ANSVARIGA UTGIVARE

Johan Hedman och Mattias Åsén följer Rotebro IS FF:s väg upp till division 1


lördag 7 maj 2011

Inför Rotebro - Sandviken; vägen uppåt

Tillbaka på Skinnaråsen, tillbaka till helgmatch och tillbaka till fotbollsfest. Idag tar vi klivet uppåt i tabellen mot Sandviken.

Dagens match mot topptippade Sandviken känns mycket inspirerande eftersom vi behöver ta tre poäng för att kunna hänga på i tabelltoppen och inte tappa för mycket i ett tidigt stadium. Den är också inspirerande i det avseende att vi är ute efter revansch efter den snöpliga förlusten senast mot GUSK. Och på Skinnaråsen med nystartade RUBEN på läktaren känns det som att vi har ett grymt läge att göra just det. Inspiration var ordet.

Dagens motståndare Sandviken är som sagt topptippade inför årets serie och har startat ganska starkt med fem poäng på de tre inledande omgångarna. Laget verkar stabilt och solitt, med ett genomtänkt grundspel och en ambitiös tränare. Vi fick inför säsongen en pratstund med tränare Tony Andersson och här nedan har vi hela den intervjun:

- Hur är läget i laget?
- Läget är mycket bra, samtliga utespelare har vart skadefria en längre tid och att inte ha en enda skada någon vecka innan seriestart känns utmärkt. Dock har bägge våra Målvakter och en av J-Målvakterna gått småskadade. Målvakter är helt enkelt inte lika tuffa som utespelare.
Vi har tränat bra hela vintern och känner oss starka !
- Hur har försäsongen varit?
- Vi har spelat 16 !!!! matcher innan serien med "blandat" resultat. 16 matcher låter mycket men vi har gått runt på mycket folk och snittet för spelarna ligger på 9 matcher! Bäst är segern över Hammarby TFF med 1-0 samt uddamåls förluster mot Superettan lagen IK Brage och Västerås SK, 2-3 bägge matcherna. Sämst är 2-3 förlusten mot Gamla Upsala SK, dock kom vi med ett B-betonat lag men det var en obra match.
- Vilket är ert hetaste nyförvärv?
- Jesper Karlsson , Huddiksvall ABK. Bollsäker mittfältare som är utrustad med en riktig högerslägga !
- Vem ska man hålla ögonen på?
- Tobias Wanke var bäst redan förra säsongen och är det troligen även i år, Filip Johannesson ser glödhet ut på topp och Jimmy Hansson på vänsterbacken har fortfarande aldrig mött en forward som är snabbare än han !
- Vad har ni för målsättning för säsongen?
- Vi ska vara med och utmana om seriesegern men ser oss inte som favoriter, dock en tuff utmanare !
- Vem är den bästa spelare i serien?
- Tidigare Akropolis spelaren, numera Sollentuna United, Mike Allin har garanterat förutsättningarna att bli det !
Vad tror du om Rotebro 2011?
- Gillar er som lag och är imponerad över den "resa" ni har gjort. Tror dock ni får svårt att upprepa fjolårets succésäsong, ni får nog slita i mitten och hålla ordning på nedflyttningsspöket under ännu en rekordjämn säsong !
- Vinner serien gör?
- Sandvikens IF ! Men Sollentuna United får gälla som favoriter, bra redan förra året och några fina nyförvärv tills i år !
- Ramlar ur gör?
- Gamla Upsala får det svårt i år, att tappa Kim Skoglund och Niklas Thor skulle vara kännbart för vilket lag som helst och även med dom hade GUSK en jobbig säsong 2010, vilka som gör dom sällskap ner till div 3 är svårare, det blir det laget som underprestrerar mest ....
- Kuriosa kring laget?
- Sandvikens IF har en grymt vältränad trupp och även om det inte skulle bli serieseger så kommer det bli en rolig säsong på stranden ... truppen snittar ca 9 % i kroppsfett mig som tränare inräknad, ligger själv på ca 9.5 %. SIF tränar 2.5 timmarspass hela försäsongen, 4 dar i veckan, spelar match en 5e och vilar två dagar! Klubben skulle förövrigt hamna på en 9e plats i Allsvenskan i tabellen gällande eget positivt kapital !

Veckan som varit:
Eftersom vi matchade i måndags så bjöds det bara på två träningar denna vecka - båda i snålblåst och minusgrader, men båda också på en mycket fin gräsmatta. Det kan väl rapporteras från tisdagens träning (som var bra jävla trött efter matchen dagen innan) att röda laget var bra jävla överlägsna. Jobbigt att det var vinnarspel så att man var tvungen att spela mycket mer än de andra när man var så trött. Annars imponerade juniorerna Jonas Ström och Jesper Magnusson under nämnda träning, särskilt den förstnämnda som dunkade in boll efter boll på både matchspelet och 3mot2-övningen. Ödmjuk som alla Rotanspelare är sa han efter träningen "Ja, men jag sköt ju hela tiden också". Lite skillnad i jämförelse med Skedman som aldrig skjuter och därför aldrig gör mål på träning.

Under torsdagen så handlade snacket mest om den nya B-lagsledaren Pierre från Gislaved (Sportchef Karlsson garvade läppen av sig när Grabben skämtade att Gislaved är en förort till Stockholm) som var på plats för att "sondera terrängen" och se vilka i truppen som håller B-lagskvalité. Detta är nämligen samma Pierre som skrivit på bloggen förut och som tog en massa kort under El Clasico. Ska bli kul att se vad han kan bidra med - du är välkommen Pierre!

För övrigt:
- Har Armin inte tränat under veckan. Rykten säger att han äntligen skrivit på för Enebyberg i division 5 som han snackade om hela försäsongen.
- Väntar vi på att första baksidan ska springa iväg under "uppvärmningen" då halva laget skjuter frisparkar. Simon Lahdos baksida ger pengarna tillbaka.
- Har nämnda Lahdo världens sämsta musiksmak, men har i egenskap av sin närhet till högtalarna någon slags prenumation på vilken musik som ska spelas i omklädningsrummet.
- Rättar jag mig direkt - Bashar hade sämre musiksmak.
- Ska det bli kul att se RUBEN:s "Baby-falang" som kallar sig RUBEN:s Baby Girls och som består av F93 på matchen idag. Man ska tydligen inte bråka med dem.
- Börjar det närma sig 14 maj. Har Armin flytt landet kanske?

Idag tar Rotebro ett första steg i klättringen uppåt i tabellen. Du är där och hjälper oss med det. Farväl botten!

3 kommentarer:

  1. Jag är kvar. Men är tveksam till 14 maj.. Försöker hitta biljett till Neapel just den helgen för att se Napoli - Inter ( enbart för att slippa Lennerman ).

    SvaraRadera
  2. Grattis till segern - dessutom klart välförtjänt då Sandviken var mer än lovligt bleka. (Hoppas för deras skull att de kan bättre än så här...).

    Men jämfört med GUSK senast var detta en tråkig och händelsefattig match. Rotan försökte mest, men Sandviken stängde till rätt så bra. Såg ut som 0-0. Ganska typiskt att det till slut blir en straff som öppnar upp matchen. Och ganska typiskt att Rotan tappar initiativet efter ledningsmålet och börjar satsa på kontringar.

    Simon Lahdo gigantiskt utropstecken(!) i försvaret och välförtjänt matchens lirare. Var har ni gömt honom under säsongsinledningen? Keivan växer för varje match jag ser honom. (Men saknar fortfarande Seb på defensiv mitt bredvid Keivan.). Källberg verkade avslagen idag, Bacon var bättre, men skulle gärna se mer av Thomas eller Cesar på den platsen i laget. Speciellt Cesar såg bollsäker och teknisk ut mot GUSK! Känns som det finns flera bra alternativ nu. Bra med tanke på att säsongen är lång.

    Två frågor som bloggen gärna får svara på: 1) hur mår Guffen och när är han tillbaka? 2) Hur många gula kort ger avstängning? (Hedman fick ju sitt andra nu...)

    SvaraRadera
  3. Lite svar på dårå:
    Simon Lahdo är ett av många nyförvärv inför säsongen som först och främst är tänkt att konkurrera som innermittfältare. Skadade sig tidigt under försäsongen och har tränat mycket rehab. Först nu de senaste veckorna har han kunnat träna för fullt.

    Hur Guffen mår är i dagsläget oklart, men det rör sig om en bristning i låret och är den likartad den bristning som Kalle drog på sig förra säsongen mot United så handlar det nog om en sex veckor i konvalescensperiod. Men vi ska inte måla fan på väggen redan nu. Mer info om Guffens status kommer.

    Angående de gula korten så blir man avstängd på tre stycken. Det var dock ett faktafel under gårdagens match. Hedman fick blott sin första varning för säsongen och inte sin andra. En väldigt taktisk sådan också...

    SvaraRadera