Johan Hedman och Mattias Åsén följer Rotebro IS FF:s väg upp till division 1

fredag 2 april 2010

Lillebror fick stryk - men Big Brother ser dig

(Dagens matchref är en premiär för det delade författarskap som Hedman/Åsén kommer försöka sig på när andan faller på)

Ett toppat Rotebro (med Fuck You Berg i målet som enda undantaget) mötte under torsdagskvällen en ung och pigg lillebror i en ganska välspelad match på Bollstanäs IP. Efter två fina mål av Biyan, nio byten och lika många missade öppna mål kunde Sollentunas stolthet dock visa vilken av brorsorna som hunnit få upp den i tvåan med en säker 2-0-seger.

Snacket innan matchen dominerades av den kopia av lagfotot som ledarstaben hade fått tag på, där framförallt ögonen riktades mot den översta raden där Mbye och Nisser stod bredvid varandra. Det är i en kontrasternas värld vi lever i! Christer valde också att nämna detta på ett mycket politiskt inkorrekt sätt genom att, inför hela gruppen, utbrista "Fan Mbye, du syns ju inte ens för att du är så mörk!". Tack Christer. Stämningen i omklädningsrummet var annars väl hetsk på grund av det rådande "Musik-kriget" mellan Bashar och alla andra. Bashar vill lyssna på dålig musik som Amerikanerna använder som tortyrmetod på Guantanamobasen. De vill ingen annan. Bashar bryr sig inte. De gör alla andra. Fortsättning följer...

Rotebro ställde för dagen upp med följande elva:

Fuck you Berg
Nisser Bashar Sebban (K) Hagamannen
Armin Karlsson Kalle-Gnäll Jagge
Johan Biyan

Bänken: WiklundH, Leal, Mbye, #14, Kalid, DF (spelade ej-kommer från bollstanäs)
Reserv på bortaplan: Idol-Vega

Skribent Åsén (som vanligt) kom just sent som vanligt, ca 7 minuter. Enligt rapporter var avsparken inte särskilt spektakulär (bollen spelades snett framåt). Bollstanäs tog relativt snabbt tag i taktpinnen vad gällde bollinnehav. Lillebror ställde upp med ett 4-3-3/4-5-1 med en mycket duktig kapten Flemström som regista i en defensiv mittfältsroll och med en tydlig spelidé med fyra rörliga spelare som skapade trianglar på mittfältet för att sedan anfalla på kanterna, oftast genom duktiga nr 14 "Arvika". Rotebro lät BSK lira runt bollen på egen planhalva för att försöka tajta till mittfältet på egen planhalva, trots matchplanen om hög press och sambafotboll. När Rotan gick till attack var det på det enda sätt som Rotebro kan anfalla: RAKT. Bollstanäs spelmässiga övertag ledde inte till några klara målchanser på grund av Rotans stabila försvarsspel och med en Jonathan "framåt" Berg som ingav ett lugn längst bak i målet. Målchanser skapade dock Rotan, Unge Tunge gjorde helt rätt som chippade i friläge som BSK:s målvakt tursamt räddade, Mr. Rotebro valde att rensa bort bollen på Bollstanäs mållinje och Karlsson sprang sig till farliga lägen i straffområdet. Hans medspelare hade dock tillräckligt med spelförståelse för att undvika att förstöra anfallet med en passning till han som inte gjort ett enda seniormål i karriären (senaste målet var med Rotebro på grus som tolvåring. Daniel Eklöf passade fram.). Målen kom också till slut, efter ett inkast kunde Armin slå in bollen i straffområdet där Biyan gick "for the kill" på volley. 1-0. Tvåan lät inte vänta på sig, återigen var Biyan påpassligt framme och tryckte in bollen i målvaktens högra hörn. Riyad "DIAGONAL" Zagloumi hade gråtit av lycka om han sett avslutet. 2-0 i halvtid och B-truppen kunde då luftas, i andra halvlek startade vi så här:

Fuck You Berg
Mbye Sebban (fortfarande kvar!!) Bashar Hagamannen
Kalle-Gnäll Leal Kalid WiklundH
Biyan #14

I andra halvlek agerade Rotebro mycket disciplinerat i sitt positionsspel och lät inte BSK komma till några farligheter. Om Rotebro hade några chanser att öka på sin ledning? Jo tack, först ut var #14 (bäst på plan i andra halvlek som vanligt) som valde att snubbla på bollen när Kalle-Gnäll så fint hade lagt bollen på mållinjen för honom. WiklundH ville inte vara sämre och sköt bort bollen till Skinnaråsen i "hyfsat" läge, innan Armin avslutade lilla VM i "missa målchanser" med att kopiera Freddans miss, vilket innebar att slutresultatet stannade vid 2-0 till obesegrade Rotebro. Hetast i andra halvlek var annars Kalid som ville bråka med BSK:s mittfält "han armbåga mig i huvet bre!". För att spä på Kalids dystra humör valde sedan WilkundH att parkera in Kalids bil efter matchen. Fuck You Kalid! Två stora samtalsämnen dominerade snacket i omklädningsrummet efter matchen, Fuck You Berg hade hållit nollan för första gången sedan division 5 vilket får oss att tvivla på Bollstanäs kvaliteér längre fram i banan och att Sebban spelade 65 minuter utan att bäras ut på bår en enda gång. Otroligt!

Bäst på läktarplats: Pappa Ramsells recension av Rotanbloggen.
Erik Ramsell: -Jag hade fem minuter över på jobbet så jag gick in och läste lite... men va fan det stog ju ingenting om fotboll. Det är bara massa manliga skönhetstävlingar och annat bögigt. Det är ju en bögblogg.
Åsén: -Vadå? Du menar att det inte fanns bögar i Rotebros A-lag på din tid?
ER: -Njääe. Eller jo, det gjorde det säkert. Men dom satt liksom kvar i garderoben, dom startade fan ingen blogg...

Sämst på läktarplats: Att halva fans-skaran i F93 inte kom i tid till matchen. Väl i tid till andra halvlek startade deras idol och andliga uppfostrare, den för dagen ganska Tunge Johan Hedman, på bänken.

Sämst nedanför läktarplats: BIPens café. Om man sitter still 90 minuter i 10 minus med skinnjacka så kan väl inte en liten liten Java vara för mycket begärt?

Bäst på bänkplats: Johan Vega. Underbart att den gamle SM-vinnaren med AIK sitter oombytt på bänken med halsduk. När han kom till klubben presenterade han sig ödmjukt: "Tjena. Jag heter Johan Vega, dom flesta vet säkert vem jag är. Jag har spelat i AIK o Väsby United o nu är jag här...". Har frälsaren Vega redan gått o blivit en "social spelare"?

Gladast på bänken: Arne "Tobbe" Hägervik när Karlsson blev utbytt

Bra på plan: Bashar med sin offensiva försvarsspel och fladdrande hårsvall, Haga som skrämde bort den lilla mörka Bollstanäsyttern och Kalid som stod för ett piggt inhopp - igen.

Bäst på plan: Nummer 14 Fredrik Källberg. Alltid.

Näst bäst på plan: Biyan Bozan. Sin vana trogen - viktiga mål i viktiga matcher, agerade Biyan återigen hjälte och kommer att finnas högt upp i skytteligan även i år. Om Unge Tunge väljer att passa.

Sämst på plan: Kalle Gnäll var tvungen att hitta något att gnälla på och valde denna gång att gnälla på att det var väldigt jobbigt att bära sin vattenflaska hela vägen fram och tillbaka till BIP:en. OCH FYLLA DEN SJÄLV! "Är det svårt för Lasse att göra det eller?!"

På måndag väntar nästa stopp på försäsongssgertåget när Enskede står för motståndet. Christer försökte få in slagorden "Vi måste vara ödmjuka trots att det gått så bra" Rotanbloggen plockar då fram en Rotan-favorit: "Det är svårt att vara ödmjuk när man vet att man är bäst". Får se om vi är bäst på måndag när vi för en gångs skull möter ett lag i vår egen storlek. 11.15 matchstart på Enskede IP eller Canal Plus för den som är bakis (DF?)