ANSVARIGA UTGIVARE

Johan Hedman och Mattias Åsén följer Rotebro IS FF:s väg upp till division 1


måndag 20 juni 2011

Dyrköpt poäng i Norrtälje

Som vanligt när det är spöken som ska drivas bort och som vanligt när Rotan är ute på vägarna anno 2011 så slutar det med ett "nja". Både ja och nej. Oavgjort. Så även mot Norrtälje i fredags. En poäng. En dyr poäng.


BKV Norrtälje - Rotebro ISFF 2-2 (1-1)
1-0 Andreas Bellander (27)
1-1 Sebastian Strömberg (31)
2-1 Mikael Douhan (67)
2-2 Kalle Ramsell (72)
Publik: 172

Vi har ännu inte tagit någon trepoängare på bortaplan den här säsongen. Förluster mot Kvarnsveden och GUSK och oavgjort mot såväl Enköping, Strömsberg som mot Norrtälje senast. I samtliga matcher har det känts som förlorade poäng i matcher vi egentligen borde vunnit. Små marginaler, individuella misstag eller ren jävla oflyt har man skyllt på. Åtminstone har man velat skylla på det. Men efter femte raka plumpen i protokollet (i en storklubb som Rotebro ses alla poängtapp som plumpar) måste man se sanningen i vitögat - vi är för dåliga! Och med det sagt menar jag inte att vi inte har tillräckligt bra spelare för att kunna vinna på bortaplan eller att vi
redan nu ska vinka adjö till seriesegern. Tvärtom. Vi har väldigt bra spelare, egentligen på samtliga positioner och bra konkurrens överallt men vi vinner ändå inte, trots att känslan efter matcherna ofta är "att vi är bättre än dem". Vi underpresterar alltså. Annars hade vi haft fler poäng, man kan inte skylla på oflyt i fem matcher. Dags att skärpa till sig!

Vi ställde upp på följande vis mot Norrtälje denna regniga och, för årstiden, ganska kyliga fredagskväll:

Danne
Haga, Lennerman, Mbye, Petros
Kalle, Leal, Sebbe (ut 46), Lukas (ut 74)
Hedman, Rolle (ut 41)
Bänk: Lelle, Simon, Vigge (in 74), Cesar (in 41), Bacon, Keivan (in 46), 14.

Den uppmärksamme kan notera att fredagens startelva var identisk med den elva som äntrade planen mot Falu en knapp vecka tidigare. När hände den senast?!

Den neutrale åskådaren (som exempelvis förre blårandiga sportchefen Bosse Andersson) kan inte ha fått erektion av spelet på plan som mestadels innehöll långbollar, kamp och nickdueller. Det kändes ganska tidigt som att matchen inte skulle präglas av sambafotboll från något lag - allra minst från det för dagen vitklädda Rotebro. Vi kom helt enkelt inte upp riktigt till den standard som vi kan ha och har haft vissa matcher denna säsong. Tur då att Norrtälje sympatiserade med oss och inte spelade ut hela sitt register heller då. Ett snyggt ledningsmål bjöd de dock "Super-Bo" på efter att Petros missbedömt en svepande krossboll som hittade deras vänsterytter, som i sin tur hittade forward Bellander med ett fint inlägg och som möttes av en lika vacker nick från nära håll. Fram tills dess stod matchen och vägde utan att något av lagen fått något egentligt övertag. Ena stunden kändes det som att det var vi som hade greppet, för att sedan känna motvind i seglen i nästa minut. Skulle första målet bli avgörande? Nej. Snabbt svar från vår sida med ett mycket skönt skitmål på hörna. Målet tillskrevs Sebbe som visserligen var sist av oss vitklädda att röra bollen, men ingen hade nog klagat (förutom Sebbe) om det hade stått självmål i rapporten, eftersom Norrtäljespelarna bråkade ganska länge om vem som skulle få näta innan en av försvararna på mållinjen dubnkade upp bollen i nättaket på bästa Steven Gerrard-vis. Tack och bock.

Glädjen över ett kvitteringsmål kom dock snabbt av sig då först Rolle, med en befarad bristning i låret (PES-skada), och sen Sebbe (stukad fot) fick kliva av planen innan halvtidsvisslan ljöd. Cesar och Keivan ersatte våra sargade hjältar som antagligen missar torsdagens match mot Västerås - vårsäsongens sista.

Den andra halvleken bjöd på liknande underhållning som den första. Ganska undermålig alltså. Känslan var dock att det var vi som oftare fick hålla i taktpinnen, främst tack vare ett fint samarbete mellan Kalle och Johan som skapade oreda i Norrtäljeförsvaret. Men livet på planen är hård - gör man inte mål då kan man glömma att få hålla i taktpinnen vidare länge. 2-1 och nytt underläge kom efter ett inkast (såklart) som Lennerman nickar bort, men inte tillräckligt för att förhindra Norrtäljes andravåg att svepa med sig bollen in i nätmaskorna. Bajskorv. Starkt av oss dock att resa oss för andra gången i matchen och återigen ta oss in i matchen per omgående. Denna gång genom ett klart finare mål, där Lukas erövrar boll högt upp i plan och levererar den vidare till Cesar, som i sin tur passar Hedman och som håller i boll och spelar fram en anstormande Kalle som kan vidarebefodra bollen in i mål. Som sagt; livet är hårt på planen Norrtälje.

Båda lagen har en gyllene chans att avgöra matchen - Norrtälje genom ett gratisläge där dock chippen lätt tas omhand av Danne - och Rotebro när Hedman rinner igenom efter fin pass av nyinsatte Vigge (Lukas ut på grund av skada, han med) där dock avslutet smiter utanför. 2-2 och slut.

Ett rättvist resultat där inget av lagen gör någon vidare stark match, men trots att det var rättvist och trots att det är vi som kvitterar två gånger, känns det som två förlorade poäng snarare än en vunnen. Vi behöver vinna jämna matcher för att kunna haka på i toppen. Och det handlar som sagt inte om flyt eller oflyt. Fler måste fram och prestera och individuella misstag måste slipas ned för att drömmen om division 1 ska fortsätta näras under hösten. Dock ska det sägas att det är starkt av oss att kvittera två underlägen, vilket tyder på moral. Nu gäller det bara att vinna också!

För övrigt...
...var det bästa på matchen att Speakern dedikerade andra målet till en viss Johan Hedman.
...var det sämsta på matchen att samme speaker rättade till sitt misstag och förkunnade att det inte alls var Johan Hedman som gjorde målet. Det var ju Kalle Ramsell.
...har kapten Hedman en sjuk streak vad gäller slantsinglingen innan match - jag har vunnit samtliga under säsongen och om jag inte missminner mig så har kronan vunnit över klaven varje gång. De två senaste gångerna ha jag till och med sagt "jag tar krona - den vinner alltid" på ett mycket ödmjukt sätt. Sjukt!
...är bröderna Strömberg gjorda av kex. Men det är gamla regler.
...försov sig Bacon och kom sent till matchen. Kändes väl kanske inte som att chans till speltid under denna match ökades med det tilltaget...
...borde kanske Skedman lagt sig ner när han blev tacklad i straffområdet innan han avlossade sitt tama skott i slutet.

Efter att den tionde omgången är färdigspelad är vi fem poäng bakom den ledande duon Sandviken och Enköping och vinst mot Västerås på torsdag känns ganska självklar om vi ska ha något i toppen att göra. Den spelas på Skinnaråsen och där vet vi att vi är svårstoppade. Kom dit och ge oss ditt stöd!

Rotanbloggen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar