ANSVARIGA UTGIVARE

Johan Hedman och Mattias Åsén följer Rotebro IS FF:s väg upp till division 1


fredag 30 april 2010

Inför Rotebro-GUSK

Ett revanschsuget Rotebro tar imorn emot ett förmodat lika revanschsuget Gamla Uppsala SK på Skinnaråsens konstgärs klockan 14.00. Rotan tappade som bekant 3-1 till oavgjort, 3-3, senast i Hudiksvall och söker revansch på så sätt medan bortalaget överraskande förlorade hemma mot Köping med klara 3-0 och bör vara taggade till tänderna när domaren blåser igång matchen. Rotanbloggen har skickat upp scout Åsén till Uppsala för att ta reda på senaste nytt om GUSK. Formen på spelarna, skador, spelsystem och eventuell alkoholkonsumtion (det är ju valborg) är frågor som vi vill ha svar på. Senast Rotanbloggen pratade med Åsén satt han i bar överkropp i en park i Uppsala "...för att komma i rätt stämning". Vi hoppas att han tar sin uppgift på största allvar för att kunna bidra till seger imorn. Dock utfärdas en varning för att uppdraget skulle gått till någon med strängare syn på livet än "Glade Mats".


Inför matchen imorn var det en ganska lättsam träning för Rotans spelare under torsdagen. Även om det började jobbigt, med att bära insektsfyllda stockar tio meter (ingen förklaring varför, vi antog att det var av härdande syfte). Bajen-Danne var med. Avslutstävlingen som denna dag handlade om inlägg och avslut på volley uppskattades av truppen som dock svarade med att göra tolv mål på 80 inlägg. Scouterna från Gamla Uppsala skrämdes inte. Sen klev Karl Brutal in i bilden och dunkade in två inlägg på raken och scouterna sprang skrämsna hem för att rapportera. Kalles största bedrift under träningen var dock att klunsa bort både rött och blått och därigenom säkerställa gults närvaro på spelet. Svårt. Kalles sämsta bedrift var att han glömde fotbollsskorna (som mamma Pepsa redan borde ha packat ner åt honom) hemma och fick därför träna i gympaskor. Övrigt att minnas från träningen:

- Karlsson (!) fullkomligt dundrade in en boll i krysset. Med huvudet (!!). Mer än vad hans gummistövelträffar med högern åstadkommit i år.

- Förseningar i trafiken gjorde att Lennerman, Haga och Bashar kom sent till träningen. Efter en stunds väntan valde Lennerman att dra tåget själv till Rotebro. Såg lite sliten ut på träningen.

- Fuck You Berg slog rekord i antal "Jag är så jävla dålig!" på teknikträningen. #14 var bäst. Skräll.

- Unge Tunge stod för decenniets nedtagning med klacken på en 40-meterscross från Armin som applåderade högt. Gick inte lika bra när Rotans stjärna skulle upprepa bedriften.

- Bashar och Lennerman hade en egen vendetta under inläggsövningen där Bashar vägrade nicka in Lennermans inlägg och Lennerman hotade Bash till livet varje gång. Härlig!


Ingen elva är släppt inför lördagens match, utan tränarduon vill att vi ska leva i ovisshet och sömnlöshet, vilket betyder att Rotanbloggen inte kan släppa någon information i detta nu. Uppsala-Åsén skickade precis en intervju med GUSK:s tränare som presenteras här på bloggen. Trevlig läsning!


Inför matchen mot Gamla Upsala SK var tanken att GUSK skulle scoutas i lördags. P.g.a dålig uppdatering på Svenskfotboll.se kom dock scout Åsén med sitt anteckningsblock till ett tomt Gamlis IP. På tillbakavägen övervägde han att stanna till på Lötens konstgräs för att se vilka gultröjor som spelade, men antog att det var någon trött division 4-match. Det var det inte, det var den flyttade GUSK-Köping. Som kompensation till bloggen har skjutjärnsreporter Åsén istället fått en intervju med Gusks tränare Ramin Kiani inför lördagens drabbning. Kiani som är ny för säsongen har tidigare varit i Enköping och visade sig ha en sund inställning till sitt manskap, som inför säsongen tippades som ett topplag av tränarna för IFK Sundsvall och Köpings FF...


0-3 mot Köping senast, dom är nykomlingar, ni är ett tippat topplag, vad hände där?


Vilka har sagt att vi ska vara ett topplag? Vi har inför säsongen tappat tre spelare till Sirius, några äldre har slutat och vi har fått två spelare långtidsskadade. Vi spelar in ett nytt lag, har många nya spelare och vi satsar långsiktigt. Vårt mål är att hela tiden förbättra vår egen prestation. Just nu är vi lite ojämna i vår prestation. Vi spelade bra i premiären, var helt okej i en svår premiär där vi jobbade efter det vi sagt på försäsongen. Senast mot Köping gjorde vi inte det, så nu måste vi fokusera på att återigen förbättra vår egen prestation.


Inledningen av säsongen är alltid nervös, hur har stämningen i truppen varit i veckan efter förlusten?


Bra! Stämningen är väldigt väldigt god i Gusk. Vi är ett sammansvettsat gäng med många som umgås privat. Det krävs betydligt mer än en förlust för att tappa den.


Hur ser ni på helgens motstånd? Vad vet ni om Rotebro?


Nykomlingar, Christer Johansson som tränare, 2-0 mot Skiljebo även om Skiljebo hade mycket av spelet, men Rotebro var giftigare. En match mot Hudiksvall som ni mycket väl kunde vunnit, ni ledde med 3-1 och skulle nog vunnit om de inte fick ett snabbt mål på hörna direkt efter erat 3-1. Rotebro blir nog ett lag att räkna med!


Kommer ni att informera tillresta fans om att våra läktare består av tolv snea träbänkar belägna i ett dike?


Haha. DÅ är ni välkomna till Gamlis IP i höst, det är inte heller någon läcker arena. Så länge det går att spela på planen så är det okej, inramningen spelar mindre roll.


Målsättning för säsongen?


Mitten.


Imorgon (läs igår) torsdag startar ett tvådagars-valborgsfirande i Uppsala, har ni många studenter i laget?


Det är många studenter i laget, många många. Nackdel att spela första maj säger du? Nej, jag har en mycket stark tro på att mina spelare är professionella. Men om det blir svårt kanske vi får fira Valborg tillsammans i laget...


Slutligen, vågar ni tippa resultatet i helgens match?


Mot mina principer, jag tippar inte mina egna matcher. Jag tror att vi kommer få se två frejdiga lag, två anfallsglada lag som kommer att mötas, må bästa lag vinna!


Tack Ramin för en mycket trevlig intervju. GUSK hälsas varmt välkomna till Skinnaråsen IP:s konstgräs!


Rotanbloggen välkomnar publiken till matchen imorn. Utan bengaler och brinnande mopeder, men gärna med banderoller och brinnande engagemang. Tåget mot ettan fortsätter!


/#13

5 kommentarer:

  1. Haha man ser fram mot varje nytt inlägg här på bloggen som ynglingarna ser fram mot tomten varje jul, skönare läsning får man leta efter! :)

    Lycka till imorgon gubbar, hela vägen upp i ettan.

    SvaraRadera
  2. Den här bloggen håller fantastisk klass. "Inför-reportage" med motståndartränarna tillhör fanssidor och inslag på HÖG nivå. Älskar denna blogg!

    SvaraRadera
  3. vi e rotebro ahahhhaaaaaa hedman gör allla våra målllll för vi er rotebro ahahahahahahahahahahahah hedman gör alla våra mååål

    SvaraRadera
  4. Denna blogg är fantastisk för oss spelare(betting).Nu har ju jag varit involverad i Rotan sen en tid tillbaka, men alltid bra med motståndarnas status.

    Bra jobbat killar, mot Ettan.

    SvaraRadera