ANSVARIGA UTGIVARE

Johan Hedman och Mattias Åsén följer Rotebro IS FF:s väg upp till division 1


fredag 4 juni 2010

Lägrenas läger - Norrtälje 07

Det finns så mycket att säga om lägret i Norrtälje sommaren 2007 och jag ska försöka få med det mesta från detta legedariska läger som innehöll prestigefyllda TV-spelsturneringar, bilbanor, inkilningar och filmjölk. Och just det, vi tränade lite också. Häng med på en nostalgitripp som endast Haga har glömt bort.

Aktiviteter utanför träningsplan:
Sportcentrum i Norrtälje är placerat oerhört strategiskt. Precis utanför de två barackerna med våningssängar, ligger en fullt användbar träningsplan, hundra meter nedanför har vi Europas bästa butik, Flygfyren, med allt som behövs för ett lyckat trännigsläger och på gångavstånd finns också Europas bästa uteställe, Moberg´s! Chanserna till ett minnesvärt träningsläger var mycket stora. På Flygfyren införskaffades en bilbana och uppe i spelarbaracken installerades det medhavda Playstationet med tillhörande Pro Evolution Soccer i TV:n och sen kunde tävlingarna börja. Vi var alla som små barn och det enda tråkiga var att favoriten i TV-spelsturneringen Unge då även Lätte, inte vann med sitt Roma (trots att en blott 18-årig Okaka spelade stor fotboll turneringen igenom). Istället vann den person som alltid vinner tävlingar i detta lag, nämligen Kalle Gnäll. Oavsett vad vi sysslar med i laget (Bowling, pilkastning, mjölka kor eller snoppmätartävling) så vinner denna multitalang och så även alltså här. För de som åkte ut turneringen tidigt och efter att bilbanan förstörts (tog inte särskilt lång tid) hade hjälten Per Ek inhandlat en liten Porrtidning (på Flygfyren fösrtås), med parollen "Inget läger utan porris".

Träningarna:

Självklart det minst intressanta under ett läger, men det finns några goditar att plocka fram även här. Inte minst den skräckinjagande långskånken Fredrik Gaevert som verkade gett sig fan på att skada Unge Sköre under det första träningspasset. Åtminstone två gånger fick man hoppa undan "tolv dobbar" Gaevert som kom farande i högsta fart. Och då tror jag faktiskt att vi var i samma lag. Om jag inte minns helt fel så hade även den äldre av Hedman-bröderna en väldigt dålig första träning till Unges förtjusning. Det stora evenemanget i träningsväg på detta läger var dock att vi fick åka upp till den fina planen som är VBK Norrtäljes hemmapan för en internmatch. En grym match med ett jäkla tempo, varmt väder och en matchavgörande framspelning från Unge Känsliges högerfot. Svart vann över gult, mycket tack vare Yngve Rush på topp och MålGöran i målet (!). Och om ni tittar på lagbilden till vänster så ser ni också Filip "Björn Gustafsson" Kujampää som kan ha stått för den mest anonyma vistelsen på ett läger i Rotebros historia. Men fotboll kunde han spela! Notera även Lasses mage.


Inkilningen:

Detta är lägrets höjdpunkt och den vi har att tacka det för är dåvarande kapten Thomas "Pagge" Pagling som styrde upp detta på föredömligt vis. Sex små rädda 89:or stängdes in i ett rum, med diverse uppdrag som sedan skulle framföras inför övriga lagkamrater. Som nervositetsdämpare hade det Farbror Vodka och han skötte sitt jobb på bästa sätt.

När själva föreställningen började hade de sex killarna delats upp i två lag. I det ena utgjorde Marcus "numera speaker" Mårtensson, Fredrik "tjenare mannen" Gaevert och Christoffer "Alex pojkvän" Parmbäck ett mycket slagkraftigt lag, medan Alexander "redan då skäggig" Wiklund, Anton "lagledarens son" Hägervik och Mattias "spottar inte i glaset" Hagman var medlemmar i ett lite mer brokigt lag. Framförallt berodde detta på den orättvisa fördelningen av Vodkan, där Haga fick en väl stor dos. Roligt blev det i alla fall.

Grenarna som lagen tävlade i var följande:

1. Sexställningar

2. Striptease

3. Teater


Man skulle varit där för att kunna förstå njutningen till fullo, men här är ändå ett axplock av de olika tävlingarna.


1. Roligast var såklart Haga som var riktigt pruttfull redan då. Tävlingen gick ut på att spränga ballonger genom olika sexställningar. När Pagge ropar ut "missionären!" väljer Haga att ställa sig på alla fyra. Härligt, prutten eller inget Haga! Haga fortsätter sedan att skalla Marcus Larsen i publiken. Man kunde också se Parmbäcks svartsjuka när Wiklund idkade "samlag" med en annan man.


2. Strippen alla pratade om var Marcus Mårtenssons som var perfekt i alla detaljer förutom en. Han var en man. Med stringtrosor, tight linne och änglavingar på ryggen charmade han ner publiken, som inte visste om det som utspelades framför dem var sexigt eller äckligt (så här i efterhand så var det bara äckligt, men vi hade fler farbröder). Även här var det Marcus Larsen som fick ta smällen när Mårtensson valde ut lagets enda brasse som "offer". Oförglömligt!


3. Teatern handlade om lägret och mycket om Per Ek. Förstås. Eller som han också kallades; "Kung Tung Pung". Stora teaterkvalitéer visades upp under några minuter, inför en nu naken och påhejande publik. Haga var den enda som inte följde manus, men drog ändå ner flest skratt när han först skallade Larsen för andra gången (han satt närmast) för att sen somna på golvet i Momos tröja. Eller först kastade han konfetti en minut för tidigt innan hans kamrater äntrat scenen. Vilken killle!
Efter denna föreställning vankades det självklart utgång. För alla förutom Haga som stod alldeles för nära sin farvror för att ens komma in på allas Farbror i Väsby. Istället sa vi att han skulle sova lite så skulle vi väcka honom när det vankades utgång. Fuck You Haga! Utgången är dock behandlad tidigare i bloggen så därför lämnar vi den och går över till några små anekdoter från lägret:
- Momos fisande var en snackis under hela lägret. Att så mycket stank kan rymma i en så späd kropp är helt otroligt. Pelle valde att byta säng för att komma bort från honom. Osolidariskt!
- Apropå Momo fick han en basketboll i huvudet under ett parti "21" i inomhushallen, som lätt hade platsat i Americas Funniest homevideos.
- Söndagen kan varit den sämsta dagen någonsin eftersom en Bakfull storebror Hedman spydde i tretton timmar, medan den yngre och pigge brodern tvingades köpa filmjölk (det hjälpte inte). Sopa!
- Pagge visade hur man gör "armbandet" med sin egen kropp. Ledarskap!
Spelarrådet fortsätter att jobba på ett läger under sommaren 2010, men blir det inget så har vi i alla fall minnena från Lägrenas läger i Norrtälje, en ovanligt varm sommar. Tack för det pojkar!
/Rotanbloggen

4 kommentarer:

  1. Grym blogg - keep it up

    Läs inför matchen imorgon. Vid ankomst till arnenan kan ni vänta er stenkastning mot spelarbussen - där IFK:s tunga Ultrasgruppering laddar inför matchen

    Forza Kamraterna

    SvaraRadera
  2. Läs även införmatchrapporten på vår SvenskaFans
    http://www.svenskafans.com/divii/ifksundsvall/artikel.asp?id=359180

    SvaraRadera
  3. SJUUUUKT BRA BLOGGG!!!!!!!!! :D:D:D:D:D:D:D:D:D / ullis matilda o annis

    SvaraRadera