ANSVARIGA UTGIVARE

Johan Hedman och Mattias Åsén följer Rotebro IS FF:s väg upp till division 1


söndag 1 maj 2011

Hatmatch mot GUSK - jorå vi kan hata alla!

Inför morgondagens viktiga möte i Division 2 Norra Svealand mellan GUSK och Rotebro, där vinnaren kliver upp i serieledning, har Uppsala-laget antagit ett italienskt trick för att gäcka sina motståndare. Silencio Stampa kallas det. Och det är bara en av anledningarna till att vi, så här veckan efter årets första El Clasico, ställs inför ännu ett hatmöte. Häng med!

Här försöker man vara professionell och skicka ut en (visserligen ganska oprofessionell) intervju till Gamla Upsalas tränare Ramin Kiani redan i onsdags så att han kan få lång tid på sig att svara grundligt på de vasst ställda frågorna. Dagarna går, men inget svar. Nu är det 22 timmar kvar till avspark och fortfarande lyser svaren från GUSK:s tränare med sin frånvaro och Rotanbloggen kan bara ta detta icke-svar på ett sätt; GUSK laddar för psykkrig! Denna Silencio Stampa känns både beräknande och ond. Jag skulle vilja jämföra detta med att Andorra skulle förklara krig mot Kina - det är ett krig dem inte kan vinna. Kiani, you just made the list!

Hur konstigt det än låter så har morgondagens match vuxit till att bli en hatmatch. Det handlar inte bara om tränare Kianis fula intervjugrepp, utan GUSK har betett sig illa på fler sätt än så. Det började med att de ville flytta morgondagens match till morgondagens datum från gårdagens valborgsfirande, vilket Rotebro så snällt gick med på. När Rotebro sedan ville flytta höstmatchen eftersom vi ska läsa högt för blinda Haiti-barn samma datum, så ställer sig dock Uppis på den tvära sidan. "Nej, det går inte - vi skiter väl i hur det går för de där jävla äcklona", ryktas det om att en högt uppsatt GUSK-ledare ska ha sagt. Det är även ett välkänt faktum att GUSK är taskiga mot äldre människor. Vilka jävla rövhål!

Nåväl.

Veckan som varit:

Tisdagens träning luktade bakfylla lång väg från måndagens derbyseger och bland annat närvarade inte derbyhjälten Källberg på träningen. Officiellt var det på grund av "en sen körning på jobbet", men Rotanbloggen anar ugglor i den mossen. Även Sebastian Strömberg valde att vila från träning eftersom nagelbandet på hans vänstra lilltå blev skrapat under matchen dagen innan. Förväntas bli borta 3-6 månader. Han har en kropp som är 92 den mannen.

Träningarna under veckan har annars bjudit på både tävlingar där alla lag förutom Skedmans fuskat och bicacletamål från Johan Blomberg. Dessutom gjorde Mbye det som han alltid gör efter en bra insats - strunta i att komma på tidiga träningar som i lördags. Anledning: Inget busskort. En riktig klasspelare!

Övrigt som känns viktigt att meddela världen:¨
- Rotanbloggen gillar att Uniteds assisterande tränare Anders Limpar fortsätter att vara totalt värdelös i Mästarnas Mästare.
- Lennart Sandahl ska enligt utsago vara pitchpointad för nästa säsong av Paradise Hotel. "Jag skulle inte få många ovänner" sa huvudpersonen själv när Rotanbloggen fick en kort intervju med den blivande TV-stjärnan.
- Adriano är löjligt bra i PES 6.
- Mattias "Mattsson" Åsén är alltid Inter i PES 6.
- Gotlänningen visade under dagens match mellan Sollentuna United-Enköping varför han är seriens bästa speaker. Skämtade bl.a. om att Djurgården ledde mot Trelleborg. Alla förstod att det var ett skämt.
-Gillar Rotanbloggen sin nya "hårda" approach. Vi har inte heller några större moraliska samvetskval, därför går vi nu ut med att vi i fortsättningen (gärna mot betalning) kan tänka oss att fabricera historier. Har du någon du ogillar? Hör av dig till rotanbloggen@hotmail.com

Imorn är det dags att överta serieledningen för första gången den här säsongen genom att köra över ett Valborgbakfyllt Gamla Upsala som säkerligen minns förra säsongens "Efter Valborg-möte" med Rotebro som slutade i en 0-4-fadäs för Uppsalagänget. Sen är vägen till Division 1 öppen för oss. Och vi tänker trycka gasen i botten hårdare än Freddan när han kör Rotebro-Uppsala på 12 minuter!

9 kommentarer:

  1. Kan man få redigera sina egna kommentarer, text-TV hade fel. Skyller allt på dem, hamna sist nu!

    SvaraRadera
  2. Råkade vara i krokarna så jag passade på att kolla på GUSK-matchen. Fantastiskt underhållande match med massvis av chanser åt båda hållen! Härliga frisparkar från båda lagen, 3 ribbträffar totalt inklusive Kalles skruv i klykan. Man får nog säga att förlusten berodde på slarv och otur. Rotan hade antagligen t o m något fler målchanser än GUSK och lite mer av spelet, men det var fasligt svårt att få in bollen i mål, och dessutom farligt slarvigt med markeringen ibland i försvaret.

    Det sistnämnda får man jobba på. Det kan bli en jobbig säsong om man ofta släpper in för billiga mål. Två ensamma anfallare ska inte så lätt kunna väggspela sig fria mot ibland 3-4 Rotan-försvarare! När anfallare 1 släpper bollen mot sin "väggande" kompis så måste Rotan-backen FÖLJA MED sin löpande spelare och hindra väggpassningen. Det är basic!

    Dessutom: var fanns mittfältet när GUSK-anfallarna alltför lätt kunde släppa snett bakåt på fritt inlöpande offensiva mittfältare som fick fritt avslutsläge strax utanför straffområdet?

    GUSK höll ihop laget betydligt bättre än Rotan. Försvarade sig ofta med 6 man på linje, 3 framför och en ensam på topp. Och flyttade sen upp allt fler folk i anfall ju längre anfallet varade. Årets GUSK är förståeligt ett lag som det kommer vara svårt att göra mål på. De bygger på tryggt försvar med snabba omställningar och väggspel mot inrusande mittfält.

    Efter tre matcher så börjar det se ut som om INGET lag i serien höjer sig märkbart över de övriga, men tvärtom som om heller inga av de utpekade avstigningskandidaterna är riktigt så dåliga som det antagits: Kvarnsveden slog Rotan, GUSK leder serien och ser solida ut, Spårvägen har gjort det svårt för flera lag och slagit Norrtälje, Skiljebo ser bra ut, Enköping bättre än förra året etc etc. Det gäller därför att Rotan gnetar på och plockar sina poäng i en jämn serie. Med facit i hand hade det såklart varit lätt att lägga sig på försvar vid ställningen 1-1 och inte bara plocka en viktig pinne, men även hindra en motståndare att ta mer än 1 pinne.

    SvaraRadera
  3. Tydligen inte färdigfestat.

    SvaraRadera
  4. Lägg ner. Grabbarna gjorde en bra match!

    SvaraRadera
  5. Ja, det var en bra match från Rotan, men mot en så "tät" motståndare så har man inte råd med slarv och otur. Man måste sätta dit de lägen man själv får och man måste vara tätare bakåt. Även om Rotan hade mesta av spelet så kom GUSK fram för lätt när de väl gick till anfall och Danne fick rädda laget några gånger. Tyvärr var det sen en missbedömning från Danne som kostade en poäng - men det hänger ju också ihop: har man tryggare försvar så slipper också Danne ingripa lika ofta, och därmed mindre risk för enstaka misstag.

    Som Nanne Bergstrand brukar predika:
    a) om vi fokuserar på att skapa lägen så kommer målen komma. Detta gör Rotan redan idag bra.
    b) om vi fokuserar på att undvika att motståndarna får lägen så kommer vi släppa in färre mål. Här behöver Rotan lyfta sig lite mer.

    SvaraRadera
  6. Lägg ner. De är inte heltidsproffs vi pratar om. Det kommer att lossna för Rotan. Och försvaret gjorde en toppmatch mot United. De kommer att bli bättre o bättre och jämnare o jämnare.

    SvaraRadera
  7. Lägg ner? Jag trodde bloggare gillade mycket kommentarer, mycket intresse och mycket engagemang från läsare - speciellt Rotan-fans...

    SvaraRadera
  8. Det gör bloggare också, det är väl någon annan som säger "lägg ner" och de kan de väl få göra också om de tycker att det var en dum kommentar. Jag som Rotanbloggare tycker bara att det är kul om det blir en debatt här så skriv på ni!

    SvaraRadera
  9. Haha, jag är så sjukt sugen på att veta vilka alla "anonyma" är. Skriv era namn för i helvete!

    SvaraRadera