ANSVARIGA UTGIVARE

Johan Hedman och Mattias Åsén följer Rotebro IS FF:s väg upp till division 1


söndag 2 maj 2010

Spelarpresentation


Hej alla Rotanblogglovers!
För er som inte lever tätt inpå spelartruppen flera dagar i veckan och som känner atmosfären (och stanken) i omklädningsrummet kan det vara svårt att hänga med när alla spelare nämns vid namn och smeknamn. I veckan publicerades "Interna blogguttryck" för att underlätta för er i er läsning och nu kommer också en kort presentation av samtliga spelare i truppen. Förhoppningsvis ger de er en liten ökad känsla av samhörighet med laget och en ökad chans till identifikation. Är du en typisk Strömbergare eller känner du mest samhörighet med Bobby Badang kanske? Nya favoriter kan på detta sätt hittas och nästa gång du är på Skinnaråsen så behöver du inte fråga Åsén eller pappa WiklundH om namnet på spelaren som just skickade bollen över sidlinjen. Spelarna presenteras efter hur de står på lagfotot, med start från det övre vänstra hörnet så får ni ett ansikte på spelarna också. Nu börjar vi.

Övre raden från vänster:
Fredrik Källberg: Yttermittfältare. Kallas allt som oftast för #14 efter numret på tröjan han bär och har ett självförtroende som inte ens Usain Bolt kan slå. Är ny för säsongen från lillebror Sollentuna United och är lite sur för att hans tröja inte är förbjuden att bära efter hans sejour i klubben. Redan nu nominerad till årets spelare.
Anekdot: Har av välmeriterade tränaren Janne Stahre, som tränat spelare som Martin Mutumba, Erik Edman och Jonathan Berg, blivit kallad för "den mest kompletta spelaren jag tränat". Svårt.

Patrik Ström: Naprapat. Sveriges snabbaste naprapat som fått lägga ner tre fjärdedelar av sin vakna tid med att försöka hålla Sebastian Strömberg vid liv sedan han kom till klubben. Älskar att förklara felen på ens kropp på latin och böjer sig inte för att kritisera Unge Tunge för sin bristande smidighet. Har spelat i klubben, men hade för dåligt psyke för att prestera. Citat som "Passa inte mig den första kvarten" förklarar varför han inte blev fotbollsproffs.
Anekdot: Sägs kunna hålla bollen i luften två varv runt en friidrottsbana utan att tappa den.

Niklas Karlsson: Innermittfältare. Om du har varit insatt i någon förening i Stockholmsområdet så har du antagligen stött på denna man utan att veta om det. Niklas har nämligen representerat flest klubbar i landet utan att göra något större avtryck. Skjuter sämre än Fredrik Ljungberg och ler lika glädjelöst som Idoljury-Andreas Karlsson. Bra på matematik.
Anekdot: Får inte följa med på träningslägret i sommar för hans flickvän. Ska man skratta eller gråta?

Mbye Camara: Mittback. Hämtades från vår lilla sladdis Sollentuna Fotboll under förra säsongen och har imponerat på de flesta. Med precisa uppspel och grym timing i huvudspelet är han en mittback som kommer att få speltid under säsongen. Helt klart ett problem dock att ingen förstår vad han säger, men han har tydligt gjort klart för oss att han inte vill bli tagen för att komma från Uganda.
Anekdot: Är född 1975 enligt sin spelarlegitimation (egentliga födelseåret är -85). Bilden på denna legitimation är dock det roligaste eftersom den är tagen i djungeln i Gambia. Kan inte förklaras.

Christoffer Nisser: Ytterback. Ser väldigt rolig ut stående bredvid Mbye på lagfotot pga kontrasthumor. Har som 20-åring redan hunnit vara ute på äventyr i Degerfors och kommer oftast snyggast klädd till träningarna.
Anekdot: Sägs vara god för runt en miljard och ska ha sagt till en bråkande vakt på en nattklubb i Stockholm: "Jag kan köpa dig och hela den här klubben så släpp in mig din sopa". Typ.

Christopher Leal: Innermittfältare. Liten, men naggande god. Sprider alltid positiva vibbar runt omkring sig och har ett leende nära till hands. Slutade växa som 8-åring, men vinner ändå boll på mittfältet. Tränar också juniorlaget i klubben.
Anekdot: Är redan tvåbarnsförälder och håller på att fostra framtidens mittfältare i klubben.

Calle Mellström: Ytterback. Yngst i laget, men tar för sig på träningarna. Handplockad av Cribba från AIK inför årets säsong och leder "klunsligan" i laget. Har fått instruktionsvideor med Calle Gustén för att kunna acklimatiseras till Rotebros ytterbacksspel.
Anekdot: Kallas för Snygg-Calle vilket man förstår när man ser honom. Ska enligt säkra källor ha skymtats på studentskivor, flankerad av unga flickor.

Mathias Hagman: Ytterback. Farligast i laget pga sin direkta frånvaro av empati. Nöjer sig inte förrän någon blöder på träning och har Vinnie Jones som förebild. Har inte gjort en dålig match på sin vänsterbackplats sen han kom upp till A-laget i division 4. Rotebroare.
Anekdot: Har stått för klubbens roligaste underhållning under en inkilning på ett träningsläger i Norrtälje för några år sedan. Ska finnas film på det...

Christer Holm: Assisterande tränare. Cribba för samtliga, så även för honom själv. Har både spelat och tränat i klubben tidigare, men är ny för säsongen från AIK där han framgångsrikt tränade upp små råttor i flera år. Bidrar med mycket energi och nya fotbollsord som endast Hasse Backe kan förklara.
Anekdot: Har mer TV-tid än Johan Vega eftersom han var med och spelade in "Från koja till slott" där Cribba agerade byggledare. Fick många kärleksbrev efter denna episod.

Banibal Koriya: Innermittfältare. Ny från Väsby United för året. Var en av få som klarade de stenhårda uttagningarna i vintras där fysik, mental kapacitet (Niklas Karlsson gjorde inte testerna därav att han är med i laget), beslutsfattningsförmåga och Rotebros historia var egenskaper och förmågor som testades. Kallas Bani (eller Bunny) i laget eftersom det är så många som heter Banibal...
Anekdot: Verkar vilja kidnappa Fuck You Bergs son Wilton eftersom han har sagt "asså, det där är den sötaste ungen jag någonsin sett" tvåhundra gånger i år. Så om du ser honom stå nära kameraman Berg på matcherna så är det bara att ringa polisen.

Mittersta raden från vänster:
Armin Iranpak: Yttermittfältare/Anfallare. Elvis-look-a-like som sprider glädje i laget från det att han kommer in i omklädningsrummet tills han försvinner därifrån i en snodd bil. Står gärna i mål när de andra målvakterna har tröttnat, men är bäst som utespelare. Eller? Har grymt häng i luften och skjuter halvbra med båda fötterna. Skriver upp sig själv i Rotebros gästbok med signaturen "Anonym". Fuck You Armin!
Anekdot: Lever för fotbollslaget Inter och är ensam i världen om att älska "Super-Mario Balotelli".

Arne Hägervik: Lagledare. Får göra allt skitjobb vilket innebär att jaga spelare till cafeteriajobb och gillbobingo, tjata om att lämna in en ny bild till spelarleget och betala medlemsavgifter.
Arne har också den otacksamma uppgiften att fixa ett träningsläger med 400:- i budget. Gör ett hästjobb utan tillräckligt med uppskattning.
Anekdot: Bror till Tobbe i "En annan del av Köping"...

Lukas Strömberg: Yttermittfältare. Mest energi i hela laget och gjord av sten. Borrar ner huvudet och kör när han får bollen och då kan inte ens en tegelvägg stoppa honom. Skjuter bra med båda fötterna, men har ett lite hetsigt temperament vilket visade sig i kvalet mot Råsunda där han blev utvisad och avstängd till början av denna säsong.
Anekdot: Gjorde under träningslägret förra sommaren den bästa halvleken i klubbens historia då han svarade för två mål, ett bortdömt och tre ramträffar. "Det kommer att bli något stort av den grabben!" sa tränare Johansson då.

Daniel Nasteski: Ytterback. Lagets enda riktiga vänsterfot och är som alla andra vänsterfötter helt värdelös med högern. Fick hela fjolåret spolierad av skador, men är nu tillbaka och konkurrerar om vänsterbackplatsen.
Anekdot: Stod för årets miss när han lyckades få bollen utanför tio centimeter från öppet mål på en träning i vintras. Och inte nog med det, han snubblade dessutom och gjorde illa sig på ett gäng snöskyfflar. Klant!

Jonathan Berg: Målvakt. Kom till A-laget i division 6 som 17-åring och spåddes en lysande framtid. Motsvarade också dessa höga förväntningar då han var en av de bästa målvakterna i division 4 och 5. Sen blev Jonathan trött och vägrade slänga sig ("om bollen kommer på marken är det väl bättre att ta den med fötterna?!"), vilket gjorde att han stagnerade i sin utveckling. Kärleken till laget gör dock att han stannar kvar vilket uppskattas eftersom det betyder att vi får träffa hans söner Nelson och Wilton.
Anekdot: Gjorde sex mål i sin senaste match som utespelare. Då i IFK Sollentuna på 7-manna, men hur många kan skryta med det?!

Bobby Badang: Mittback. Lagets hårdaste namn och kropp. Talar tolv språk där svenska är hans sämsta. Sprider skott åt alla håll på träningarna, men gör de snyggaste målen när de väl träffar mål. Valde dumt nog att konkurrera på den position där konkurrensen är som hårdast.
Anekdot: Sägs livnära sig som spelaragent. Undrar vad han har för "hästar" i sitt stall?

Johan Vega: Mittback. Näst snyggast i laget enligt en nyligen genomförd undersökning. Har spelat i AIK, Väsby och IFK Sollentuna innan han hittade rätt i Rotebro. Dribblar alltid, vilket kan vara lite dumt som mittback. Har en grymt skön attityd på planen där han alltid har tid att skratta och skämta, vilket också kan vara dumt om man vill få speltid.
Anekdot: Kändast i laget pga sina äventyr i Idol och Körslaget och drömmer om en framtida artistkarriär. Bli inte vän med honom på Facebook eftersom ni kommer att få meddelanden av honom varje dag där han ber er om att lyssna på hans låtar. Så bra är dem inte Johan!

Lasse Muhrén: Materialare. Har varit i klubben längre än någon annan (med och grundade den enligt honom) och slutat lika många gånger som Henrik Larsson slutat i landslaget. Detta utrymme är alldeles för litet för att ge en klar bild av denna pokerspelande linjedomare som har vunnit miljoner på hästar, betting och triss. Har gjort allt som en människa kan göra. Och lite till. Oumbärlig för laget!
Anekdot: Skulle kunna göra en anekdotbok om Lasse, men väljer här bara att nämna att han inte gillar ut-och-invända strumpor. Verkligen inte.

Bashar Hussein: Mittback. Pratar mest i laget både på och utanför planen men utmärker sig mest med att ha bäst bollkontroll av samtliga backar i världen. Kropp gjord av cement och är efter den gamle storspelaren Denilson den som kan göra flest överstegsfinter efter varandra utan att ramla. Vill uppåt och framåt.
Anekdot: Hade förra året århundradets fulaste frisyr, men gjorde kokt nog sig av med den till i år. Vi tackar dig för det Bashar!

Jacob Lindvall: Innermittfältare. Mr. Rotebro, dvs. snyggast i laget och är jäkligt soft med det. Ska enligt legenden fått sina yttersidor av en trollkarl i Edsberg (Lasse?). Gjorde med hjälp av dessa ett av tidernas snyggaste frisparksmål mot Vagnhärad i division 3 (finns på Youtube, sök på "Jacob Lindvall frispark").
Anekdot: Känner Paradise hotel-Patrik. Och är soft med det.

Nedre raden från vänster:
Daniel Forssmed: Mittback. Med sina 28 år äldst i laget, men man är inte äldre än man känner sig eller som i DF:s fall, beter sig. Har tagit på sig flest kort i Rotebros historia, några mindre nödvändiga än andra, men har lugnat ner sig på ålderns höst. Trots sin ringa längd så är han brutal i luften, men sämre när bollen ligger på marken. Har varit med sen division 5.
Anekdot: Är bror med skådespelaren Ola Forssmed (med i Rederiet bland annat) och försöker få in oss på Berns via denna kontakt. Brukar dock sluta med att vi får åka till "Fabben" i Väsby.

Kalle Ramsell: Yttermittfältare. Stor talang som skjuter hårdast och bäst i laget, men som fått sitt smeknamn (Kalle Gnäll) efter sitt gnäll på allt som rör sig eller står stilla. Senaste irritationsmomentet är de nya näten på målen på Skinnaråsen som enligt Kalle är "7-mannanät". Har Rotebro som moderklubb och spelat i A-laget sedan 2005. Frisparkskung och årets spelare 2009.
Anekdot: En av två spelare som får betalt för att spela. Lönen är hemlig, men han klarar sig bra om man säger så.

Christer Johansson: Huvudtränare. Mannen bakom resan från division 5 till dagens position i division 2. Kom till ett stukat lag 2005 som bestod av gamla, trötta spelare och unga, rädda talanger. Började med att rensa i laget och inpränta en ny attityd i spelarna: "Ingen skit nu!". Har utvecklat laget varje år och har med sina kontakter med Tureberg/Sollentuna United värvat mången god spelare till klubben.
Anekdot: Har spelat allsvenskt med AIK och golfar regelbundet med Hasse Backe.

Daniel Andersson: Målvakt. Ny från Sollentuna för säsongen och konkurrerar främst med Abbe om förstaplatsen som målvakt. Har en brutal statistik mot bäste vännen #14 där den senare inte gjort mål på träning på Danne sen 2007.
Anekdot: Agerar ledare för supportergruppen "Ultras Boys" i Hammarby. Är även porträtterad i fotbollsmagasinet Offside pga detta.

Biyan Bozan: Anfallare. Målskytt av rang och har vunnit den interna skytteligan i de två säsonger han spelat i klubben. Liten, kvick och skjuter bra med båda fötterna. Tror fortfarande att Ronaldinho kommer komma tillbaka i gammalt slag vilket har kostat honom en hundralapp till sin anfallskollega Hedman.
Anekdot: Frussen kille. Tycker aldrig att det är för varmt för att bära underställ. Skulle vilja se honom på badsemester.

Johan Hedman: Anfallare. Har varit Ung, men har under de senaste åren mest agerat Tung anfallare i klubben i hans hjärta. Spelar mest för att kunna göra Veven när han gjort mål och för att kunna chippa över Abbe i målet på träningarna. Kom till klubben samtidigt som tränare Johansson vilket har varit en fin kärlekshistoria.
Anekdot: Har gjort 2000-talets snyggaste mål i en inomhusturnering där han sköt sin karriärs hårdaste skott med högerfoten bakom vänsterbenet. Rätt upp i krysset. Svårt.

Abdulmasih Keriakes: Målvakt. Ger TV-räddning ett ansikte eftersom han kan få det lösaste Niklas Karlsson-skott att verka som årets träff. Åker fyra gånger i veckan från Rönninge till Rotebro vilket borde ge honom något slags hederspris. Hade stor del i att Rotebro höll sig kvar i division 3 för två år sen och att vi tog oss upp i tvåan förra säsongen då han bland annat räddade en straff mot Råsunda i kvalet.
Anekdot: Är född 1987. Kan man inte tro om man ser honom. Har kunnat handla på systemet sedan han gick i sjuan.

Per Karlsson: Sportchef. Har ett finger med i spelet i allt som rör klubben och jobbar ca 100 timmar i veckan med att skaffa sponsorer, träna två pojklag, sköta kontrakt och jaga tränare till olika lag. Eldsjäl.
Anekdot: God vän med Henrik Strömblad vilket fått TV3-profilen att agera speaker för Rotebros. Per har även fått FCZ till Skinnaråsen. Två gånger och en gång med Johan Mjällby i Rotandressen. Andra gången nöjde vi oss med Anders Hedman...

Alexander Wiklund: Innermittfältare. Fick höra av sin tränare i Edsberg när laget åkte ut division 5 att han "inte rekommenderas söka en klubb i en högre serie". Fem år senare är Alex ordinarie innermittfältare i laget som leder division 2. Så Fuck You du som var tränare! Är på fritiden slav åt tidigare nämne Janne Stahre.
Anekdot: Pappa Jerry Wiklund är på sonens alla matcher och skriker alltid mest av alla i publiken. Ska enligt uppgifter skänka Alexander 750:- för varje mål sonen gör i division 2. Hittils har Alex tjänat 0 kronor innan skatt.

Carl Lennerman: Mittback. Världens starkaste man som tackade nej till förfrågan om att spela Rocky Balboas nemesis i filmen "Rocky" innan Dolph Lundgren fick samma anbud. Då var Calle tolv år gammal. Vinner allt i luften och flyttar på alla som kommer i vägen. Sämre med boll. Har varot med sen division 6, dock med några uppehåll.
Anekdot: Dessa uppehåll har berott på militärtjänst och Officerutbildning. Calle ensam om att inte behöva vapen.

Ej med på lagfotot:
Sebastian Strömberg: Mittback /Innermittfältare. Lagets kapten som inte har haft en hel kroppsdel sen han gick i mellanstadiet. Inte så konstigt eftersom han går in i varje duell oavsett odds och för att han har bråkat med Lukas från det att Lukas föddes. Oumbärlig för laget, men skulle behöva lära sig peptalk från vice-kapten Hedman.
Anekdot: Kom till laget som anfallare, blev sedan innermittfältare innan han fick ta steget ner som mittback ifjol. Målvakt nästa år?

Christian Cisternas: Innermittfältare. Kallas för Klöver av någon outgrundlig anledning och är världens snällaste människa. Har nyss fått sin andra dotter, men tränar för fullt ändå. Antagligen för att få lite lugn och ro.
Anekdot: Har under försäsongen fått springa ifrån både träning och match för att se sin fru skämta om att dottern Filippa skulle komma. Fler practical jokes tack!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar