ANSVARIGA UTGIVARE

Johan Hedman och Mattias Åsén följer Rotebro IS FF:s väg upp till division 1


tisdag 21 juni 2011

Inför Rotebro - Västerås IK

Sista matchen innan uppehållet står framför oss i gulsvarta tröjor och med ett bortafacit som skrämmer även den mest hårdknackade. Men det ska ni veta Västerås - på Skinnaråsen kan ni glömma att få med er några poäng.

Västerås kan vara seriens märkligaste lag under våren, då man står utan seger på hemmaplan, medan man som gäster har vunnit fyra av fem matcher. Rotanbloggens, inte alltför riskfyllda kalkyl till detta fenomen, är att Västerås spelstil med ett lågt spelande försvarsspel och snabba kontringar helt enkelt lämpar sig bäst på bortaplan där motståndarna i högre utsträckning vill anfalla och på så vis också blotta sig bakåt. Dessa kontringar ska vi alltså vara mycket vaksamma med och "att avsluta anfallen" kommer att bli en nyckel för att vår defensiv inte ska behöva bli för hårt ansatt under matchen. För att dyrka upp låga försvar kommer offensiva löpningar att vara en central del i vår matchplan och det gäller att vi alla vill ha boll. Ofta och gärna. En intressant match att vänta alltså.

Tur då att vi i B-lagsmatchen fick möta ett nästan löjligt lågt spelande Eckerö på konstgräset (naturgräset var perfekt, men eftersom Eckerö hade en spelare som gillade att glidtackla så förpassade man matchen till konstgräset), en match som slutade 1-0 till hemmalaget efter ett sent mål av Tomas Amanuelish.

Endast en träning denna vecka, och den avslutades nyss på en regnblöt plan där chipparna dominerade träningen. Amanuels var kanske finast, men Skedmans den som kom från längst håll. Danne lika chanslös på båda. Fuck You! Mest anmärkningsvärt var annars kanske att vår lilla hustomte Pierre inte var närvarande på dagens träning, vilket betyder att han ramlar ner från förstaplatsen i träningsligan i laget. Det betydde också att vi tappade bort tre bollar eftersom Boll-Pierre saknades.

Övrigt som bör förmedlas:
- Vi fick efter dagens träning ett litet individuellt träningsupplägg för sommaren. Fredrik Källberg ska enligt rykten vara den som ligger bakom detta initiativ...
- Mbye var den enda som ville avbryta träningen när det började regna idag. Regn finns inte i Gambia nämligen. Voodoo!!
- Guffen tillbaka i träning - tempot och tvåfotarna höjs direkt på träningarna!
- Kalle Ramsell fyller ikväll 22 år - en ålder som inte betyder någonting men som man ändå måste fylla.

På torsdag spelar vi vårens sista match innan uppehållet. Kom och stötta oss på Skinnaråsen klockan 19.30. Sen kan man bli kanon på midsommar!

Skedman

6 kommentarer:

  1. Haha skönt inlägg känns dock som att du inte riktigt är påläst på de nya 2011 laget VIK.. Utan tvivel blir de en bra match som är viktig för de som vill ha ett bättre utgångsläge för hösten sen :) Måste göra dig besviken dock och berätta att de blir de gulsvarta krigarna som åker hem med 3 nya poäng å firar midsommar:)

    Ses kanske på Torsdag!

    SvaraRadera
  2. Lycka till nu! Ni har klar vinst-chans!

    Jag är lite rädd bara för de individuella misstagen som vi såg en del av mot BKV. Där måste det skärpas till mot VIK om det inte ska bli samma som senaste hemmamatchen!

    Detta med att undvika individuella misstag är även ett skäl till att jag föredrar killar som Seb, Simon, Keivan på defensiv mitt. Det känns som dessa tre herrar tappar boll i mindre grad än övriga alternativ. Det är ganska viktigt faktiskt att undvika boll-tapp på defensiv mitt som ger farliga omställningar och som även ger ett mentalt övertag för motståndarna som sporrar dem att bli än mer aggressiva på mittfältet.

    Rotan har visserligen gjort massvis med mål under våren - men även släppt in många onödiga. Så en annan aspekt på individuella misstag är att uppspelen måste fungera bättre, endera vara långa - eller säkra. Annars är det bättre att backa och vända om eller t o m spela tillbaka till målvakt. Inte hålla bollen för länge och söka, söka, söka passningsläge - och sen råka i tidsnöd och till slut bli attackerad och bollförlust i ett farligt omställningsläge!

    I anfall tycker jag dessutom ibland att ni envisas för mycket med att försöka väggspela fram i mitten (med bollförlust som resultat) istället för att på enklare vis direkt utnyttja kanterna och söka bollar dit. Senast mot BKV t ex så stod Kalle ensam på kanten mycket och var fullt spelbar men fick inga bollar eftersom man envisades med att försöka nå Hedman och Cesar på djupet i mitten. Men det gäller förstås då också att man har någon som Kalle, Lukas på kanten som då vill framåt, rättvänd och ta löpningarna.

    Slipa på ovanstående - och rätt mental inställning, kämpa! - så blir detta ännu en storseger ska ni se!

    SvaraRadera
  3. Trivialt kanske men skytteligan summerar till 15 mål och Rotan har väl gjort 19 så vilka har gjort de återstående målen?

    SvaraRadera
  4. Johan Hedman 7
    Kalle Ramsell 4
    Roland Mendy 3
    Sebastian Strömberg 2
    Fredrik Källberg 1
    Gustav Lundén 1
    Armin Iranpak 1

    Där har du rotans korrekta skytteliga

    SvaraRadera
  5. Härligt med sommaruppehåll och före United i tabellen. Är nog surt i United....

    SvaraRadera
  6. Många skadade nu och spelet delvis i baklås sista två matcherna så uppehållet är välbehövligt. Kan man få en rapport på vilka av de skadade som beräknas vara tillbaka till nystarten?

    SvaraRadera