ANSVARIGA UTGIVARE

Johan Hedman och Mattias Åsén följer Rotebro IS FF:s väg upp till division 1


söndag 9 maj 2010

En Fralla - Fralla för en

Det blev varken den publik- eller fotbollsfest som vi hade hoppats på när Enköping kunde vinna mot Rotebro på Enavallen med 3-0 under lördagen. Anledningen till detta var en bedrövlig fotbollsplan, tråkigt väder och ett blekt Rotebro. Dessutom kan vi lägga till ett nytt adjektiv till redan Unge Tunge, nämligen Sköre Johan Hedman, som fick lämna planen med en ljumskskada efter bara en halvtimmes spel.

Tecknen fanns ju där lite överallt. En av bilarna som tog oss till Enköping hade registreringsskylten "ESK" som i Enköping SportKlubb, motståndarna för dagen, vädret skvallrade om kyla och blåst och när vi väl är på plats hade materialare Muhrén glömt ta med strumporna till matchstället. Som den lilla syssling vi är i dessa sammanhang fick vi krypa bort till motståndarna, där tränare Siggi Jonson stod solbränd i klanderfri kostym, och fråga om vi fick låna några strumpor av dem. Skriker väl inte professionalism direkt. Dessutom var planen på "Kuken, ballen - Enavallen" så dålig som befarat. Man kan inte förstå att denna plan har haft gäster från Allsvenskan för bara några år sedan, när till och med Calle Lennerman kunde förklara felpass på underlaget.

Vi kom ändå till Enköping - "Sveriges närmaste stad", som serieledare och med gott självförtroende efter vår inledning i serien med sju poäng på tre matcher. Med samtliga spelare friska (förutom Jagge som var hemma och joggade) valde tränarparet att ställa upp på följande sätt:
Daniel Andersson
Christoffer Nisser, Bashar Hussein, Calle Lennerman, Mathias Hagman
Lukas Strömberg, Niklas Karlsson, Sebastian Strömberg, Kalle Ramsell
Johan Hedman, Biyan Bozan

Kapten Strömberg alltså tillbaka i startelvan, så även "Prinskorvsbens-Karlsson", som tog över Leals och WiklundHs innermittfältsplatser. Lukas startade för första gången denna säsong istället för #14 och Bajen-Danne vaktade åter målet trots Abbes nolla förra veckan. Taktiken var att låta Enköping rulla boll i backlinjen för att invaggas i falsk trygghet, de första minuterna för att sedan explodera och sätta "den värsta press vi någonsin satt". Den pressen väntar vi fortfarande på att vi ska sätta...

Första halvlek:

Matchen inleddes ganska positivt för Rotebros del, som med enkelt djupledsspel pressade ner hemmalaget utan att få till några direkta målchanser. Båda lagen spelade så gott man kunde på den bedrövliga planen, vilket oftast var i luften. Tyvärr var medellängden i båda backlinjerna drygt 2.10 meter vilket gjorde att bollen oftast damp ner i mitten igen. Väl där gick det inte att spela fotboll, så matchen bjöd inte på något propagandaspel under de första 45 minuterna. När det väl blev farligt var det pga av bollar som var så höga att de flög över fyrtornen i backlinjen till de djupledslöpande anfallarna. Enköping hade något fler halvchanser i den första halvleken, men riktigt nära mål var det aldrig. Det var det visserligen inte på andra sidan planen heller där det enda skottet på mål från de röd-blå var när Karlsson fick på årets träff, ett skott som lade sig i hemmamålvaktens händer som knöt skorna i målet. Bra träff Karlsson...INTE! 30 minuter in i matchen skrämmer monstret till mittback i Enköping, Unge Sköres ljumske till lydnad och bara minuten senare är bytet ett faktum: Unge Sköre ut - #14 in. I solidaritet för sin anfallskollega valde Biyan att byta pga en knäskada tio minuter senare, vilket gjorde att Armin fick chansen på topp. Inget mer av värde inträffade under de avslutande minuterna och 0-0 stod sig till halvtid.

Bäst i första halvlek:
- Att vi bara behövde göra två byten - nio av spelarna klarade sig undan från skador.
- ESK:s supportergrupp "Gröna stå" bestående av fem män som skrek "De är så jävla dåliga!" om och om igen. Vilken jävla stämning!
- Siggi Jonsons solbränna
- #14

Sämst i första halvlek:
- Enavallen
- Underhållningen
- Att Enköpings vänsterback fortfarande fick spela efter två fula påhopp på Lukas

Övrigt:
- Den engelska mittbacken i Enköping uppfyllde alla klichéer om engelska mittbackar. Stor som ett hus, kort hår, sämst med boll och fiende med världen. Efter att Lukas blivit brutalt misshandlad av Enköpings nämnda vänsterback väljer detta monster till mittback följande ord: "Stand up you fucking pussy, its fucking football ey!" Skön grabb.
- Två byten innan halvtid och Sebban kvar på plan. Vad var oddsen för det?!

Andra halvlek:

Unge Sköre är innne och får behandling och missar de första tio minuterna av den andra halvleken. Inte kan det väl hänt så mycket under den tiden? Nej, bara två mål för Enköping och helt plötsligt ser det riktigt jävla ap-dåligt ut. Att försöka vända underläge 0-2 på en åker, med motståndare som dricker röd mjölk varje dag, är inget enkelt uppdrag. Lägg till att vi inte alls kommer upp i normal standard och har förtvivlat svårt att skapa chanser. När sedan 3-0 nickas in bakom Danne i målet av en helt ren anfallare i straffområdet känns matchen avgjord. DF byts in istället för Haga och får instruktionerna "Vänd på det här nu DF!", men inte ens han kunde skapa något framåt för oss och matchen slutade med 3-0-förlust för de forna serieledarna. Kuken också!

Bäst i andra halvlek:
- Matchen tog slut.
- Unge Sköres skämt efter matchen när Arne kom in med frallor till laget. Arne: "En fralla var är det som gäller". Unge Sköre: "En Fralla - Fralla för en!"


Sämst i andra halvlek:
- Att Enköping började spela innan vi var beredda. Osportsligt.
- Lukas fortsatta relation till domaren som visade ut honom i den avslutande matchen mot Råsunda i höstas. Denna gång blev Lukas varnad när han sa "Han drar ju lika mycket i mig" efter en situation där Lukas fick en felaktigd dömd frispark emot sig. Tänk på vad du säger Lukas!
- Att kapten klarade av att spela i 90 minuter som innermittfältare. Han hade dock rejält ont i slutet. Detta har inte hänt sedan 2002. VAD VAR ODDSET FÖR DET?!
- Allt som inte var bra.

Sammanfattning:
En riktig skitmatch på en riktig skitplan, där några ödesdigra minuter i inledningen på den andra halvleken grusade våra chanser att få med oss poäng hem till Rotebro. I den första halvleken stod vi upp bra och 0-0 kändes logiskt och hade inte varit något dåligt resultat att ta med sig från Enköping. Nu är det bara att ta nya tag och nästa utmaning är mot Strömsberg som gästar oss hemma på Skinnaråsen nästa lördag kockan 14.00. Förhoppningsvis är vi fortsatt obesegrade på hemmaplan denna säsong efter den matchen. Skönt igår förresten att vi hade så nära hem efter matchen, från Enköping - Sveriges närmaste stad.

/ Unge Sköre

P.S. 1 Skribent Åsén var denna helg och spelade Student-SM och kunde därför inte närvara på Enavallen, till vår allas besvikelse. Därav den något korta och något torftiga rapportering från matchen. Vi hoppas att han är tillbaka nästa vecka. Då jävlar!

P.S. 2 Bilder från matchen kommer senare i eftermidag.

17 kommentarer:

  1. Dålig plan, vilka planer är inte dåliga efter den här vintern, i normala fall klassas Enavallen som en av Sveriges bästa planer så det kan ni inte skylla på, det var nog mer som Gröna Stå gapade "Ni var dåliga" helt enkelt...

    SvaraRadera
  2. sluta klaga på allt, vi var det bättre laget...ni sög helt enkelt

    SvaraRadera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  4. Ja vi sög. Men Skinnaråsen Ip är inte dålig efter en tuff vinter. Så i returen i höst ska ni få tuffare motstånd.

    SvaraRadera
  5. det ser vi fram emot, muhahaha

    SvaraRadera
  6. Trist rotan ;(

    För övrigt kan väl folk sluta leka hjältar på nätet och skriva saker under "anonym"? Stå för vad ni tycker istället.

    SvaraRadera
  7. eller så bara skriver man under anonym?

    SvaraRadera
  8. Varför peta fyra stycken när man vinner matchen innan med 4-0??

    SvaraRadera
  9. Hur står det till med skadorna då? Är Unge Sköre och Biyan tillbaka i nästa match?

    SvaraRadera
  10. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  11. Unge Sköre kan bli borta allt från 1 till 8 veckor. Siktet är inställt på comeback till derbyt mot United senast. Biyan vet vi inte än...

    SvaraRadera
  12. Vi ses i höst igen, lycka till Rotebro oavsett..

    SvaraRadera
  13. Hola! Tungt med torsk i helgen! Nu är det oss ni väntar på Lördag! Men vad sägs om att försöka knåpa ihop nåt "kul für alle" att läsa på bloggen!? Några ideer kanske kan utbytas via mail ? Kontakta mig på J_Blomquist@hotmail.com

    MVH / Jocke

    SvaraRadera
  14. Absolut Jocke, tänkte samma tanke när vi såg att det är Strömsberg vi möter. Vi hör av oss i eftermiddag

    SvaraRadera
  15. Ett sammandrag av matchen och en presskonferens med tränarna finns på www.lokalsport.nu

    SvaraRadera
  16. Kolla ett sammandrag på youtube från matchen på http://www.youtube.com/watch?v=ffv2Ll5wWio

    SvaraRadera
  17. "Vi hör av oss i eftermiddag" sicket bullshit! Här har man suttit och rullat tummarna hela jävla dagen, tålmodigt fram tills nu! Nej inte riktigt, men hör av er via mail först och främst imorgon. Men jag jobbar fram till 23 så jag svarar först på Onsdagen då jag är ledig resten av veckan! .. Godnatt! / Jocke

    SvaraRadera