ANSVARIGA UTGIVARE

Johan Hedman och Mattias Åsén följer Rotebro IS FF:s väg upp till division 1


lördag 4 juni 2011

Inför Rotebro - Skiljebo...och eftersnack Inter - Man U

Det kommer att bli något utav ett tudelat inlägg det här. Visst kommer matchen imorn mot Västeråslaget Skiljebo att stötas och blötas, men en av oss kommer att behöva skriva av sig om en heeeelt annan match.

Johan:

Jag är ledsen att jag inte kan fokusera på mötet mot kombatanterna för morgondagen för tillfället, men kan garantera en fullt fokuserad lagkapten på Skinnaråsen imorn. Och revanschlysten. Och inte i första hand för min makalöst dåliga insats senast mot Strömbergarna, utan för den där "...heeeelt andra matchen" som berördes i inledningen av texten.

Vi snackar TV-spel nu. PES för att vara mer precisa. Adriano och Evra för att vara ännu mer precisa. Adriano är så jääääävla sjukt bra på det där äckliga jävla spelet och när inte han mördar alla i sin väg och dunkar in bollen med sin kanon till vänsterfot - ja då ska Fucking Jävla Kuk-Evra trycka in ett självmål i slutet! Det är för jävla tråkigt! Så. Nu har jag talat ut. Fokus på Skiljebo nu.

Mattias:

Om det har varit tema: Jaga-bort-spöken-som-inte-riktigt-velat-försvinna ett par veckor nu, så är det nu Rotebro som agerar spöke imorn. Skiljebo betydde sex sköna pinnar förra säsongen. Och sköna var fan ordet eftersom just dessa möten fick både inleda, som avsluta första året i tvåan för Rotan. Den första trepoängaren bärgades med Henrik Strömblad som speaker (som senare sparkades när Marcus Mårtensson hittades i ett dike utanför O´Learys) och med storpublik och 2-0-seger. Den andra Skiljebosegern kom efter en stark vändning i slutet av sista omgången vilket förde oss till den fjärdeplats som låg bakom Svenska Cupenäventyret (och vilket äventyr det blev...).

När vi nu möts för tredje gången så är det vi som kommer med tre raka hemmasegrar i bagaget och ett enormt självförtroende på hemmaplan, medans Skiljebo ligger efter oss i denna osannolikt jämna tabell. Skiljebos största stjärna förra året; Christoffer Brandeborn (en av fjolårsseriens bästa enligt denna blogg) har försvunnit till satsande Degerfors och spelet som förra året kretsade mycket kring denna unga stjärna har därför fått ändras. Ny i laget är forwarden Axel Johansson som för närvarande ligger tvåa i seriens skytteliga på fem mål, ett efter Rotebros just nu mycket frustrerade "stjärna" Johan Skedman. Intressant anekdot är att just dessa två herrar bildade anfallspar under andra halvlek av Hedmans provspel med BP för fyra år sedan. Nu möts de igen.

Och just Axel är den spelare som spelet kretsar mycket kring anno 2011. Denna stora och starka, men också löpvilliga forward måste firma Camara-Lennerman hålla ett extra öga på imorn för att den goda hemmasviten ska hållas intakt.

Johan:

En annan grej: Det är så jävla frustrerande att passningarna är så jääääääävla lösa på PES och eftersom jag föredrar en spelande spelstil á la Barcelona så drabbas jag grymt mycket mer än den "något mer rakt spelande" Mattsson. Fy fan!

Mattias (och lite Johan):

Rotebro har under veckan vunnit med B-laget i Huddinge där det lossnade efter en mållös första halvlek med bland annat Grabbenmål, men även en tvåmålsskytt i Cesar, vilket till slut kunde skrivas till en 5-0-seger. Bäst på plan var ju dock som alltid Fredrik "14" Källberg som stod för ett mål och en assist. Hade troligtvis mest liter alkohol i kroppen av samtliga i Huddinge också. Stort. På tisdagsträningen hann vi skratta åt Dannes makalöst dåliga spänst på målvaktsträningen, innan en ganska dålig radda passningar radades upp på Skinnaråsens perfekta gräsmatta. Vi skyllde ändå på gräset.

Noterbart från träningen är ju annars hur otroligt veka 92:orna är. Av fyra snart-student-beredda pojkar rehabtränade tre fjärdedelar, medans den fjärde (Joe), gjorde sitt första pass med boll sedan han började i klubben. Han bröt efter en halvtimme. Sluta festa och börja ta tag i era liv för faan!

Eftersom ingen från Rotanbloggredaktionen var närvarande under torsdagsträningen så kan inte mycket skvallras om där, men vi antar att Mbye inte deltog eftersom passet lades innan solen gått ner. Somnig kille det där.

Dags att ladda ordentligt till festen imorn, då Skiljebo ska få kamma noll återigen på Skinnaråsen. Nu ska en av oss sova gott och den andra frustande försöka döda PES-spöken i sömnen. Syns imorn!

/Rotanbloggen

P.S. En annan grej som är fett irri-terande på PES är att formen har så jävla stor betydelse. Till och med Muntari blir grym när han är röd! Det är bara Figo som alltid är sämst på plan. Men nu skiter vi i PES!

3 kommentarer:

  1. Noterbart är att när det ändå skrivs om tvspel på bloggen är att inte en enda rad handlar om Mattias debacle på FIFA 11 på X-Box. Där hans Portugal kördes över i första matchen av Italien, för att sedan rycka upp sig betydligt men ändå förlora den andra matchen likväl som den första. Då tar jag mig friheten att skriva ett litet referat kring detta.
    Första matchen Började italienarna mycket bättre än vad Portugiserna gjorde, Italienarna såg riktigt rappa ut och hittade varandra riktigt bra med ett skönt och snabbt kortpassningsspel. Portugiserna såg stela och ouppvärmda ut, trots detta så tog Portugal ledningen med 0-1 genom Danny snyggt framspelad av C.Ronaldo i den 16e minuten direkt efter att Rossi haft ett helt sanslöst hårt skott i överliggaren! Men portugisernas glädje var inte särskilt långvarig, direkt efter avspark håller italienarna i bollen i två minuter och efter en heeeelt sjuk passningskombination kan A.Pirlo trycka in kvitteringen. 1-1 står sig halvleken ut, en halvlek där portugiserna knappt kom över mittlinjen när dom väl fick låna bollen! Klar fördel Italien inför den andra halvan. Men så sker ju det som vanligtvis inte får hända, Portugal hittar på något sätt fram med en briljant genomskärare till deras "superstar" C.Ronaldo som kommer helt fri, och lämnar Bonucci helt utan alternativ, han tar en för laget likt L.Suarez gjorde i VM kvarten mot Ghana, skillnaden är att Bonucci går in och tok kapar C.Ronaldo istället för att plocka bollen med handen, givet att det är det röda kortet som dyker upp ur domare Culinas ficka. Trots reducerat manskap vann ändå Italien, 2-1 kommer på hörna, lika distinkt nick som Dino Baggio gjorde 1-0 med mot Norge i VM 94. Efter det snygga hörnmålet så lämnar Italien portugal helt chanslösa, förutom vid något tillfälle då C.Ronaldo får läge att skjuta några slentrianmässiga frisparkar, men mer än semi-farligt blir det aldrig. Italien håller undan och vaskar fram ett par kvalitets chanser och Chellini lyckas likt Pazzini att nicka in ett snyggt hörnmål. Matchen är över och Mattias vill så gärna ha revansh, han bönar och ber. Ok då säger GM för det Italienska laget.

    Inför den andra matchen har dock Portugal vänt inne i omklädningsrummet och hämtat nytt mod, och kommer ut och totalt kör över Italien de första 30 minuterna. Men Italien kommer igen och trollar fram någon kvalificerad målchans, men 0-0 står sig både första och andra halvleken ut. Mållöst men måste nog säga knappt spelövertag för Portugal. I förlängningen så blir det två riktigt vassa målchanser, en för vardera lag. Men Italien är bara en hårsmån från att redan här punktera matchen. Men inte, matchen får då ta och avgöras på straffar.
    Italien sätter första, snygg chip!
    Portugal sätter sin, inte helt otagbar!
    Italien lika dålig som föregående portugis men målvakten tar den på Ravelli maner
    Portugal återigen mål!
    Italien, en sjukt dålig straff som målvakten inte har några som helst problem med
    Portugal klinisk avslutning! 1-3 matchen ser avgjord ut
    En nervig italienare kliver fram, men behåller kylan 2-3
    Portugal med matchboll, men skjuter rakt i famnen på Gigi Buffon
    Italien kliver fram och dunkar in 2-3
    All press på Gigi nu..... HAN TAR DEN och räddar andra matchbollen
    3-3 på en kylig straff, Mattias börjar tugga på naglarna nu
    Återigen så läser Buffon Mattias desperata försök att lägga bollen mitt i mål
    Italiens första matchboll, och saken är biff

    2-0 i matcher och en förkrossad Mattias ligger och gråter i fosterställning på golvet hemma hos bröderna Bräck.

    Ser fram emot en rematch mot dig Matte, om du törs =)

    SvaraRadera
  2. Vad hände i sista matchen ? 0-2

    SvaraRadera
  3. Samma fråga här. 0-2? Långhelg såg ej matchen. Noterade visserligen att laguppställningen denna match kanske inte var vad jag hoppats på... Nu verkade Lukas ånyo vara satt på backplats om man ska tro laguppställningen? Eller var det Leal som spelade back? Det gick delvis bra mot Enköping, men redan då varnade jag för att det också finns risker med detta.

    De flesta lag i serien satsar på löpstarka fysiska mittfältare och backar. Det måste Rotan möta med likvärdiga spelare - annars förlorar man matchen på mittfältet och kan inte stå emot motståndarnas anfall och heller inte ge anfallet tillräckligt med erövrade bollar att jobba på. Det är fysiska killar som Seb och Simon och delvis Keivan som jag vill se framför Lennerman/Mbye. Och sen de "naturliga" ytterbackarna - inte en nedflyttad mittfältare.

    SvaraRadera