ANSVARIGA UTGIVARE

Johan Hedman och Mattias Åsén följer Rotebro IS FF:s väg upp till division 1


lördag 21 maj 2011

Inför Enköping - Rotebro

Efter fem omgångar ligger Rotan med uppe i den jämna toppen, som innefattar ungefär tolv lag och drömmen om spel i Division 1 till nästa år närs fortfarande. Det är dock hemmaspelet som är anledningen till den näringen och när vi imorn åker till Sveriges närmaste stad gör vi det för att ta våra första bortapoäng för säsongen. Missa inte det!

Lördagsträning och sedvanligt vackert väder under ett mycket lättsamt träningspass med mycket skratt och många tunnlar. På 20 minuter kvadratsspel så hinner till och med Lennerman och Paradise Hotel-Lelle tunnla sina medspelare. Dock inga skadade denna gång eftersom Haga satt i fyllecell efter nattens bravader fotfarande*. Det andades optimism och glädje inför den tuffa matchen mot Enköping imorn och vi har ett fint självförtroende i laget och många duktiga spelare vilket skapar en del huvudbry för Holmberg.

Enköping har överraskat i inledningen av serien och är framförallt svåra att få hål på, men känns väl precis som alla andra lag i den här serien. "De är stabila bakåt, är farliga på fasta och har en stor jävel på topp som vi ska passa oss för." Det är bara att kopiera och klistra in inför samtliga "inför-match-inlägg". Rotan känns som seriens mest spelande lag såhär långt. Hur fan hände det?!

I övrigt har veckan som varit bjudit på ganska mycket smått och gott:
- Blomberg somnade under torsdagsträningen - Lärarjobbet i Husby är för mycket för Grabben.
- Mbye valde att inte närvara under den tidiga lördagsträningen med samma motivering som han alltid använder under tidiga lördagsträningar: "Man kan inte träna så tidigt på en lördag!" Word!
- Cribba visade återigen prov på sin skrala svenska (han har ju bara bott här i 40 år...) när han inte ville "...dra alla över en kant" apropå den dåliga ordningen i omklädningsrummet. Man drar dock inte alla över en kant utan över en KAM kära Holm. Mycket studieskulder?
- "Boys will be boys" är ett uttryck som passar i Rotebro. Går inte en träning utan att någon öser en hink kallt vatten över någon annan eller att en skjorta hänger i taket. Vi är fan som Glenn och Glenn i Götet på 80-talet. Fast med någon fler "utlandsfödd" kanske.

Imorn får vi hoppas att den goda stämningen i kombination med chansen att vara ny serieledare efter 90 minuter ska hjälpa oss till tre nya poäng. Det känns som att det är dags att ta på sig Ghotsbustersmunderingen och mota bort det första av två analkande spöken på Enavallen imorn. Vore också kul om RUBEN kunde ge "Gröna Stå" - Enköpings hemmaklack - en match i supporterkampen. Så slut upp och kom och stötta Rotan på vägen till ettan i Sveriges närmaste stad!

Rotanbloggen


* Vi vet ingenting om detta, men det är en rimlig hypotes.

4 kommentarer:

  1. härlig blogg som vanligt . lycka till mot enköping. 3 nya friska poäng tack

    SvaraRadera
  2. Grattis till att ha jagat bort spöket! Två stycken spöken t om:
    1) första poängen mot ESK.
    2) bara kylspray på Hedman denna gång - ingen skada (som det verkade...)

    Men det kunde ju varit ännu bättre! Läser ni inte er egen blogg: ("De är farliga på fasta")? Lelle hade lite tvål i vantarna och problem med timing idag dessutom på dessa "fasta".

    Simon som balansspelare och snabbe Rolle på topp. Där hade tränarduon följt mina råd och att det gav bra resultat såg vi! Men Lukas som ytterback hade jag nog inte vågat. Det blev både bra (offensivt i första) och riskabelt (defensivt i andra) eftersom Lukas har en tendens att jaga bollförare snarare än hålla sin yta. Mbye och Lennerman fick ta ett stort ansvar - och gjorde det bra. Det är övriga gänget som inte gör sitt jobb på "fasta". Där hade Seb varit till nytta.

    Hade någon frågat FÖRE matchen så hade jag GÄRNA tagit 2-2! Och första halvleken var ju glänsande Rotan-lir. Det var bra också mot GUSK, men skillnaden var att ni fick utdelning nu mot ESK. I andra så äter sig ESK sakta in i matchen och pressar på. Oavgjort var nog ganska rättvist till slut. Tycker ESK var ett av de bättre lagen jag sett. De kommer nog vara med i toppen. De försökte ju spela snarare än bara tjonga. Och så var de som sagt "farliga på fasta".

    Jag förutspår samma matchbild mot Strömsberg. Då bör Danne få komma tillbaka - samt Seb istället för Keivan. Skulle gärna se Tomas istället för Bacon också. Med Rolle och Tomas på varsin kant och Kalle på mitten i en 4-2-3-1 så ökar spetskompetensen för kontringar i denna sortens matchbild och då kan man lyckas vålla Strömsberg samma huvudbry som ESK idag!

    SvaraRadera
  3. Grattis till seriens sämsta målvakt...för övrigt tycker jag att oavgjort var ett rättvist resultat i dagen match mot Enköping.

    SvaraRadera
  4. Anonym har koll. Men inte så bra koll. Tomas va för dagen ur funktion. Orsak = hör inte bloggen till.

    SvaraRadera