ANSVARIGA UTGIVARE

Johan Hedman och Mattias Åsén följer Rotebro IS FF:s väg upp till division 1


onsdag 21 april 2010

Till våra trogna fans!


Det är dags att uppmärksamma vora trogna fans som står på sidlinjen och hejar på i ur och skur i med- och motgång på Skinnaråsens IP. Det här inlägget är tillägnat er!

MC-Torbjörn:
För många är han bara ett ansikte, men för oss spelare som funnits med ett tag så är han mer än så. Torbjörn tränade Rotebros starka pojkar 88:or med en energikälla som aldrig slutade rinna. När laget lades ner, men energin och kärleken till klubben fortfarande fanns kvar, började besöken på A-lagets hemmamatcher. Parkerade alltid sin Motorcykel så att man knappt kunde komma ut ur omklädningsrummet och stod sedan i sin MC-skrud hela matchen oavsett hur varmt det var. Från sin position på sidlinjen skrek han endast en sak: "Vi skapar Rotan!" Är även pappa till uttrycket "Go for the kill!" vilket användes flitigt på träningarna för några år sedan.

Tomas Palm:
Före detta tränare för Rotebro IS P87 och har alltså fotbollsfostrat båda Rotanbloggens författare. Endast en av lagets spelare finns kvar i A-laget, men Tomas fortsätter att följa laget i sitt hjärta. Under matcherna sitter bankdirektörn med bihang (frun Yvonne och hunden Celiné, som måste vara 20 år snart!) vid bortre sidlinjen i sköna solstolar, för att undvika det höga gräset och småfolket på träbänkarna. Varje gång en boll flyger ut över sidlinjen väcks dock Tomas mest grundläggande instinkter till liv och känner sig tvungen att hämta bollen ("vet du hur mycket den kostar?!"). Om det inte vore för Yvonne så skulle nog Tomas vara bollkalle varje match.

Resultat-Danne:
Supporter till alla lag i alla åldrar i alla sporter i kommunen, så även till Rotebros A-lag. Kan alla resultat i alla divisioner i stockholmsfotbollen, men vet inte var han själv bor. Finns otaliga skrönor om denna stora (i dubbel bemärkelse) profil, bland annat att han svarade "den närmast vallen" på frågan om vilken fot han hade skadat för några år sedan. Kunde inte sova på flera nätter i vintras i väntan på svaret om vem som skulle ha nummer 14 i Rotebro i år, Lukas hade den som bekant föregående år, men Källberg ÄR ju nummer 14.

"Guldgossarna":
De unga och snygga supportrarna som känner några av spelarna i laget, anförda av skribent Åsén. Varierar kraftigt i antal och supportande. Ofta bakfulla klockan 14.00 på lördagar, kommer ofta sent, betalar sällan (en av dem, kallad Baldo, betalade inte en enda gång under en hel säsong med förklaringen "jag känner Johan Hedman") och skriker alltid på domaren. Den största av dem, som kommer med jämna mellanrum, anländer endast för att se gula kort och för att höra Kalle gnälla. Han blir sällan besviken.

F-93:
Har sin tränare i laget, men kommer av andra skäl. Jacob Lindvall är det nya skälet efter att Simon Thyllander (vars flickvän målades upp som fiende nummer 1) slutat. Står i en enhetlig klunga och är alltid alltför välklädda och välsminkade för att titta på division 2-fotboll. Mycket uppskattade av spelarna i laget.

Papporna:
Sven Hedman tittar alltid så länge inte Orienteringstävlingar kommer i vägen, iförd en snodd tränings-t-shirt från A-laget. Muttrar ofta något bistert om spelet, följt av "Va fan!". Tycker aldrig att sonen är tillräckligt bra. Hade även en till son som spelade i A-laget i de lägre divisionerna. Sågs mindre frekvent på Skinnaråsen då. Gunnar Åsén är inte längre pappa till någon i laget, men pendlar gärna från Tumba för att se sin önskeson #13 spela fotboll. är en klassisk statistiknörd som exemplifieras bäst i att han förde statistik på Mattias mål och assist under hela sonens karriär. Håller en låg profil under matcherna på Skinnaråsen, men kommer alltid med intressanta och välformulerade analyser. Låg profil håller däremot inte Jerry Wiklund som skriker mest och högst i varje match. Kan alla spelares namn, styrkor och svagheter i laget och fungerar som en andretränare för Christer. När Alex spelar fokuseras dock mycket på sonens framgångar. Tycker alltid att Alexander ska följa med i anfallen och göra mål. Stoltaste ögonblicket är när Alex gjorde 1-0 i seriefinalen mot Rinkeby i division 4. Börjar med att skrika "HAN GÖR JU ALDRIG MÅL!" för att sen möta sonens blick och skrika "JAG ÄR STOLT ÖVER DIG!" Även gamle storspelaren, tillika "årets spelare"-vinnaren Erik Ramsell dyker upp med fru Pepsa för att heja på sonen. Gnäller inte lika mycket som sonen, men kommer alltid med åsikter á la "inga mål idag igen Johan" eller "nu blir det ingen middag Kalle!".

Wilton Berg:
Fuck You Bergs son som tvingas titta på utvalda matcher till sin stora förtjusning. Har redan lärt sig att skrika på domaren och sparka in bollar på plan. Stjäl fokus från planen på grund av sin enorma charm. Har redan bättre tillslag än pappa. Framtida A-lagsspelare?

Gamla spelare:
Lite dåligt på den här fronten, men den minst gamla spelaren Peter Eriksson har setts på Skinnaråsen på träningsmatcherna, med dotter och tjej. Gömmer ölen i barnvagnen och fostrar sin dotter till högerback under matchens gång. Larsan och Pirre spelar golf på lördagar och kommer bara när golfklubben har sin årliga städning. Väntas mottas som kungar, men får betala sina 60 kronor för inträde och står sedan och gnäller om "den gamla goda tiden". Armeniska-gänget kommer ibland för att titta till sin farmaklubb vilket uppskattas av spelarna i laget som hoppas på att ansluta efter Rotankarriären.

Christoffer Westlund:
Vaken ett namn eller ansikte för de flesta, men en av de mest trogna supportrarna av alla. Har följt lagets resa från division 6 till division 2, med låg profil, men med ett bultande Rotanhjärta på Skinnaråsen och på flertalet bortaarenor. Okänd för spelarna, vilket bevisades när dåvarande A-lagsspelaren Marcus Larsen stötte på Christoffer som undrade hur det var med Marcus fot som varit skadad en kort tid. Marcus, som inte visste vem personen var svarade artigt att den var bra och gick sedan förbryllad därifrån. Var även och kollade när undertecknad var och provspelade för BP för några år sedan. Eloge!

Margo Johansson:
Supporter nummer ett i klubben som fru till tränare Christer. Alltid först på plats av fansen och hälsar alltid på alla i laget. Håller Christer stenhårt, vilket vi blev varse om inför första matchen i division 4, borta mot Hässelby. Christer hade svårt att hitta parkering och ställde sig lite snett uppe på en trottoar. "Johansson! Hur fan parkerar du egentligen!" ryter Margo som får Christer arr krypa till korset och parkera om bilen. Mäktig kvinna. Rotanbloggen hoppas att hon hedrar oss med sin närvaro på Skinnaråsen i många säsonger till!

Jag har säkert missat många av er (spelarfruarna kom jag inte på något roligt att skriva om så jag sket i er) och jag beklagar detta. Jag hoppas att ni trogna fans fortsätter att stötta oss i den mörka och hårda tvåan i sikte på den våta ettan. Ni är den elfte spelaren på planen (Haga eller DF utvisad...) och är oumbärliga!



Resultatet av Fan-enkäten som delades ut för drygt en månad sen har utlovats och publiceras här på bloggen idag. Stort tack till de fans som lagt ner tid och möda på att svara på de kluriga frågorna. Det kan utskönjas en viss överrepresentation av "Johan Hedman" i svaren, vilket kan ha två förklaringar: Antingen beror det på att det är hans vänner som är tillfrågade (högst osannolikt) eller så beror det på att han helt enkelt är en stor Rotanprofil (troligare). En stor skopa skit till de fans som inte svarat trots påtryckningar (Gunnar Åsén, känn dig träffad!), det krävs samarbete om bloggen ska kunna existera! Här är svaren i alla fall, fansen har valt att vara anonyma och namnen är därför fingerade. Trevlig läsning!

1. Vad tar du helst med dig till Skinnaråsen och kollar Rotan?
2. Vem i laget skulle du helst vilja dejta/låta din dotter dejta?
3. Din största upplevelse med Rotebros stolta A-lag?
4. Vad saknar du på Skinnaråsen?
5. Om du skulle vara en spelare i dagens Rotebro, vem skulle det vara och varför?
6. Vad vore det första du skulle göra som ordförande i Rotebro?
7. Vem vore drömvärvningen till Rotebro?


"Robin"
1. Bärs
2. Karl Brutal (När hon genomgått puberteten)
3. Limon efter att div 2 var bärgat.
4. Ordentliga läktare.
5. Karl Brutal. Bra med boll och balle.
6. Fixa bättre kaffe.
7. Svennis.

"Andreas"
1. Varma kläder
2. Johan Hedman (han är skön)
3. Festen efter limon uppp i tvåan.
4. Riktiga läktare med sköna stolar, med massage, har hört att vissa lag har sånt
5. Johan Hedman (jag har alltid känt mig ganska teknisk)
6. Fixa bra åskådarplatser
7. Didier Drogba på topp med "peppe"

"Julia"
1. En bra bok att läsa
2. Lasse Myren(stavning?)
3. Den goda lukten ni spridit i omklädningsrummen
4. Håller med "Robin" och "Andreas", en riktigt LÄKTARE!!
5. Helt klart Jonte, den mest femenina i laget. "Tjejrösten"
6. Fixa ett eget omklädningsrum till flickor 93 + anställa en som tvättar deras kläder efter träning och match!
7. Den berömda Julia Thorén

"Malin"
1. Ett glatt humör
2. Jag håller med "Julia" - Lasse!
3. Ingen erfarenhet
4. Mysiga omklädningsrum
5. Johan, för han är bäst
6. Fixa omklädningrummen och skaffa sponsorer så vi kunde bygga ett eget spa
7. Zlatan

"Maria"
1. Solglasögon, kan behövas ibland när spelet är bländande bra.
2. Utan tvekan Johan Hedman då han är lite av en idol
3. Måste nog vara den gemensamma avslutningen med f-87 (rotebros dåvarande damlag), då med tanke på dels talet som tränaren i f-87 höll där rotebros a-lag hyllades för deras prestation och hur f-87 inte riktigt klarade sig hela vägen. Observera att detta tjejlag sedan lades ner. Och dels samma kväll på väg in mot Stockholm med pendeltåget: årets spelare hade korats, detta var första gången som Johan Hedman blev vald till årets spelare. Först stöter hela gänget på vakter som säger åt Johan att hälla ut den dricka han har i den "heliga" muggen, vilket nog var tur för att resten av resan klagar Johan över hur extremt kissnödig han är. Vem vet hur det annars hade slutat om han hade fortsatt att dricka?
4. Helt klart en läktare så att man slipper stå på ena långsidan eller sitta i knähögt gräs med sniglar och fästingar på andra långsidan
5. Måste ju svara Johan Hedman på den frågan för att det måste vara skönt att vara den spelare som klubben anser vara bäst.
6. Ordna ett styrelsemöte och bjuda på bullar och kakor så att styrelsen får lite ny energi så att något beslut kan fattas och att det för en gång skull händer något med till exempel bygge av en läktare, nya omklädningsrum, nytt damlag.
7. Helt klart Zlatan Ibrahimovic eller varför inte Maria Odén.

Kommentar: En läktare verkar vara önskvärd bland fansen som länge fått dela utrymme med fästingar och annat sattyg i det höga gräset och de låga bänkarna på Skinnaråsen. Detta ska också vara på "ritbordet" och Lasse ska enligt uppgifter kunna fixa fram material och byggare (Janusz?) för en struntsumma. Apropå Lasse så är det kul att två av de svarande väljer att låta sina döttrar dejta honom. Låt honom inte massera era sköra döttrar bara, det kan vara den sista massagen hon får i så fall.

För den som vill följa med och stötta i laget mot Huddiksvall på lördag så kostar det en hundring. Bussen går 09.30 för Skinnaråsen och väntas vara tillbaka runt 22.00. I priset ingår historieberättande av Lasse Muhrén, storfotboll av Rotebro, kammande av Armins rövhår, onlinebetting med Kalle Gnäll och Kalle Anka-högläsning av Lukas Strömberg.

/Slå på stort det har vi alltid gjort, för det är Rotan Rotan hela da´n!

11 kommentarer:

  1. Kul läsning Johan. Drömvärvningen för Rotebro är ju dock ingen utav alla som har blivit nämnda. Det hade varit Per " Yngve Rush" Ek.

    SvaraRadera
  2. Du glömde mammorna?

    SvaraRadera
  3. Bra skit, som alltid. Förvånas av hur man skummar igenom texten och tänker "jahapp, en roman igen" men samtidigt alltid plöjer igenom hela utan att det blir långtråkigt = Bra författarskap. Big up!

    Håller med Kalle angående drömvärvningen. Vi måste får ner Yngve till en match eller träning snart. (Eller kanske allra helst som gästspelare under träningsläger?)

    SvaraRadera
  4. Sluta kritisera min ..... = (

    SvaraRadera
  5. Mycket trevlig läsning! Älskar att du smög in att du har provspelat för BP också....


    Tim Cahill

    SvaraRadera
  6. Vem är den där pojken som skriver så trevligt på klubbens bloggsida om papporna? Har han någon koppling till laget, bollkalle kanske?

    SvaraRadera
  7. Nu har jag höjt målbonusen för Alex till 750:-. Inte f-n hjälper det. Men billigt blir det.

    SvaraRadera
  8. En harlig lasning fran andra sidan jordklotet! Tror dock att mackan garanterat vet vem jag ar da jag har sparkat boll under RIS regim i 15 ar. Grymt bra att starta med en seger i kassen! Ses uppe pa IP nasta fight

    / C.Westlund

    SvaraRadera
  9. Ingen skit Johan. Du nämnde aldrig sista inlämningdsag för svar på frågorna. I alla fall här kommer rösterna från Åsén senior:
    1. Alla mina nära och kära, inklusive vår hund Akilles som ännu inte lärt sig offsideregeln
    2. Det är nog du Johan trots allt, men Anna kanske har en annan åsikt
    3. Den största upplevelsen var i början av 90-talet när Bingo-lotto slagit igenom i Göteborgs lokal-TV. Rotebros herrlag fick i likhet med alla andra lag i de fyra högsta serierna erbjudandet om att sälja Bingo-lotter, men tackade nej. Men flickor-80 hakade på och på två år tjänade vi in över 200 000, medan spelarna i herrlaget själva fick betala för nya matchstrumpor. Vi åkte med tjejlaget på träningsläger till Portugal (säkert det lyxigaste i klubbens historia)och gav klubben 50 000 kronor för att starta upp ett damlag. Två år senare var tjejerna stommen i damlaget som gick upp i division 3, men det är en annan historia. Jag och Lasse Nyrén som ledde laget vill att ni ska minnas en era när klubben hade att damlag och vill tacka Linn, Alex, Anna L, Anna Å, Lina, Jojje, Ida, Nyrén, Sandra m fl för alla år.
    Den näst största upplevelsen var segern i div 2-debuten i lördags (och din målgest Johan)
    4. Läktare
    5. Se svar på fråga 2
    6. Bygga läktare och inleda ett samarbete med Barcelona och IFK Göteborg
    7. Leo Messi
    5.

    SvaraRadera
  10. Tack Åsén d.ä för att du påminner den yngre generationen om damlagets storhetstid i denna blogg!

    p.s. Anna har en annan åsikt...

    SvaraRadera
  11. Simon Lennartsson9 oktober 2010 kl. 12:31

    Rykten säger att Grabben Blomberg har skrivit på för Rotebro. Kan bara gratulera er till en jävligt skön coach!

    SvaraRadera