Johan Hedman och Mattias Åsén följer Rotebro IS FF:s väg upp till division 1

söndag 6 juni 2010

Sundsvall - Strömbergs 0-2 + 14 = Tre poäng

Humöret kan skifta fort i livet på en division 2-spelare. För en vecka sedan plåstrade man om sin ömma bakdel efter en ovarsam behandling av sin Nemesis, och nu sitter man och solar hos Kalle Gnäll och ska skriva om tre grymt viktiga poäng mot Sundsvall. Skön...T!

Årets längsta bortaresa avverkades igår när IFK Sundsvall stod för motståndet på en bedrövlig gräsplan och med ett lag som vunnit mot United med 2-0 bara några veckor tidigare. Tufft motstånd var att vänta och inte gjordes det bättre av att Gnäll saknades pga skada, precis som Karlsson som skulle finslipa på sin tatuering. Dessutom var Christoffer Nisser sjuk dagen till ära och tog inte ens med sig helikoptern till Norrland. Men inte nog med det, Armin Iranpak lyckades inte sno någon väckarklocka dagen innan avfärd och försov sig därför. Fuck You Armin! För att strö salt i såren, ringde #14 upp sin iranske lagkamrat och hånade honom i högtalartelefon. Humorn före allt!

Bussresan upp bjöd på ömsom kortspel, ömsom "angry birds" på iPhone (Målvakts-Danne har klarat alla banor, men satsar nu på att få tre stjärnor på samtliga banor). #14 gjorde ingen besviken och släppte iväg några patenterade "Källbergare" som luktade död hud. Tack för detta!

Nu till matchen, som alltså skulle spelas på en bedrövlig gräsplan (sämre än Enavallen). Som tur var så hade motståndet endast hunnit göra ett par träningspass på planen och hade ingen större fördel av underlaget. Startelvan hölls hemlig in i det sista och Christer lät oss själva ta reda på hur den skulle formeras. Efter en jobbig minut där DF krävde den ena forwardsplatsen lugnade Johansson oss och presenterade följande elva:

Danne
DF, Mbye, Lennerman, Haga
WiklundH, Leal, Sebban, Lukas
Unge Tunge, #14

Den lilla Sundsvallsklacken satte sin tuta i halsen när Lukas bröt sin långa måltorka och tryckte in 1-0 efter blott 23 sekunder! Målet föranleddes av en väldigt nonchalant Sundsvallsbacklinje, en stressande WiklundH och en påpasslig Hedman som passade fram Klas framför mål. Tack för kaffet! Resterande 44 minuter och 37 sekunder av halvleken kändes väldigt bra för oss. Vi kontrollerade matchen fullständigt, satte försvarsspelet klockrent och var farliga i våra omställningar framåt mot en seg hemmabacklinje. Sundsvall hade endast ett skott på mål i första halvlek, en frispark som Danne säkert boxade bort. Efter tjugo minuter kom 2-0. Storebror Strömberg ville inte låta lillebrorsan måla ensam utan forcerade in tvåan efter fint samarbete med Unge Snabbe. Rotebro gick till halvtid med en stabil 2-0-ledning i ryggen. Sundsvall fick lämna planen med burop från sin egen klack. Tyckte mig skymta en och annan näsduk också.

Bäst i första halvlek:

- Unge Barnslige fick ett VM-album med klistermärken av idol-Vega och vem dyker upp i första paketet om inte David Beckham?! Vilken jävla vinst! Dessutom Elfenbenskustens målvakt Barry, Nordkoreas stjärnforward Hung Young Se, Praguays förbundsmärke och en del av en arena. Beckham vägde upp de andra korten kan man säga.
- Inledningen. Fan vad skönt det var med ett tidigt mål!
- Försvarsjobbet. Vi satte inte en fot fel.
- Bröderna Målberg.

Sämst i första halvlek:
- Planen
- Motståndet. Kändes bakfullt.
- Bortaklacken. Obefintlig. Var är supporterbussen?!
- Kycklingsalladen som Unge Hungrige tog under lunchen på bussen upp.

Andra halvlek:

Viktiga första minuter i andra halvlek där ingen energi fick ges till hemmalaget, vilket heller inte blev fallet. Vi kontrollerar även andra halvlek på ett föredömligt sätt och Danne kunde ägna sig åt att tänka ut nya Bajenramsor i målet. Mbye och Lennerman höll Sundsvalls duktige forward stången och på mittfältet kontrollerade Leal och Kapten Strömberg hemmalagets andra duktige spelare. När #14 sedan knoppade in trean på pass av Unge Assisterande så var matchen avgjord. Vi fortsatte att spela rakt och tydligt (det gick inte annat på detta underlag) och även om det inte blev fler mål så gör vi 90 riktigt bra minuter med en väldigt edigen laginsats. Oerhört sköna poäng och en oerhört skön bussresa hem, med stopp på McDonalds. Nu tar vi Köping nästa vecka!

Bäst i andra halvlek:

- Försvarsjobbet. Mbye grym igen.
- Att Vega fick så mycket stryk som högermitt. Fick först en riktig tryckare i en luftduell och blev sedan kapad längs fotknölarna. "Här ska du inte tro att du får lindrigare behandling bara för att du är kändis pöjk!"
- McDonalds på vägen hem. Mycket bättre än en trött kycklingsallad.
- En öppning för sommarläger...

Sämst i andra halvlek:

- Unge Tröttes sista tio minuter innan han bytte av sig själv. Hade inte ett rätt!