ANSVARIGA UTGIVARE

Johan Hedman och Mattias Åsén följer Rotebro IS FF:s väg upp till division 1


fredag 13 maj 2011

Inför Rotebro-Spårvägen

Säsongen har börjat bra på hemmaplan för Rotebro; två raka 2-0-segrar mot favorittippat motstånd. Imorn ska den trenden fortsätta när Spårvägen kommer på besök till Skinnaråsens IP. Festen kan fortsätta!

Som mångårig spelare i Rotebro har såklart Skinnaråsens A-plan en speciell plats i mitt hjärta. Det höga och, för motståndarna, något för långsamma gräset väcker åratals minnen till liv och skapar en känsla som får en att prestera lite bättre än på vilken annan plan som helst världen över (ja, eller åtminstone Sverige över). Bollkallarna runt planen, publiken med RUBEN som ansiktet utåt och Marcus Mårtensson med en trådlös mick i handen har alla del i det bygge som än så länge har såväl förlustnollan som baklängesmålnollan intakt när vi tar emot Spårvägen imorn. Det ger oss en trygghet och ett självförtroende som inte bara kan leda oss till tre poäng imorn, utan som även ger oss hopp om en ljus framtid som stavas d-i-v-i-s-i-o-n e-t-t.

Veckan som varit:

Måndagen kom att bli något utav en "Välkommen tillbaka-träning" då alla spelare som varit borta av olika anledningar gjorde bejublade återkomster. Tomas, Lill-Haga, Sheriff, Joe och Sebbe (nu glömde jag säkert någon, förlåt i så fall) kom under denna glada måndag då vi slog rekord i antalet spelare på en träning. Då passade såklart Johan Blomberg på att skita i att träna och lämnade stackars Cribba ensam med 32 spelare (varav ungefär hälften förstår svenska). Och den glada stämningen som rådde innan träningen dog ganska snabbt när Cribba lade fram det så tråkiga förslaget att ha kondition på schemat för dagen. Eller som han själv valde att utrycka det: "Det kommer bli en hel del springa idag grabbar!". Avgå Cribba!

Tisdagen och torsdagen blev som tur var bättre, men då hade måndagsträningen fungerat som skrämselpropaganda och närvaron sjönk snabbt från 32 till 16 spelare. Mycket mer behagligt att hantera för tränarna som nu var två i fortsättningen. Detta betydde dock inte att alla förstod övningarna på schemat - fråga Tomas som behövde tjugo minuter på sig för att förstå en ganska enkel anfallsövning. Synd för vår dalande bloggishstjärna att övningen bara höll på i 20 minuter.

Gladast under veckan var som vanligt Armin, men denna gång slogs något slags rekord under en övning då spelarna skulle antingen nicka eller fånga bollen på ett kommando. Kruxet med övningen var dock att om kommandot var "fånga" skulle spelaren nicka och vice versa. Varje gång någon blandade ihop kommandona och gjorde fel när Armin agerade kommandant (heter det så) garvade iraniern läppen av sig! Själv garvade jag läppen av mig när jag såg Armin garva.

För övrigt...
...är fighten mellan Armin och Lennerman uppskjuten (skulle ägt rum imorn) tills måndag på Armins initiativ. Känslan är att den kan skjutas upp ytterligare. Även då på Armins initiativ.
...undrar vi vem Lelle känner i Spårvägen imorn. Denna norrlänning som tippas vinna Paradise Hotel, känner de flesta på jorden vilket bloggen förstår.
...vann B-laget mot Älta med 2-1 under onsdagen vilket såklart Kalle tippat i lagets interna tävling. Jävla flax! Men det spelar mindre roll när Cribba, som för övrigt är ansvarig för tävlingen, lyckas sätta alla resultat.

RUBEN lovar grym inramning imorn, jag lovar grymt spel från de rödblåa och jag hoppas att någon har lovat vackert väder när vi tar ytterligare steg mot division ett imorn. Var där och se när tåget fortsätter. På Skinnaråsen är vi oslagbara!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar