ANSVARIGA UTGIVARE

Johan Hedman och Mattias Åsén följer Rotebro IS FF:s väg upp till division 1


fredag 11 juni 2010

Veckan som gått

VM har börjat och man kan tro att världens ögon riktas mot Sydafrika och det pågående slutspelet. Då tror man fel. Veckans viktigaste match spelas självklart på lördag mellan Rotebro och Köping på Skinnaråsens Arena. Så här har veckan varit fram tills nu:

Alla vinner på att vinna verkar det som. I alla fall vi spelare, som efter lördagens seger mot Sundsvall, fick skratta och hålla varandra i händerna på måndagsträningen. Det vankades avslut på en grön matta som var så mjuk så att fallskärmshoppare inte ens behöver fälla ut sin fallskärm för att landa på den. Blått mötte gult, flest mål vinner. Föga förvånande hade inte gult en suck mot ett blått i toppform. Att det var herr Forssmed som skulle dominera i avslutstävlingen var dock desto mer förvånande. Vilka smällkarameller á la Shabalala DF avlossade! Annars imponerade även Armin som fick stå i mål som straff för försovningen. Efter varje räddning skrek han "Balotelli!".

Tisdagsträningen kommer bli ihågkommet som Mbyes träning. Förutom att han alltid börjar träningarna med "Fuck You Johan!" på ett sätt som bara lockar till skratt, så var han denna träning mer talför än vanligt. När Unge Fumlande inte fick upp bollsäcken (som hade en jäkligt jobbig knut!) fick vår käre Gambier nog och skrek "GE MIG DEN!", samtidigt som han ryckte till sig säcken med bollar. Med sina flinka fingrar, som han täljt spjut med i den Gambianska djungeln, öppnade han upp säcken snabbare än Karlssons kanonskott och tittade triumferande på Unge Förudmjukade. Under träningens avslutande styrka hade Mbyes ego och självförtroende blåsts upp till den milda grad att han även vågade sig på att stå upp emot Cribba. När vi gjort sit-ups i minst två minuter (Cribba tittade på ungdomslagens träning på konstgräset), så skriker Mbye, med kvävd röst "Cribba!", vilket väcker tränare Holm ur sin dvala och tortyren avslutas. Tack Mbye! För övrigt var det en mycket go stämning under tisdagsträningen trots fysen, men antagligen tack vare den lille mörke.

Den goda stämningen från tisdagen var som bortblåst på torsdagen. Kanske för att ingen förstod övningarna som Cribba knåpat ihop. En halvtimmes nötande med oss idioter gjorde ingen klokare och sen var det dags för en knepig keepball med diffusa regler. Och diffusa regler leder lätt till bråk och tjafs. Vilket det blev. Haga hade fel i alla argument. Tjafset fortsatte under spelet och fel lag vann naturligtvis. Trist!

Nu skiter vi i det. På lördag är det dags för "säsongens viktigaste match" mot Köping. Köping som öppnade säsongen starkt, men som efter två raka segrar inte vunnit på sex matcher. Förhoppningsvis bryts inte den trenden imorn. 14.00 börjar matchen och även om inte Vuvuzelas och 95 000 åskådare kan lovas så finns det förhoppning om bättre spel än vad Sydafrika bjöd sin hemmapublik på tidigare idag. Väl mött!

Smått och gott från veckan som gått:
- Nån äcklig gubbe har börjat att chatta med spelare i F-93, vilket är skrämmande. Sägs heja på Hammarby...
- Banibal har fortfarande inte gett upp i psykkriget mot #14. Lönlöst av två anledningar. 1. Freddan aldrig förlorat ett psykkrig. 2. Banibal har aldrgi vunnit ett psykkrig.
- Årets gladaste nyhet var att det blir träningsläger i sommar. Och inte nog med det, det blir dessutom på paradiset på jorden: Moberg´s i Norrtälje! Jag kissar på mig av lycka!

/Rotanbloggen

7 kommentarer:

  1. i dag tr ni å klår köping. heja heja rotebro

    SvaraRadera
  2. O de gjorde ni ju !!

    Fint spel, taskiga domslut med 2 bortdömda mål..

    Grattis ! 3p värmer gott nu.
    / Forza rotan

    SvaraRadera
  3. Oavsett hur det går mot Sandviken och Frej så lär Rotan hålla undan för bottenlagen fram till uppehållet tack vare segern idag. Kurera nu alla skador under sommaren och sök sen hjälp kring hur ni ska träna fys annorlunda framöver för att förebygga alla dessa skador som drabbar laget hela tiden. Går ju inte en match nu utan att någon får utgå skadad...

    SvaraRadera
  4. underbar seger men det blev spännande i slutet 3 poäng mot sandviken på söndag önskas

    SvaraRadera
  5. Han heter Tshabalala.

    SvaraRadera
  6. Nyhetstorka - när kommer matchrapporten Unge slöe?

    SvaraRadera
  7. Nyhetstörstande arvfiende14 juni 2010 kl. 23:42

    Rotanbloggen är ju för fan helt iskall! Kom igen!

    SvaraRadera