ANSVARIGA UTGIVARE

Johan Hedman och Mattias Åsén följer Rotebro IS FF:s väg upp till division 1

söndag 11 april 2010

Mycket skit i genrepet till tvåan

Försäsongens första poängförlust, en domare som glömt bort oss, en spräckt skalle för R.Kalid och nytt inofficielt världsrekord i felpassningar. Det var ingen jättetrevlig lördagsmatch mellan Rotebro ISFF och Huddinge. Och så var det så jäkla kallt. Tur att linjedomarnas insats värmde...

Trots att Rotans stolta brudar från F-93 bjöd på värmande spel i derbysegern, med Fredrika Wessberger som matchvinnare, mot lillasystern Bollstanäs så var det svinkallt när väl A-lagsmatchen och tillika genrepet inför seriepremiären mot Skiljebo nästa vecka, skulle spelas klockan 14.00 på skinnaråsen. Nu kom den ju inte igång klockan två eftersom domaren tittade på sin termometer där hemma och valde att gå och lägga sig igen. Ingen förutom Arne klandrade honom som ringde och fick domaren på plats. Utan linjedomare (jag tänker aldrig ens smaka på ordet "assisterande domare") kom han dock, vilket innebar att Fuck You Berg och Unge Tunge fick ställa sig på varsin kant och vinka. Med facit i hand kan det sägas att det måste vara Europas tråkigaste yrke och vi fick dessutom utsätta oss för detta under Europas, geno tiderna, sämsta match. I motvind. Innan dess hade dessutom spelarna i Rotebro fått riva lite mer tak till Kalids stora glädje. Danne Andersson valde att övervaka rivandet nerifrån marken, med #14. Förutättningarna för skönspel hade kunnat vara bättre.

Med Unge Tunge på linjen och Biyan sjuk och dessutom WiklundH och Karlsson svettandes vid skolbänken så ställde Rotan upp med fäljande elva i första halvlek:
Bajen-Danne
Jagge, Bashar, Kapten Strömberg, Mbye
Kalle Gnäll, Klöver, R.Kalid, Leal
#14, Armin

Efter två minuter kamikaze-springer Kalid in i en motståndare med huvudet före vilket orsakar blodutgjutning i båda lägren. Ambulans fick eskortera spelarna till sjukhus med spräckt ögonbryn respektive skalle. Kalid såg tagen, men stabil ut. Rapporter från sjukhuset skvallrar om att han kunde rabbla hela texten till "I believe I can fly" vilket indikerar på att det inte rör sig om några inre skador. Skön...T! Lennerman gick in istället för Kalid, vilket ökade muskelvikten med 25 kilo på planen. En i publiken sa "Det där är ju han CSKA Moskva-spelaren. Berezutzkiy!" Resterande delen av halvleken tävlade tränarparet om att säga "Fyfanvaddåligt" med varandra. Cribba vann med siffrorna 35-33. Hasse Backe hade inte hittat en enda "100-procentig målchans" ens om han hade haft kikare i en mycket dålig första halvlek mellan två oinspirerade lag.

Bäst i första halvlek:
- Linjedomaren på bänksidan. Inte ett fel och höll koll på spelare och tränare på ett oklanderligt sätt. Kommunicerade bra.
- Att Cribba tyckte splet var så dåligt så att han började intressera sig för andra saker. Bland annat undrade han vem Lukas hånglade med på andra sidan planen.
- Johan Vega. Bör alltid vara med på bänken för att lätta upp stämningen.
- Att den tog slut.
- Nummer 14. Alltid.
Sämst i första halvlek:
- Linjedomaren på publiksidan. Dåligt rörelsemönster och flera felbeslut.
- Klövers första kvart. Inte ett rätt. Tur för honom att han är en så skön kille.
- Vädret. Tre i publiken fick uppsöka läkare pga köldskador. Ingen omkom.
- Att den började.

Det blev ingen riktig sir Alex-sågning i halvtid som skribent Hedman hoppats på och var själva anledningen till intrånget i omklädningsrummet i halvtid. Men lite byten bjöds det på där Nisser kom in på högerkanten, Vega på vänstern, DF i en fri roll på mittbacken och Kalle Gnäll gick upp på topp istället för Armin. Kapten Strömberg skadade sig både på uppvärmningen och i matchens första uppspel och gav kaptensbindeln till Mr. Rotebro (som tidigare var nära att orska en hjärtattack på F-93:s #13 när han nästan nuddade henne i omklädningsrummet) i andra halvlek. Ädelt.

Andra halvlek bjöd tyvärr inte på mycket mer än vad den första gjorde, även om det började bra när den ovane målskytten Johan Vega gav hemmalaget ledningen efter ett mycket fint anfall. Fri framför mål kunde han raka in Mbyes fina inspel från höger. Efter det målet passade Vega inte mer.
Han var ju stjärnan. Ketchupeffekt? Skulle inte tro det! Istället för fler mål för de rödblå så kunde Huddinge kvittera efter flipperspel i straffområdet och misslyckade rensningar. Linjedomaren på den sidan missade offsiden. Typiskt. Abbe mirakelräddade oss sedan kvar i matchen och om bara den i övrigt mycket duktige Armin hade chippat istället för att skjuta utanför så hade segertåget kunnat fortsätta. Nu slutade denna erbarmeliga match 1-1 vilket får ses som rättvist. Kan vara bra med ett dåligt genrep så att vi behåller vår ödmjukhet inför allvaret som börjar nästa vecka.

Det fanns dock godbitar även i den andra havleken:
- Linjedomaren på bänksidan. Skötte bytena med stor akuratess. Felfri i övrigt.

Och några sämre bitar:
- Ingen vev i samband med målet. Vad vill vi med den här säsongen egentligen?!
- Felpassen som var tre fler än i första halvlek.
- De som inte förstod att man inte byter uppgifter på fasta för att man byter position.
- Karlsson på högskoleprovet. Antagligen.
- Linjedomaren på publiksidan. Såg tung ut.

Den här matchen är bara att glömma, nästa vecka kommer ett heltaggat Rotebro att entra Skinnaråsen för att bärga klubbens första poäng i division 2! Då jävlar kör vi!!