ANSVARIGA UTGIVARE

Johan Hedman och Mattias Åsén följer Rotebro IS FF:s väg upp till division 1


söndag 30 maj 2010

Rotanbloggen lever. Men det gör ont i röven.

Klockan är 03.55 när jag skriver det här. Det är ljust ute och på Eurosport vevas "Zumba fitnes-reklamen". Inte ens damtennis kunde man få. Frågan huruvida Rotanbloggen kommer att överleva efter dagens våldtäkt är ställd. Den är befogad, välriktad och även intressant, eftersom det bara finns två människor som kan besvara den. Johan Hedman och Mattias Åsén. Ingen vet, förutom de två, om de kan finna någon motivation till att fortsätta sprida glädje (?) och förtröstan (??) till en samling brokiga människor runt om i Rotebro. Ingen vet, förutom de, om de själva kan finna glädje i att skriva om ett dött lag utan framtid. Jag vet. Jens Åberg sitter antagligen och hoppas på att bloggen läggs ner så att hans trötta Wannabe-blogg kan få titulera sig som "bäst i Sollentuna". Men Jens har glömt något. Rotanbloggen är något mycket större än att en liten innebandylirare kan Veva oss till döds. Rotanbloggen är större än själva föreningen Rotebro och har visserligen ont i rumpan efter dagens match, men det ska göra ont i tvåan. Smärtan signalerar att man är på fel plats. Och idag hade vi inget att göra i tvåan.

Jag är kanske inte den förste att applådera Sollentuna United, men jag vet när jag är slagen och 0-4 kan inte diskuteras bort. Det kommer nästan alltid stunder när en lillebror går om sin äldre blodsbundne (fråga Anders Hedman), och det gör nästan alltid lika ont för storebror att acceptera detta. Vi blev varse om lillebrors styrka, men kanske framförallt vår egen svaghet, på ett smärtsamt sätt idag och jag vill be om ursäkt till alla som tagit sig till Skinnaråsen för att stötta oss i "Årets match", men jag vill även be om ursäkt till Sollentuna United som inte fick möta den brorsa som de lärt sig att se upp till. Bortsett från den första kvarten, där Kalle Gnäll valde att passa Säll på straffen och där Lukas hade ett par bra löpningar inne i straffområdet, var Rotebro inte tillräckligt bra för att kunna rubba ett stabilt United. Man kan gnälla på turliga mål. Man kan älta huruvida det hade blivit en annan match om vi satt straffen och Kalle inte behövt byta efter 20 minuter. Man kan till och med snacka om att regnet förstörde våra chanser i andra halvlek. Faktum kvarstår, vi förlorar med F Y R A - N O L L i den viktigaste matchen för säsongen. Det är fan inte okej! United spelar efter en tydlig spelidé där offensiva ytterbackar och tekniska yttrar ska skapa målchanser åt en ensam, stark targetforward, medan två innermittfältare enbart ägnar sig åt defensiva uppgifter och den tredje (kapten Åberg) länkar mellan mittfält och anfall. Ingen i United behöver göra någon stormatch och ändå vinner de med 4-0. I Rotebro var vi för beroende av att Unge Underpresterande skulle trolla med bollen, och när detta uteblev fanns det inga andra medel att ta till. Sollentuna var det bättre laget för dagen och ska gratuleras till segern. Grattis United!

Vi har nu en poäng på de fyra senaste matcherna och nu väntar två oerhört viktiga matcher mot Sundsvall och Köping. Sex poäng där och vi klättrar uppåt i tabellen, noll poäng och vi är ett bottenlag. Viktigt att lämna förlusten mot United bakom oss, men lika viktigt att vi inte nonchalerar våra problem. Vi måste komma tillrätta med vårt spel och börja vinna igen för att det inte ska bli en riktigt jobbig höst.

Bäst idag:
- Marcus Mårtensson som speaker. Jag älskar dig!
- Wavin Flag som inmarschlåt.
- Tifogruppen. Jag grät nästan.
- Mattias vuvuzela.
- Publiksiffran. 667 viskade någon i mitt öra.

Sämst idag:
- Rotebro.
- Ösregnet.
- Kalles skada och straff. Kom tillbaka för fan!

I gränslandet mellan bäst och sämst:
- Jens Åbergs vev efter att ha vallat in en frispark. Well played padawan Jens. Well played.

Klockan är 04.25 när jag avslutar det här inlägget. Det har blivit ännu ljusare ute, men samma trötta reklam om Zumba fitnes spelas på Eurosport. Men Rotanbloggen lever. Det kan du ge dig fan på Jens!

20 kommentarer:

  1. Storheten visar sig när det blåser motvind. Rotanbloggen i mitt hjärta!!!

    SvaraRadera
  2. "Ta plats i korgen" Ni måste inse Er begränsning.

    SvaraRadera
  3. Lägger Rotanbloggen ner ska jag starta en egen rotanblogg bara för att ha en fiende att motiveras av. Rotanbloggen och rotebro behövs!

    SvaraRadera
  4. Det finns mycket att säga om matchen... Att 0-2 i rumpan i halvtid inte var rättvist är en sak, att 0-4 vid fulltid kanske var lite i överkant, men rättvist. Kalle får helt enkelt börja öva straffar.. FÖR JÄVLA DÅLIG STRAFF KALLE! Domaren borde skaffa glasögon, både en, två, tre och femton gånger.. Men att klaga och hålla på är inte Rotebros melodi!
    Vi tar den sakta men säkert i rumpan för att komma tillbaka och ge igen hårdare än någonsin! FÖR VI E ROTAN ROTAN HELA DA'N!

    SvaraRadera
  5. Kanske ska Ni börja träna som ett div.2 lag ?
    3 dar i veckan gäller högst för div4-5.

    SvaraRadera
  6. Ingen som filmade detta spektakel? Inmarschen o.s.v?

    SvaraRadera
  7. Och regnet gjorde det inte bättre! Jag har inte ens blivit så blöt när jag badat

    SvaraRadera
  8. Rotan är som en VS... kommer alltid tillbaka !!

    Forza Rotan !!

    SvaraRadera
  9. Bara att bryta ihop å komma igen. ett Derby kvar!

    SvaraRadera
  10. Tror ärligt talat att Rotebro åker ner till division 3 med det spelet som visades upp igår samt tränarteamet som är under al kritik och om man jämför med förra årets spel så märks det att stämningen var bättre förra året med dem spelare och ledare som fanns då!!
    4 senaste matcherna 1 poäng det säger väll allt. Om det fortsätter så blir det div 3 nästa säsong. Jag tror på er grabbar vi fixar detta mot Sundsvall 3 poäng kom igen nu SKÄRPNING!!

    SvaraRadera
  11. Hade man inte haft fys som Rotebro har varje
    tisdag så hade det förmodligen blivit bättre.
    Rotan behöver ju inte fys, killarna klarar sig riktigt bra när det gäller kondition och fysik. Men som sagt ledarna vet bäst. Vi som följer laget utanför truppen kan hara ha åsikter. Dags att agera mot spelet. Mot 3 poäng. Kom igen Rotan ! Rotan Rotan hela da´n

    SvaraRadera
  12. Rotebro tränar 3 gånger, det gör inget alls, så länge träningarna är bra genomförda så räcker det riktigt långt. Problemet är dock att Rotebro ofta har b-lagsmatch på måndagar som gör att dom som inte spelar b-matchen får göra nåt väldigt lätt på måndags träningen. Tisdagar är det ju fys för spelarna och på torsdag har man alltså boll. Det blir alltså en helträning med enbart boll under en vecka.

    SvaraRadera
  13. Ja och det räcker absolut inte. Man ser ju det på matcherna att grabbarna inte har orken för att prestera. Fortsätter det så här så blir det tyvärr division 3 i 2011!!

    SvaraRadera
  14. heja heja rotebro heja heja rotebro på lördag tar ni nya tag å klår sundsvall borta

    SvaraRadera
  15. Problemet är ju att dom blir skadade hela tiden - allihop. Då får de spela med halva B-laget när de har så tunn topp i truppen. Så jag skulle snarare tro det behövs MER fys, så att de bygger upp sig så de håller ihop när de får en tackling.

    SvaraRadera
  16. Jag tycker ni är bäst iallafall. Och snyggast.

    SvaraRadera
  17. Nyfiken ?
    vad händer? lägesrapport vore på sin plats. Skadeläget ?

    SvaraRadera
  18. Nyfiken.
    Rapphet har tidigare varit adelsmärke för bloggen.
    Uppförsbacke ?

    SvaraRadera
  19. vad är det här? ingen uppdate på nästan en vecka. skärpning Hedman och Åsén!

    SvaraRadera