ANSVARIGA UTGIVARE

Johan Hedman och Mattias Åsén följer Rotebro IS FF:s väg upp till division 1

måndag 14 juni 2010

Svampbob nära förstöra festen - men bidrar till humorn!

Ett skott från snäv vinkel, en målvaktsretur, en målkåt seriefigur och en infekterad måltävling handlade det mesta av snacket om efter matchen mellan Rotebro ISFF och Köping i lördags. Men vi tar det väl från början?

Supportergruppen hade inte slagit slag i ryktena om banderoller med budskap som "Alla är CP i Köping!" och "När får vi kaffe egentligen?!", vilket kanske var tur eftersom åtminstonde det första ryktet osar politisk inkorrekthet lång väg. Supportrar överhuvudtaget lyste med sin frånvaro och Rotans sämsta publiksiffra (112) under säsongen noterades denna junilördag. Kanske på grund av det reginga vädret, det oglamourösa motståndet och det faktum att kioskvältaren Sydkorea-Grekland visades på TV. De som tog sig dit fick dock se ett taggat Rotebro som gjorde en bra första halvlek. Och dessa elva var det som stod för den:

Danne

Haga, Mbye, Lennerman, DF

Lukas, Leal, Sebban, WiklundH

#14, Unge Trötte

Första halvlek

Hemmalaget tog tag i matchen per omgående och skapade problem genom djupa bollar bakom den ganska sega, och offsideställande backlinjen i Köping. Under de första 45 minuterna skapades också en hel del chanser, samtidigt som försvarsspelet fungerade utan några större bekymmer. Kapten Strömberg nickade in ledningsmålet på en "rätt dålig hörna!" från #14 efter dryga kvarten. Sebs andra mål på två matcher. Imponerande! Bara tre minuter senare ökade lille Leal på till 2-0 efter en djupledslöpning och väggspel med en Köpingback, innan han rakade in bollen i öppet mål. Då kändes det som att det skulle sluta med storseger för oss. Vi fortsatte också att skapa chanser, Unge Mållöse träffade stolpen efter samarbete med Klas, där WiklundH sedan missade öppet mål på returen i offsideposition, och både Lukas och WilkundH träffade ribban i samma anfall, som avslutades med ett att #14 dundrade in 3-0, ribba in. Trodde han. Men Freddan var för trött för att ta sig ur sin offsideposition och målet vinkades bort. 2-0 stod sig i halvtid.

Intryck från första halvlek:

- Ett himla tjat på Unge Underpresterande från bollkallarna som ville se måldansen från Sydafrikas öppningsmatch i VM som lovades om det skulle bli mål fån nummer 13. Kan inte spela med den pressen!

- Var det den tyngsta mattan genom tiderna vi sprang på eller var det Unge Otränade som bara var ... otränad? Eller spelade vi kanske oerhört rak? Eller spelade vi på 3 000 meters höjd? Oavsett vilket så var jag asatrött efter 45 minuter.

- Det här med att upphäva offsideen (hur skulle du stava offside-en?), för att efter bollen slagits, försöka ställa och avsluta med att skälla ut linjedomare, var en riktigt dum idé mittbacken i Köping!

Andra halvlek

Andra halvlek kommer knappast att gå till historien som den mest sevärda (kom ihåg Brasilien-Italiens andra halvlek i VM ´82 (ja, jag var uppe och kollade VM-krönikemaraton hela torsdagsnatten)), men blev dessvärre onödigt spännande. Vi borde avgjort matchen tidigt i matchen, men fortsatte att missa målchanser och ju längre matchen led, desto färre chanser skapade vi. Istället för ett avgörande, kunde Köping reducera genom en fin soloprestation, där vi dock agerade alldeles för slappt i försvarsarbetet. Onödigt och dumt! Med kvarten kvar stukade också Unge Skadebenägne högerfoten för hundrade gången i ordningen och byttes ut mot Biyan. Innan dess hade även Armin och Nisser hoppat in i matchen istället för #14 och DF. Allt såg dock ut att lösa sig när Lukas lossade stora kanonen (Karlsson blev avundsjuk) från en omöjlig vinkel med bara minuter kvar på matchklockan. Målvakten orkade nämligen inte hålla skottet som sakta studsade mot målet och var på väg in över mållinjen... när helt plötsligt Alexander "Svampbob Fyrkant" WiklundH hjälper bollen de sista fem millimetrarna över mållinjen med ett stenhårt skott. Alla glada och lyckliga? Nope, Svampbob stod nämligen offside och Klas fick inte fira sitt andra mål för säsongen. Alla snopna och ledsna över det uteblivna målet? Nope igen, Svampbob anser nämligen att ett mål mindre för Lukas är ett mål mer till honom själv. Och eftersom Rotanbloggen är för intriger och diverse konspirationer, för att inte nämna humor, ska självklart WiklundH hyllas som den anti-hjälte han är! Tack Alexander Wiklund! Det hade dock kunnar sluta illa, om det inte vore för en jätteräddning av Danne i målet på stopptid. Tack vare denna parad kunde vi inkassera vår andra raka seger, vilket innebär en fjärdeplats i den oerhört jämna serien. Nice!

Övrigt noterat från matchen:

- Sebban tecknade för byte minuten före Unges "skada". Troligt att han ska få spela mindre än vad jag gör!

- Linjedomaren stod för en härlig kommentar efter matchen, i samtal med Christer: "Du, åttan (Svampbob) kan han ens offside?" Vi vet inte domaren, vi vet inte!

-Alex bör få en extra hyllning för sitt tilltag mot Lukas. Tack igen grabben!

- Marcus Mårtensson som speaker stod återigen för en klanderfri insats. Synd att vi inte har fler hemmamatchen innan uppehållet!

Nästa match spelas på söndag då det bär av till Sandviken för nästa stopp för segertåget. Försök att stoppa oss Norrlänningar!