ANSVARIGA UTGIVARE

Johan Hedman och Mattias Åsén följer Rotebro IS FF:s väg upp till division 1


fredag 9 april 2010

Joga Rotan - Specialstraffen

Härmed startar en ny serie i Rotanbloggen med arbetsnamnet "Joga Rotan". Med alla tekniska virtuoser i laget så finns det möjlighet till många instruktionsvideor i bollbehandling (Jussi kommer senare med en video i Coerver Coaching). Först ut i serien är "specialstraffen". En otagbar straff som under året MÅSTE utövas i seriespel, eftersom den inte bara har tagit över chippen som förudmjukande, utan även för att den är just otagbar om man slår den rätt. Det handlar om att träffa högt upp på bollen, med foten riktad nedåt så att bollen skjtsas ned i marken och studsar upp, medans målvaktens otränade öga tror att det vankas en vanlig bredsida längs marken. Här får vi se Gnäll Ramsell slå in den på fjärdemålvakten Calle Lennerman som inte har mycket att sätta till.


Nästa vecka hoppas vi på att kunna erbjuda er läsare "Pagge-bredsidan" eller "Direktörsklacken". I skrivande stund jobbas det på en instruktionsbok med olika tekniska svårigheter som man kan köpa för en mycket billig penning.

Rotanbloggen

5 kommentarer:

  1. En liten fråga bara, funkar den här straffen med riktiga bollar eller måste man ha en sån där orange plastboll som är köpt på Phi Phi Islands

    /Shaggy

    SvaraRadera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  3. Det är en helt vanlig fast orange fotboll. Däremot krävs det en hel del träning för att klara av det.
    Träningsinstruktioner kommer nog att finnas med i instruktionsboken som vi tydligen ska släppa ut... mig veterligen så är det här den enda straffen som kim christensen inte kan läsa.

    SvaraRadera
  4. Ser ju sjukt kallt ut i sverige. Hur overlever ni?

    Tim Cahill

    SvaraRadera