ANSVARIGA UTGIVARE

Johan Hedman och Mattias Åsén följer Rotebro IS FF:s väg upp till division 1


onsdag 9 juni 2010

VM är här!

VM knackar ganska högljutt på dörren för tillfället och Rotanbloggen är självklart inte sen att hänga på hypen. Ett litet mail skickades iväg till förutbestämda lagkamrater som skulle svara på frågan "Vilken VM-spelare skulle du helst vilja se i Rotebro och varför?". Enkel fråga som tar runt en minut att tänka ut och svara på (Mbye kanske måste ha lite längre tid på sig att läsa och förstå...). Klockan 16.58 i fredags mailades frågan ut till fjorton spelare i Rotebro, via Community-sajten Facebook. Nu är klockan 09.43 fem dagar senare och endast två svar har lämnats in. Tyvärr från samma spelare. Tyvärr från Armin. Tack för intresset Armin, men Sulley Muntari är inte den jag först skulle ta ut av VM-spelarna till laget. Eftersom intresset var så svalt, och motståndet (från mina egna!) så starkt, väljer jag nu ett annat upplägg. Vilken spelare hade spelarna i Rotebro varit om den spelat VM?

Daniel Andersson: Gianluigi Buffon, Italien
Kommentar: Inte främst för att Daniel är en duktig målvakt och självklar som nummer ett i sitt lag. Utan för att precis som Gigi, så ligger Daniel runt en heeel del. Senast i lördags fick Daniel ragg på bussen (!) när en full och förvirrad kvinna kom in under lunchstoppet. Daniel och Gigi är väl lite lika varandra också? ¨








Calle Lennerman: Matthew Booth, Sydafrika
Kommentar: Båda är mittbackar, båda är storvuxna, båda är livsfarliga och båda är värdelösa med boll. Booth kan visserligen kicka till tio (med studs mellan) så han ligger lite före Lennerman, men det tar Carl General igen genom att ha tagit strypgrepp på en idol-deltagare.










Calle Mellström: Christian Eriksen, Danmark

Kommentar: Christian Eriksen är yngst i VM och Calle Mellström är yngst i Rotebro. Båda är de 18 år fyllda, båda är snygga. Eriksen spås till att bli Danmarks näste Laudrup, Mellis spås att bli Rotebros näste Mr. Rotebro. Jag vet vilken titel jag helst hade velat spås att bli i alla fall...



Daniel Forssmed: Rigobert Song, Kamerun

Kommentar: Song är den enda spelaren som har blivit utvisad i två VM-turneringar. Daniel Forsmed är den enda Rotebrospelaren som har fått två gula kort inom åtta sekunder. Dessutom har DF varit klubbens mest avstängde spelare genom tiderna. Det du Rigobert!


Fredrik Källberg: Nicklas Bendtner, Danmark

Kommentar: "Det är tur att Bendtner har så bra självförtroende, för annars skulle han inte göra ett enda mål någonsin. Han är ju sämst!" Citatet kommer från en dansk tidning och beskriver den omålfarlige danskens självförtroende. Även om Rotans #14 är klart bättre än Bendtner så är självförtroendet det som för dessa två ihop. Freddan har aldrig gjort en dålig träning. Aldrig!

Kalle Ramsell: John Obi Mikel, Nigeria

Kommentar: Båda missar VM.

Niklas Karlsson: Deco, Portugal

Kommentar: När Niklas Karlsson har varit för dålig för ett lag så har han bytt till ett sämre i tron om att få mer speltid. Hittils har 24-årige Judas bytt klubb tretton gånger i sin karriär. Deco föddes som brasse och är självklart sjukt jävla mycket bättre än Karlsson, men för dålig för att spela i Brasiliens landslag. Då byter man såklart till ett lite sämre landslag, nämligen Portugal där man får spela. Smart eller äckligt? Äckligt!

Johan Vega: Clint Dempsey

Kommentar: Precis som vår skönsjungande idol-Vega har även amerikanen Dempsey försökt sig på en musikkarriär. Klicka på länken och bedöm själv om han, precis som Vega, borde satsa på musiken istället för fotbollen.

Alexander WilkundH: Khaled Lemmouchia, Algeriet

Kommentar: Sagt om Khaled: "Defensiv mittfältare som fostrats i Lyons ungdomsakademi. Börjar på bänken" / Aftonbladet. Sagt om Alex: "Defensiv mittfältare som fostrades i Janne Stahres akademi. Börjar på bänken" / Rotanbloggen

Jonathan Berg: Guy N´Dy Assembe, Kamerun

Kommentar: Vad som än händer i Kamerun under VM, kan man vara säker på en sak. Guy N´Dy Assembe kommer INTE att stå en minut för laget. Följer endast med av sociala skäl plus att han sköter en del av materialet. Känns det igen hos någon i Rotebro? Fuck You Tvice!

Armin Iranpak: Luca Toni, Italien

Kommentar: Men Luca Toni är väl inte med i Italiens VM-trupp? Nej, det är han inte. En av anledningarna till det är att han fick sparken av sin förre arbetsgivare Bayern München när han somnade under en taktikgenomgång. Armin somnade och missade bussen till Sundsvall och kommer nog bli sparkad inom kort.

Bröderna Strömberg: Bröderna Palacios, Honduras

Kommentar: Den äldre brodern Wilson sägs aldrig ha förlorat en intern fotbollsmatch mot sin yngre bror Johnny. Sebastian ar aldrig förlorat en armbrytning mot lille Lukas. Men fan den som ger sig Lukas!

Christer Johansson: Marcelo Bielsa, Chile

Kommentar: Christer har fört ett gäng odugliga spelare som aldrig varit högre upp än i division 4, till division 2 på bara några år. Bielsa, Chiles rutinerde förbundskapten har tagit ett underpresterande fotbollsland, med mycket talang till VM. Frågan är om Chile är nöjda med det, eller om de satsar ännu högre upp, precis som Rotebro...

Det finns självklart fler i laget som skulle kunna jämföras med spelare i VM, men nu de viktiga är här, som Christer hade sagt.

Tack för nu!

/Rotanbloggen

P.S. Den bätre hälften av Rotanbloggen (herr Åsén) har tagit sommarlov och kommer inte att skriva mer på några veckor. För den som inte kan lindra sin abstinens på annat sätt än att besöka sin idol, så finns han ute på Barnens Ö och kammar hem enkla pengar. Vi saknar dig redan Mats!

5 kommentarer:

  1. Buffon, den liknelsen gillar jag och hade själv gjort ;)

    SvaraRadera
  2. Jag trodde först när jag såg liknelsen med Deco att ni skulle lyfta fram min spelintelligens och fina passningsspel, men så blev ju inte fallet....

    SvaraRadera
  3. Saknar Unge sköre oersättlige i laget

    SvaraRadera
  4. Skräll att bristande intresse för enkäten resulterar i en kanonsågning av halva truppen.

    Har dock väntat länge på liknelsen mellan mig och Lemmouchia, har länge sett likheten. Två nummer 8 med mängder av oupptäckt talang.

    Eller?

    SvaraRadera
  5. Alex, Jag skulle snarare se dig som en svampbobfyrkant som har legat på tok för länge i vattnet och blivit för tung :D

    SvaraRadera