ANSVARIGA UTGIVARE

Johan Hedman och Mattias Åsén följer Rotebro IS FF:s väg upp till division 1


lördag 1 maj 2010

Rotan bäst i division 2. Skräll.

Serieledning. För första gången i Rotebros drygt 90-åriga historia ligger vi nu först i division 2. Åtminstone i ett dygn, innan Köping har chans att ta tillbaka den i mötet med Rotans kommande motståndare, Enköping. Arne är kluven i sin kärlek till de två klubbarna. Anledningen till denna trivsamma och unika position är dagens storseger mot Gamla Uppsala med 4-0. En match som innehöll blåst, snygga mål, Veven, storpublik och en hattrickskytt. Svårt.

Startuppställningen hölls hemlig in i det sista för att se om kapten Strömberg som legat sjuk i två dygn (någon gång måste ju något hända honom också) kunde spela. Efter uppvärmningen stod det klart att han inte kunde det, vilket gav följande startelva:

Abbe

Nisser, Bashar, Lennerman, Haga

#14, WiklundH, Leal, Kalle Gnäll

Unge Tunge, Biyan

Abbe fick chansen i mål att debutera i division 2 och Leal fick förtroende på innermitten när Karlsson prioriterade dop. Dessutom tog Lennerman Sebbans plats som mittback och Haga var tillbaka som vänsterback efter DF:s vikariat senast. I och med Sebbans frånvaro så fick vice-kapten Hedman äran att bära den gul-vita kaptensbindeln och stod för både en fin uppvärmning och ett inspirerande inför-match-tal á la Al Pacino i Any given sunday. Den gröna gräsmattan fick ligga orörd på Skinnaråsen till Uppsalaspelarnas stora förtret ("det är ju den finaste planen vi sett!") och istället fick konstgräset återigen stå värd för en fin division 2-match. Gamla Uppsala som firat Valborg dagen innan, en Valborg som enligt GUSK:s kapten var "ganska galen". Det skulle också visa sig på planen. I Rotan var dock allt med alkohol förbjudet vilket fick vissa spelare att se bleka och darriga ut, men optimismen inför matchen tillsammans med Rotanlåten "Wavin flag" gjorde att taggningen i laget var på topp i omklädningsrummet.

Skribent Åsén var för en gångs skull I TID till avspark (en ganska bra förutsättning för att kunna liverapportera). Med sig hade han "guldgossarna" som tidigare presenterats på bloggen som ganska ovilliga att betala inträde. Så även denna dag, då det avvaktades in i det längsta med att hosta upp 60 riksdaler, i tron att de skulle kunna se matchen genom staketet, en förhoppning som sportchef Per Karlsson såg till att grusa. Skribent Åsén behövde bara knäppa med fingrarna för att få ett årskort gratis. Svårt. Väl på plats var "läktarna" välfyllda med profiler som Jerry WiklundH, familjen Ramsell, skadade Mr Rotebro, Tomas Palm med fru och "mamma Hedman" - själv! Nog uppsnackat, till matchen:

Första 5 minuterna: Matchbilden etableras omgående. GUSK har lite mer bollinnehav, men känns ganska ofarliga. Känslan på "läktaren" är att Rotebro kommer vara farliga i sina omställningar...
7' Biyan rycker sig förbi på högerkanten och frispelar Kalle i mitten som får halvträff, bollen utanför
9' Kalle rycker förbi GUSK:s vänstermitt Niklas Thor som måste dra honom i armen. Upp med ostskivan, dagens första gula.
13' Rotebro börjar skapa tryck och anfaller mycket via Johan på vänstersidan. Unge Tunge visar prov på gammal fin teknik när han Ronaldinho-fintar sig förbi sin back, går tillbaka för att förnedra och spelar in en farlig boll som ingen hinner fram på
15' 1-0! Kalle Gnäll smeker fram en passning med smör på till Unge Tunge Långe Trånge Trötte Gamle Sterile SNABBE Johan Hedman som löper sig fri och tåpajar in bollen vid sidan om keeper Andreas Ahlm. VEVEN åker fram snabbare än solbrillorna på Valborg i Uppsala och är så lång, vacker och distinkt att varenda kotte på Skinnaråsen blir bländad. Veven alltså, inte Johan.
19' Benparad Abbe!
21' Unge Tunge har en tendens att för att vila sätta händerna i sidan. Idag skedde detta för första gången redan efter 21 minuter...
23' GUSK sticker upp med ytterligare ett anfall när han boll spelas in bakom Rotebros backlinje på vår högersida. Helt plötsligt är en GUSKare fri, men Abbe gör en kanonräddning med ytterligare en benparad.
24' Straffsituation för GUSK efter en misstänkt hands på Nisser. Inga jätteprotester från Uppsalagänget = förmodligen ingen straff.
24' Bollen ligger fri i Rotans straffområde efter ett något passivt agerande i eget straffområde. En tå på bollen i sista sekunden, men oroliga minuter nu...
25' 2-0! Kalle Gnäll bombar in tvåan! Nåja, nästan. En snabb frispark på mittplan, några korta passningar mellan Kalle och Johan som slutar hos Kalle som likt det kvicksilvret han är rinner emellan backarna, letar skottläge, vrickar sig förbi, blir nästan fälld, står upp och får iväg ett lågt, löst och välplacerat skott vid målvaktens högra stolpe. Och visst får vi se ännu en fantastisk vev! Publiken i extas
30' 3-0! Unge Tunge ökar på med ett stenhårt skott i krysset som mullrade. Nåja, ett välplacerat skott högt upp till vänster, "typ" i krysset. Ett sånt där mål som målskytten alltid påstår gick i krysset, men ärligt talat; inte riktigt. Hur som helst ett starkt mål UTANFÖR straffområdet. Johan får bollen i favoritläge till vänster, viker in i höjd med straffområdet, går förbi några backar vertikalt och avslutar med ett Tungt skott! Svårt.
30-35 Unge Tunge Divige har gjort sitt för en stund och väljer att vila upp sig hos massör Ström under några minuter...
33' GUSK:s Arabo Baghoomian försöker filma till sig en straff. Dagens största skandal är att han inte varnas. Uselt försök av Baghoomian och uselt av en annars duktig domare Henrik Nyström att inte våga varna! Ingen straff i alla fall.
34' Abbe kommer ut bra och rensar bort ett försök till GUSK-anfall.
39' Unge Fule använder för mycket armar i ryggen på motståndaren. Domaren blåser frispark. Gamle Gnällige gnäller bättre än Kalle Gnäll. Imponerande!
41' Gamle Trötte sätter händerna i ryggen... igen
43' Gamle Trötte sätter händerna i ryggen... på en motståndare. Ser ut att längta efter halvtid...
HALVTID

Bäst i första halvlek:
- Vevarna!
- Unge Tunge

Näst bäst:
- Kalle Gnäll

Annat bra:
- Kollektivet
- Publikrekord för matcher där det varit inträde. 205 personer besökte Skinnaråsens arena.
- Fredrik Lundblad betalade för första gången för att se Rotebro spela.
- Att det var Valborg igår.
- Att vi mötte Gamla Upsala idag.

Sämst i första halvlek:
-#14. Skräll!

Övrigt:
- Resultat-Danne observerades med Fotbollsboken i en tygpåse
- Dagens undran: Varför är Sebban och Klöver tecknade i matchprogrammet?
- "Hur kan det rymmas så mycket gnäll i en så liten kropp?"/Danny K om Kalle Gnäll
- Pepsa Ramsell noterade att alla gjorde veven åt rätt håll. Alla utom Bashar som simmade istället. Varför Bashar?
- F-93 kunde inte koncentrera sig eftersom Mr. Rotebro stod inom synhåll. Enligt dem var han bäst på plan.

Andra halvlek:
'50 Rättvisa skipas när GUSK:s stora filmare Arabo Baghoomian äntligen varnas.
'54 Dagens publiksiffra annonseras: 205. Oklart hur många betalande...
'62 Matchen sover under inledningen av andra halvlek tills Rotan sticker emellan med att peta in fyran. Mållöse Biyan spelar osjälviskt till Unge Tunge som fri framför kassen fullbordar sitt hattrick. Johan har inför matchen lovat att gå ut om han kör tre mål. När läget för trean dyker upp kan alla se hur Trötte Divige försöker missa för att slippa gå ut. Han misslyckas, men bjuder ändå på en vev. Dock en trött sådan. 4-0!
'64 Kontring för Rotan som Kalle Gnäll sätter fart på. Bollen hamnar hos Biyan som tyvärr väljer att gå själv. Bra skott, men tveksamt beslut. Bloggen unnar Biyan att spräcka målnollan
'68 GUSK börjar tappa det. Humöret alltså. Råskinnet Jörgen Nilsson ska definitivt få smaka ost när han sparkar ner Kalle Gnäll, men domaren väljer att behålla kortet i fickan.
'69 Lennerman kör sköldpaddan på Kalles frispark när han har bra nickläge. Fegis! (Slå mig inte)
'70 Leal bjuder på dagens snyggaste när han på en stenhård pass från Unge klackar bollen över en motståndare, meningen?
'71 "BRRRRRA Alex!" /Jerry WiklundH
'72 Dubbelbyte Rotebro. Ut: Leal & KJellberg. In: Ingesson & Klöver. Debut i tvåan, åtminstone för Lukas!
'73 Unge Tunge visar prov på sjukt häng i en nickduell. Lätte!
'74 Publiken undrar varför Haga inte sänkt nån. PANG! Elon Folkesson i GUSK får en kyss som han garanterat kommer minnas längre än sin första högstadiekyss...
'77 MÄTTE Johan Hedman orkar inte ta några snabba fram på en målvaktsretur. "Byt ut honom för fan" skanderar publiken.
'79 Coach Christer gör som publiken vill. Mätte Divige får stående ovationer från publiken. Han svarar med ett finger. Fy fan
'81 Utan Mätte Divige slår Rotan dagsrekord i antalet passningar irad (8) när Alex, Armin, Klöver och Lukas skapar trianglar på högersidan. Publiken tror inte sina ögon!
75-85 Matchen tar en power nap
'83 Klöver leker norsk fylla på mittplan när han bjuder på Fyra(!) piruetter på jakt efter en studsande boll
'84 "Skärp till er nu Rotebro!!" / Jerry WiklundH
'86 Volleyförsök av Armin. Dumt beslut, men bra träff. Likt sin idol Balotelli så är han talangfull, men ganska dum i huvudet (Fuck you Iranpak!)
'87 GUSK har som sagt tappat det mesta och mest av alla #12 Robert Talay som sista tio var tokgrinig. Utöver en välförtjänt varning för att sparka bort bollen så hann han med att skälla ut ett vuxet åskådarpar för att de inte stoppade en rullande boll. Patetiskt
'88 Lukas toktunnlad. Förtjänar att vara i mitten av kvadraten hela Maj!
'89 Snett-bakåt Alex kan slå den till Nisser i sidled men väljer att låta Lennerman vara med i spelet. Dagens kompis!
'90 TV-räddning av Abbe, till publikens förtjusning. "Brrrrrrrra Abbe!" / Jerry WiklundH
90+ Matchen är i princip över och alla inväntar slutsignalen. Som stora segrare skulle de flesta välja att lämna motståndarna i fred. Lukas Strömberg valde att överpedagogiskt visa motståndarmuren på matchens sista frispark exakt till vilken punkt de ska backa. En nagel i ögat på trötta, ledsna GUSKare. Fult, men väldigt roligt!
SLUT


Bäst under hela matchen:
-Vevarna!

Annat bra:
- Kollektivet. Lennerman och Bashar hjälpte varandra jättebra. Haga & Nisser felfria. Alex och Leal höll ihop defensiven kanon och såg till att Kalle & #14 kunde gå framåt.
- Christers sågning av Lennermans bollbehandling i halvtid: "Calle, du ska inte hålla på och passa, skjut bort eländet bara. Räkna med att du tappar bollen minst tio meter om du ska ta ner den." Du vill inte ha Lennerman bland dina fiender Christer. Inte i din ålder, inte i någon ålder.
- Margo debuterade som supporter i division 2 och var lika glad och artig som vanligt.
- Hur lätt det är att imponera på bollkallarna. Unge Tunge och WiklundH sköt "höjdare" till varandra på uppvärmningen till "Åhhhhh...wow! Såg du den?!". Rätt svårt.
- Varför var det ett hål på avbytarbänken? Eller satt det någon där?
- Lasse Muhrén fortsätter att vinna pengar på Rotans framgångar. 27 000:- är segernotan uppe i. Ny läktare tack!

Sämst:
#14. Skräll

Annat Dåligt:
- Lukas första fem minuter. Så mycket vilja och så lite huvud. Bäst i familjen idag dock. Sen blev han tunnlad.
- Gamla Upsala SK. Bakis.
- Linjedomaren som avbröt spelet för att få bort Rotebros avbytare från A-planen. Småsint och löjligt.
- SMS-tjänsten på everysport fungerade sådär vilket gjorde att skribent Åsén blev tvungen att ringa in aktuella händelser under 90 minuter. Rätt lätt att slappna av. Och var ni tvungna att göra så många mål?!
- Körslaget på tv 4 som vi tittar på i skrivande stund (Pepsa Ramsell håller i tv-dosan). Hur kan man låta någon recensera hemsnickrade körlåtar på bästa sändningstid? Ge Rotanbloggen en egen talkshow istället!

I övrigt:
-Amin, 8 år, sprang mest i andra halvlek. Han lekte krig med sina kompisar på "läktaren"...

Nu ska Rotans trötta hjältar ladda upp inför mötet med Enköping nästa vecka. Då utan buss, vilket betyder att våra trogna bortasupportrar får ta sig dit på egen hand. Som vanligt så väntar bloggen på redigeringsansvarige Berg på bilder till dagens referat som väntas komma imorn. Tack för ikväll!

Till sist:
-Vi var många som var imponerade av Kalle Gnälls karaktär under dagens match, men i skrivande stund när referatet komponeras ekar gnället från Kalles ljuva stämma. Anledning? Pappa Erik öppnade "läsk"-kartongen fel...

/Rotanbloggen

13 kommentarer:

  1. Helt sjukt bra referat, garvade högt flera gånger. Galet skön seger idag också.

    Bra Lördag!

    SvaraRadera
  2. DÅLIGT av skribenten att inte kolla upp sin info. Ingen debut här inte !

    SvaraRadera
  3. härlig rolig blogg

    SvaraRadera
  4. Bra skrivet Åsén, verkligen skitkul, ska bli kul att se dig vid sidan vid nästa match. Men det är väl inget fel på ditt flås så du hinner säkert hålla dig undan i en halv minut åtminstone. Hoppas det är riktigt gräs då för blodfläckarna på mina aluminiumdobbar har börjat blekna. Tycker bloggen skulle behöva nyanseras med lite mer fokus på härligt destruktiv fotboll. Alla (mig undantaget) kan ju spela offensivt. Måste bli mer blod, svett och tårar. Föreslog för Unge Dumme att jag skulle få bidra med flest säsonger i Rotans A-lag men han skämtade bara bort det. Synd att han e så viktig för laget så att jag måste vänta tills kontraktet är säkrat innan jag talar honom till rätta. /Lennerman

    SvaraRadera
  5. Det tog ett tag, men med hjälp av lillebror har jag lyckats lista ut vad hålet på bänken var. Fantastiskt roligt!

    SvaraRadera
  6. Fuck u Alex..
    Ps Du, Johan och K-Gnäll suger på bowling ; )
    Åsén behöver vi inte ens nämna. Åsén + Bowling = Cirkus

    SvaraRadera
  7. Bra jobb, gubbar! Gråter floder över att missa el clasico den 29:e...

    Forza!

    SvaraRadera
  8. Man ska tydligen passa sig för vad man säger när man är i närheten av Åsén!

    Grym match Rotan! Kul att se värsta målkalaset på sin egen debutmatch i 2an, blir till att glida upp på fler matcher!

    SvaraRadera
  9. Fiendens kapten2 maj 2010 kl. 19:19

    Måste stämma in i hyllningskören, ett av de roligaste matchreferat jag läst. Någonsin. Jag vill också ha någon i laget att nämna vid olika Adjektiv. Jättekul.

    Nej, efter matchen idag samt detta klassinlägg känns det mörkt. Både på blogg- och fotbollsfronten för den vackra kusinen från staden.

    Mot 29 Maj!

    SvaraRadera
  10. Gratis Rotebro för en välförkännt seger
    Gusk spelarna var kanske efter valborg firandet segt vi får kanske lägga skulden tränarens fokusering av defensiv hållning gusk har många skickliga offensifa spelare men tränarens fixering för försvar spel gör att de blir passiva (Abbe med sina rutiner från superettan , Robert Talay från 2. bundesligan) är mycket boll skickliga mål farliga spelare men tvärr de kan inte utöva deras skicklighet
    Lycka till fortsättningen
    GUSKARE

    SvaraRadera
  11. Antagligen den sämsta kommentaren rent språkmässigt under bloggens korta historia. Tack GUSKARE!

    SvaraRadera
  12. Kanske den bästa sportblogg jag någonsin läst! Simon Bank och Niva ligger i lä.

    /Janne ä.t.

    SvaraRadera
  13. Grym match gubbar! Ni har äntligen fått oss Rotebro-bor att ha en riktigt anledning över att vara stolta över att vi bor där vi bor!

    Och inte nog med det är eran blogg också sjukt bra!

    SvaraRadera