ANSVARIGA UTGIVARE

Johan Hedman och Mattias Åsén följer Rotebro IS FF:s väg upp till division 1


fredag 23 april 2010

Mot Glada Hudik!

Efter den starka säsongsöppningen med 2-0 seger mot topptippade Skiljebo så har stämningen givevis varit på topp under veckan som gått i Rotanlägret. Lördagskvällen bjöd på poliseskort genom Rotebro där invånarna hade chans att hylla sina hjältar som satt på en SL-buss och vinkade ner till småfolket. Söndagen ägnades åt att bakfylletitta (inte Rotanbloggen) på lillebror United krångla till sig en uddamålsseger mot inte lika topptippade Enköping. De firade dock som om de vunnit ett el clasico, vilket känns lite småsint och direkt töntigt. Mer om denna match senare och då främst om en infekterad pengauppgörelse. På måndagen var det tillbaka till allvaret igen och en ny tuff träningsvecka väntade, med ännu trängre kläder (är det jag som blivit tyngre eller är det Lasse som envisas att tvätta i 400 grader?!), fysträning och det sedvanliga bråket med WiklundH om att starta en kvadrat innan träningen börjar. Jag tror att samtliga spelare undvek sågning från Skiljebomatchen, vilket är unikt för att vara Christer Johansson som annars alltid hittar någon att hugga benen av (ofta WilkundH). Christer vore dock inte Christer om det inte vore för hans säregna sätt att motivera sina spelare, när ass.tränare Holm beordrar oss spelare att ställa upp två och två med boll för teknikövning kan inte Johansson hålla sig längre och uttbrister "Njut nu, för imorn blir det FYS OCH KONDITION!" Christer - Spelartruppen 1-0.


Fysdelen är också en del som bör behandlas grundligt på detta forum, det ligger nämligen en hel del humor i denna företeelse. #14 är inte bara en av de lataste när det kommer till att göra armhävningar, sit-ups och utfallssteg, utan envisas också med att släppa de äckligaste mökarna (fis och prutt är för fina ord för att beskriva dessa odjur till stanker) som Rotebro någonsin fått uppleva. vad f-n äter du på dagarna? Ditt eget bajs? Vi förstår varför United gick med på att släppa denna gudomliga spelare. Fuck You Berg är också en källa till komik när det kommer till att göra snöängeln. Den nyutgivne videon på Tunge Berg vittnar om hans fysiska status och den kommer aldrig till uttryck bättre än när han ligger med benen i vädret som om han skulle föda ut något riktigt stort, och krampar och gnyler. Var är kameran när den behövs som mest? Lukas visade sig vara svagast när det gällde armhävningar och ställde sig på knä redan efter 20 sekunder, vilket fick F-93 att fnittra (du ligger nu på 17 plats Lukas i tävlingen Mr. Rotebro). Som den självplågare han är har därför Lukas gjort armhävningar medans övriga truppmedlemmar strecthat efter träningspassens slut. Han klarar nu 25 sekunder på tå.


Hudiksvall som står för motståndet imorn är som vi nykomlingar (vann trean som Regnsjö spelade i förra året) och förlorade öppningsmatchen mot Köping med 1-0. Man ska dock komma ihåg att laget fick en spelare utvisad i första halvlek och ska enligt uppgift vara ett mycket starkt hemmalag som spelar en fysisk och rak fotboll (ska ha en stor spelare som är stark på huvudet på topp också...). För att möta detta fysiska spel så ville tränarduon ha en spelare kvar i laget: Mattias Hagman. Han är sjuk och kommer inte till spel. Eftersom WO kostar klubben pengar som man inte har kommer vi till spel ändå, men utan förhoppning om seger. Så här ser startelvan ut:

Danne

DF, Sebban, Bashar, Nisser

Kalle Gnäll, WiklundH, Karlsson, #14

Biyan, Unge Tunge


Bussen går klockan 09.30 från skinnaråsen, vilket ger samlingstiden 09.00. Ännu har det inte hörts om några supportar som följer med på resan (resultat-Danne bangade när maten inte ingick i priset), men det finns platser kvar för den intresserade. På bussresan hoppas vi:

- Undvika bråk med Fuck You Berg som börjar grina när man bits

- Undvika sitta nära #14 som antagligen släpper fram en av sina mördare under fyra timmars bussresande. Arne kollar just nu om det går att beställa en separat buss till Freddan.

-Att Kalle Gnäll är nöjd med färgen på stolarna, temperaturen på bussen, chaufförens frisyr och vägunderlaget. Annars kommer det bli en lååång resa.

- Att Wilton följer med.

- Att någon tar med en porrblaska (Bashar?). "Ingen resa utan Porris"

-Att någon tar med KLICK/SE&HÖR/HäntExtra


Skribent Åsén har också hunnit att intervjua Hudiksvallägret:


5 snabba frågor med ABK Hudiksvalls svar på Lasse Muhrén, deras allt-i-allo Härje Lindgren

Tankar om premiärförlusten?

-Vi fick en dålig start. Vi kom inte igång från början och fick sen en tidig utvisning som förstörde. Vi kan mycket bättre, både vad gäller inställning och spel.


Målsättning för säsongen?

-Eftersom vi är nykomlingar så är det helt klart att etablera oss i serien. Någonstans i mitten är en rimlig målsättning.


Vad vet ni om Rotebro?

-Egentligen inte särskilt mycket. Vi vet att de vann i kvalet mot Rengsjö som kom tvåa i vår serie. Vad vi läst om premiären mot Skiljebo som verkade Skiljebo ha mer av spelet men Rotebro gjorde målen och det är ju en bra egenskap.


Det går ju inte att prata om Hudiksvall utan att nämna Tomas Brolin. Vad är oddsen att han kommer titta och i så fall, går han in gratis?

-Tomas är ju mycket i Stockholm så av den anledningen tittar han inte så mycket. Men om han är hemma, och framförallt om det är bra väder, då är han säkert här. Och Tomas har nog inga problem att betala för sig...


Slutligen, vad tror du om matchen?

Jag tror och hoppas på seger för ABK! (Skräll)


Det framgick även under intervjun att Hudiksvall inte drabbats av något snöfall i dagarna. Solen sken under fredagsförmiddagen och de hälsar Rotebro varmt välkomna upp till Glada Hudik!


Övrigt om veckan som gått:

- Mellström tog sig vatten över huvudet och körde över Kapten Strömberg under måndagsträningen. Liggandes på marken sa Sebban lätt "det här ska han få fan för". Varför gå på Strömberg när man kan gå på Fuck You Berg? Sov med ett öga öppet Calle.

- Mellström igen. Fick hjärtat att slå några extra slag när han kom på att han missade att ta opå sig väst under torsdagens keepball, vilket Christer utnyttjade med att skälla ut junisen. Manegement by fear!

- Mellström igen (!) förlorade en kluns (!!) under tisdagen och magin är bruten . Han kan slås. Unge Tunge tog sin tredje klunsseger för säsongen för att bara minuterna senare kamma hem sin trettonde klunsförlust.

- Johansson hade en fantastisk torsdag, han hann även med att lura Lukas (som är fri från avstängning i helgen) att han är avstängd månaden ut. Klas som hade haft en värdelös dag med parkeringsbot som en av höjdpunkterna var mycket nära att golva sin gamle tränare (men med tanke på hans armhävningsstyrla hade han nog misslyckat).

- Lennerman gjorde sitt bästa för att bokstavligen slå sig in i startelvan under torsdagens träning efter att ha däckat åtminstone tre spelare som var mer eller mindre oskyldiga. Bra försök Calle!

- Ett pengakrig har startats av vår småsinta lillebror efter det att Karlsson inte betalat inträde i senaste United-matchen. Kapten Åberg gick i taket och var nära att ringa polisen (det blev till slut bara pappa Thorstensson) för att få vedergällning. När Karlsson dock tog bladet från munnen visade det sig att han hade ett frikort så pengarna kan United glömma. Powned!


Nu ska det laddas för morgondagen! Rapport från den matchen kommer antagligen på söndag, men nuförtiden finns vi att hitta p text-tv så ni trogna fans ska nog kunna hitta ett resultat innan dess. Framåt Glada Rotan!


/ #13

1 kommentar:

  1. Lugn nu, klart ni ska ha ref tidigare än söndag. Jag rapporterar via bloggen om jag får rapporter via sms från bussen, både på väg dit OCH på väg hem...

    SvaraRadera