ANSVARIGA UTGIVARE

Johan Hedman och Mattias Åsén följer Rotebro IS FF:s väg upp till division 1

söndag 29 maj 2011

Även en icke-match är en match

Ghotsbusters IS fortsätter att spela oavgjort med sina spöken och serien fortsätter att vara oliiiiidligt spännande, efter en ganska tråkig 0-0-match i Strömsberg mot serieledarna.
- En icke-match, menade mittbacken Carl Lennerman.

Det var väl knappast mot mot "Heden" i Strömsberg som fotbollsvärldens blickar riktades igår, då det vankades toppmöte i Division 2 Norra Svealand mellan serieledande Strömsberg och Rotebro. Det vankades ju tydligen något stormöte i England också. Men vi var där i alla fall och ett referat till alla törstande Rotebrosjälar som inte var där är på sin plats. Och vi var där för att mota bort ännu ett spöke från vår spöklista; förra veckan tog vi vår första poäng mot Enköping i klubbens historia - nu var tanken att vinna mot Strömsberg för första gången någonsin på fem försök. Dumt då att lagets främste dammsugare sög på fel sätt just denna eftermiddag då...

Strömsbergs IF - Rotebro IS 0-0
Publik: 202

Lite förändringar i startelvan från senast gjorde att den såg ut på följande vis:
Danne
Haga, Lennerman, Mbye, Petros
Kalle, Seb (ut 65), Simon (ut 82), Lukas
Rolle (ut 84), Skedman
Bänken: Lelle, Leal, Vigge (in 82), Keivan (in 65), Armin (in 84), Bacon, 14

Danne tillbaka i målet efter några matchers frånvaro - en målvaktskamp som om båda keeprarna tar den på rätt sätt kan bli både utvecklande och nyttig för oss, med två grymma målvakter som gör allt på träning för att få spela. Sen har vi även Emil Fnine som imponerar på träning och kan komma in och göra ett bra jobb om Danne kollar på när Hammarbys damer tränar bågskytte och Lelle spelar in en ny säsong av Paradise Hotel. Och så Armin på det, vilken jävla målvaktsuppsättning! Nåväl, nya för dagen var även Haga som vänsterback och Seb på mitten. Dessutom var Lukas tillbaka på sin högerkant där han trivs som bäst.

1:a halvlek:

Det är en ganska välspelad fotbollsmatch vill jag lura mig själv i första halvlek, där båda lagen spelar en ganska småtrevlig fotboll i hyfsat tempo. Ja, det kanske inte var Manchester United-Barcelona, men biljetten kostade ju inte 1500 kronor på Heden heller så det hade väl ingen förväntat sig. Båda lagen var dock ganska frikostiga med att ge bollen till motståndarna, där förre Unitedspelaren Kabba Langley i Strömsbergsförsvaret var den mest generösa av alla på plan. Helvete vilka dåliga fötter den grabben har! Lennerman med träskor ser ju ut som Messi i jämförelse. Det känns som att vi är det något starkare laget de första 45 minuterna, där Sebbe vinner mycket boll på mitten och där vi hittade fina ytor mellan deras försvar och mittfält att spela på. Dumt då att lagets tänkta kreatör - Skedman - hade glömt att ögna igenom Benny Lennartssons "Vän med bollen"-DVD:s som står i bokhyllan. Sämst på plan och endast marginellt bättre fötter än nämnda Langley.

Trots att vi kändes som det något bättre laget under första 45 så var det hemmalaget som stod för målchanserna. Och Danne som räddade dem:
- Först ett friläge på deras vänsterkant där Danne kommer ut bra och räddar ett svagt avslut i matchinledningen.
- Sen tippar Curt-Axel ett jätteskott i ribban...
...innan han kommer ut och täcker halvlekens farligaste chans då en Strömbergare (inte Sebbe eller Lukas) får ta ner en boll på bröstet i vårt målområde.

Strömsberg är ett farligt lag som utnyttjar sina duktiga yttrar på ett effektivt och systematiskt sätt och som med sina målfarliga och targetspelande forwards ständigt är ett hot mot motståndarbacklinjen. Inget mål från dem innan halvtid i alla fall och istället får vi halvlekens sista chans då Rolle löper sig fri och nickar bollen förbi Strömsbergs målvakt, som "Schumacher-kapar" vår käre Gambian utanför straffområdet. Frispark och utvisning? Nope. Vi fick nöja oss med frispark, gult kort på målvakten och två groggy spelare. En korrekt bedömning enligt min mening då Rolle inte nödvändigtvis hade varit först på bollen efter sin nicktouch, och i så fall ändå inte med särskilt bra vinkel för att sätta bollen i nät. Frisparken var halvlekens sista, men förvaltades dåligt av Kalle som dock bjöd publiken på sin vältränade mage när han drog upp tröjan över huvudet i besvikelse över den dåligt förvaltade frisparken. Mållöst i halvtid.

För övrigt...
...var det oschyst att jämföra Strömsbergs målvakt med tyske Schumacher (som nästan mördade franske Battiston i en liknande utrusning under VM 82), men jag ville få glänsa med mina VM-kunskaper.
...var halvlekens bästa samarbete mellan Kabba Langley och Johan Hedman som ägnade hela halvleken åt att passa varandra. Värva grabben till Rotan, de verkar ju hitta varandra i sömnen de där två!
...spelade Sebbe 45 minuters fotboll utan ambulans fick tillkallas. Vafan va oddset på det?!

2:a halvlek:

Om den första halvleken var bra, så var den andra det motsatta. Dålig alltså. Det höga tempot var borta, men bolltappen kvarstod och en match i lågt tempo, med många bolltapp, men med få målchanser är väl knappast något man masturberar till (vad sjukt DET vore!!). Rotans bästa chans under den avslutande halvleken var en utebliven straff när Rolle sprang förbi landsmannen Kabba som helt sonika fällde honom. Domaren ville dock inte hjälpa oss med målchansskapandet denna gång och avblåsningen uteblev. Istället var det som under första halvlek - Strömsberg stod för chanserna och Danne för räddningarna. Farligast var det när Parling rann igenom, men Danne slängde sig och knep bollen framför fötterna på den storvuxne anfallaren. Puh!

Keivan bytte av tröttkörde Seb tidigt och ville göra avtryck på sitt eget lilla vis; efter en filmning och en hård tackling fick han syna det röda kortet och tacka för sig. Lite hård andra varning kan jag personligen tycka då Keivan endast gick in hårt, inte fult och dessutom var på boll. Fispark hade räckt. Då var det dock bara någon minut kvar och det slapp bli en ödesdiger utvisning. Nej, andra halvlek var inget för de stora scenerna och sämst även denna halvlek var Unge Vafangörhanpåplanige som inte hade mången rätt på hela matchen. En "icke-match" valde Lennerman att kommentera eftermiddagen och får delvis rätt. Om matchen hade varit en film så var regissören en prao-elev som inte visste vad dramaturgi eller avslutning var och med Jacob Eklund i alla roller. Vafan!

0-0 borta mot serieledarna känns väl inte så dumt och vi är endast tre poäng från serieledning efter sju omgångar. Samtidigt gör vi ingen speciellt bra match igår, särskilt inte i andra halvlek och vi måste fortfarande bli bättre på att hålla i bollen under längre sekvenser i matcherna. Känslan är att vi är tillräckligt bra för att vinna den här serien, men då måste vi kunna äga matcher som denna och inte hoppas på individuell briljans såväl framåt som bakåt. Starkt dock att kriga till sig en pinne när det uppenbarligen inte var vår dag igår.

Nu väntar två raka hemmamatcher på vår borg där vi är utan poängtapp och med Ruben i ryggen känner oss bäst i världen. Härligt!

Nu har jag för ont i ryggen och är för trött i huvudet för att komma på några roliga "övrigt-anekdoter", men jag var sämst på plan igår i alla fall. Om jag inte nämnt det tidigare.