråkig träningsvecka när man tänker tillbaka - Mbye bjöd inte på ett enda roligt citat, Freddan var inte bakis och Lennerman ströp inte någon. Tur att det bara är två derbyveckor per säsong.

Imorn vid den här tiden mår jag antingen skitbra eller skit - det är det som är det spännande med derbyn; vi tar med oss våra känslor ut på planen, våra hjärtan sitter utanpå tröjorna och vi spelar med vår heder som insats. Därför är El Clasico en match som ingen annan. Sollentunavallen imorgon, 14.00. Välkommen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar