ANSVARIGA UTGIVARE

Johan Hedman och Mattias Åsén följer Rotebro IS FF:s väg upp till division 1


fredag 17 juni 2011

Falukorv till förrätt och vargstek till efterrätt. Mums!

Falukorvarna är uppätna och näst på menyn står det något så ovanligt som - vargstek! En måltid som serveras i Norrtälje och inte är så lättfångad.

Nu får det gå undan. Efter debaclet med den nedstängda Rotanbloggen.se, måste segermatchen mot Falun dammas av, samtidigt som inför-rapporten inför kvällens drabbning mot en annan nykomling - BKV Norrtälje - också ¨ska få sig en stund i rampljuset. Allt i samma inlägg. Spänn fast er!

Matchen mot Falun först. En match som NHL-kommentatorerna hade valt ordet "Momentum" inför - då det var lite utav ett vägskäl vi stod inför; skulle vi vinna och haka på i den jämna toppen, eller skulle vi blanda oss i en tråkig bottenstrid via poängtapp? Mycket som stod på spel denna vackra sommarlördag.

Rotebro IS - Falu FK 6-1 (2-1)
0-1 Omar Jagne (15)
1-1 Roland Mendy (26)
2-1 Sebastian Strömberg (44)
3-1 Kalle Ramsell (56)
4-1 Johan Hedman (75)
5-1 Roland Mendy (84)
6-1 Armin Iranpak (90)
Publik: 150

Vi ställde upp med följande startelva:
Danne
Haga, Lennerman, Mbye, Petros
Kalle (80), Leal, Sebbe (62), Lukas (75)
Hedman, Rolle
Avbytare: Lelle, Armin (80), Vigge, Keivan (62), Cesar, Bacon (75), Simon.

Det var, som så ofta förr när Rotebro spelar match, en märklig tillställning på Skinnaråsen. En dramaturgiskt väl ihopsnickrad inledning med både mål och stolpskott från gästande Falu, vilket skapade en ganska stor gnutta nerv och oro hos de betalande åskådarna. För att inte prata om hur det kändes att vara i tränarparet Holmbergs kläder efter cirka tjugo minuter spelade. Kvitteringen kom lite som en blixt från klar himmel då Roland Mendy bröt den över fem halvlekar långa måltorka som gäckat laget, med ett fint avslut på ett fint inlägg av Skedman. Målet kom olägligt för Falu, som tappade sitt fina passningsspel och blev lite ängsliga, medan vi rödblåa krigare självklart fick energi av målet. Och om kvitteringen kom lägligt så är det inget mot vad ledningsmålet gjorde, då Sebbe, som ser ut som en sargad krigshjälte i pensionsålder i varje löpsteg, placerade in 2-1 i krysset efter fint förarbete av Kalle med bara minuten kvar av första halvlek. "Det var ledigt där" hade 14 sagt. Ett psykologiskt mycket viktigt mål så nära inpå halvtid.

I den andra halvleken visade det sig att psykologin även antastade våra gäster, som inte alls hade någon geist kvar för att kunna vända matchen. Ingen plan heller till synes, då det låga och passiva presspelet fortsattes även i underläge, vilket lät oss utnyttja vårt stora bollinnehav till max. Och denna dag var det många som var vän med bollen och många som var sugna på att göra något med den, vilket ledde till en mycket trevlig lekstund som varade i 45 minuter i andra halvlek. Efter att Kalle avgjort tidigt med 3-1 tio minuter in i den andra akten, passade regissören på att låta alla aktörer få sig en stund på scenen. Tre mål gjordes den sista kvarten och fler mål kunde gjorts med mer skärpa, men fantastiskt kul att se att vi fortsätter att ösa på under hela matchen och att alla tre inhopparna gjorde bra ifrån sig och visade en vilja att lämna avtryck på matchen. 6-1 slutade matchen, som gav oss den arbetsro som vi behövde och som visade in oss på den väg som leder mot en toppstrid och där man långt, långt där framme kan skymta en liten skylt med texten "Division 1". Men det är många stopp på vägen som kan ställa till det för oss...

För övrigt...
...var speaker Mårtensson i sitt ess, när han glömde bort vad Rotebro har för efterföljande bokstäver i sitt namn. Han chansade på FK. Det var fel.
...var det såklart extra roligt att se den glade gamängen Armin Iranpak nicka in sitt första mål för säsongen. En spelare vi alla unnar framgång. Pazza Armin!
...kan Mathias Hagman vara seriens mest brytsäkra back. Har någon kommit förbi på hans vänsterkant den här säsongen?
...var det ett intressant ämne i anfallet hos motståndarna Falu. Omar Jagne var snabb, irrationell och ständigt aktiv både med och utan boll. Luktar det Tetteh Bangura-varning här eller?

Nu snabbt till det första av alla stopp på vägen mot division 1 - nämligen nykomlingen och jättedödaren BKV Norrtälje. Norrtälje som gjorde sig kända under våren med att vara det stora lagens skräck i seriesystemet då man slog ut både IK Frej och självaste Hammarby, innan man fick se sig hedersamt besegrade av allsvenska Norrköping efter en tuff 3-4-drabbning. Imponerande!

Inte lika imponerande har spelet i division 2 varit under samma vår och sommar. Som nykomling ligger man visserligen över nedflyttningsstrecket, men med åtta inspelade poäng på de nio inledande omgångarna känns det som att det är i botten av tabellen man kommer att behöva kriga i. Vad rapporter gör gällande verkar det som att mycket av lagets spel handlar om forward Andreas Bellander, som ska vara en av seriens bästa spelare. Vindsnabbe Bellander har dock endast lyckat knoppa in två mål under våren, men är något som Rotans backlinje måste vara vaksamma på för att kunna bärga en trepoängare.

Ett plus för kvällens bortalag är att duktige Henrik Holmström är avstängd efter utvisning i förra veckans förlustmatch mot Skiljebo. Ett avbräck för Norrtälje som kan visa sig kostsam.

Rotebro kommer från en bra träningsvecka med mycket glädje och en hel del avslutstävlingar. Bacon imponerade under volleytävlingen i tisdags ("Jag har aldrig gjort så mycket mål förut!") ingen imponerade under Grabbens "Tre avslut-tävling" i torsdags. Däremot kunde en hel del fusk rapporteras från tisdagstränningen, då endast Johan Hedmans lag höll sig till reglerna och vann även fast resterande lag fuskade. Mbye hade trots hjälp av tolk Njie, stora svårigheter att förstå ord som "vänster" och "fot", vilket medförde en hel del kul stunder.

Andra till synes oviktiga saker som kanske inte borde rapporteras:
- Johan Grabben Blomberg var den grinigaste av de som kände sig förfördelade av Cribbas bedömnnig under tisdagens stafetter. Gnällde mer än Kalle Gnäll. Han är en vinnare den där!
- Apropå vinnare har Simon Lahdo inlett (och kommit en bra bit på vägen) en skäggutväxt liknande nyblivne Stanly Cup-vinnaren Zdeno Chara. Nu ska han bara växa enhalvmeter också för att man ska kunna ta fel på dem.


Känslan inför kvällens match mot Vargarna Norrtälje är mycket positiv och med en 100-procentig inställning från vår sida så har vi ett utmärkt läge att hitta en bra position inför höstens titelrace. Nu ska det ut och jagas varg!

/Skedman

1 kommentar:

  1. Det är fantastiskt bra och ovanligt att en så liten klubb som Rotan kan ha ett lag så högt upp som i div 2 - dessutom med flera egna produkter! Däremot så ser det svårare ut nu att drömma om ännu en uppflyttning. Känns som tåget går nu... - och Rotan tappar gradvis mark till täten. Starkt att hämta upp dubbla underlägen mot BKV, men det räcker inte att spela oavgjort när andra lag vinner. Det är såna här jämna matcher där man är spelförande som man måste vinna om man ska drömma om serieseger. Dubbelmötena med VIK är nog sista chansen att hänga på täten - och då krävs nästan två segrar.
    Själv vill jag dock avsluta som jag inledde att det är en framgång i sig att Rotan verkar spela bra nog att mäta sig med alla "storlag" i serien. En bra placering och hänga kvar i serien är också något att vara stolt över! Fortsätt dock drömma! Vem vet...

    SvaraRadera