ANSVARIGA UTGIVARE

Johan Hedman och Mattias Åsén följer Rotebro IS FF:s väg upp till division 1


fredag 14 maj 2010

Inför Rotebro-Strömsberg

Efter den tunga förlusten mot Enköping senast så har veckan gått ut på att läka skador, hitta glädjen i laget och studera videoklipp. Vissa har gjort snygga mål, andra har haft värdelösa träningar. Och Bani har fått utstå mycket skit. En helt vanlig vecka i en annan del av Rotebro.


Enköpingsmatchen blev inspelad och en kopia av matchen skickades till tränare Johansson som analyserat den genom att titta på den i olika vinklar, olika ställningar (vi var tydligen inte helt värdelösa om man tittade ståendes på huvudet) och i olika snabbhet (Karlssons sorkdödare i första halvlek tog fem sekunder att komma fram till målet även när man snabbspolade). Roliga små anekdoter man kunde hitta när man såg filmen var att:

- Haga pekade ut sitt nästa offer efter att ha brutalt kapat Enköpings högerytter i första halvlek. Denna spelare signalerar i nästa ögonblick för byte.

- Vi dominerar första minuten av matchen. Vad hände sen?

- Unge Tunge Orörlige blev förskräckt när han såg sig sjäv spela fotboll. har ju sämre hållning än Peter Crouch!


Under måndagsträningen var det behandling av Unge Sköre som gällde för Patrik medan resten av truppen hade kvartsamtal med Christer. "Ingen är säker i startelvan efter senaste matchen, jag ska snacka med alla inblandade under träningen idag". Nervös stämning helt klart efter detta pep-talk. Den som verkade mest nervös var WiklundH som enligt uppgift stod för sin sämsta träning under året. Vi omogna, småsinta spelare valde att utnyttja detta och hånade därför den stackars skäggige pojken. Alla förutom den yngste, men mognaste av oss. Calle Mellström, som helt sonika gav Alexander en stor kram med kärlek och värme (specialkram?). Det finns hopp för mänskligheten, även i Rotebro!


Tisdagen bjöd på sedvanlig fys och kondition till spelarnas stora uppskattning, där Fuck You Berg imponerade...INTE! Innan dess kunde dock den nya målvaktstränaren presenteras. Per som kommer att finnas till hands varje tisdag. Öppningen var minst sagt lovande när han till och med fick Berg att slänga sig, även om han fortfarande inte kan kasta sig åt höger. Unge Sköre, Biyo och Lukas valde att strunta i konditionen under tisdagen och tog istället tillfället i akt att ligga i gräset och titta på molnen. Det är för härligt att vara tillbaka på A-planen!


Den bästa träningen utfördes dock under torsdagen. På grund av att Jesus sägs ha färdats upp till himlen samma dag för en herrans massa år sedan, fick Rotebros trupp träna mitt på dagen och för en liten stund känna sig som fotbollsproffs. Det såg kanske inte ut som att det var FC Barcleona som tränade denna varma och soliga majdag, men lite malliga var vi dock. Lek och skoj stod på schemat för dagen och diverse tävlingar utspelades på den välansade gräsmattan. Första tävlingen var "Myrstacken" där alla spelare ska röra sig inom en liten yta med varsin boll samtidigt som man ska sparka bort motståndarnas bollar, men skydda sin egen. Hamnar bollen utanför den uppkonade ytan är an således ute. Haga vann den prestigefyllda första omgången eftersom ingen vågade gå på honom. DF blev så rädd när Haga kom farande att han gav upp. Alla förstår honom. Sämst av alla var Banibal Koriya som slog nytt bottenrekord när han helt oattackerad snubblade ut bollen först av alla. I båda omgångarna! #14 var snabbt där och tröstade lille Bani med uppmuntrande ord som "Du är ju sämst" och "Fy fan vad dåligt Bani!". Vilken kille!


Matchen mot Strömsberg på lördag förväntas bli en tuff och jämn tillställning. Lagen möttes två gånger förra säsongen, då med två oavgjorda resultat i den första respektive sista omgången. Lagen, som båda alltså är nykomlingar, har börjat säsongen helt okej där Rotebro leder den oerhört jämna serien med sju poäng och Strömsberg skuggar med en poäng mindre. Någon startelva presenterades inte för hemmalaget under torsdagsträningen eftersom det är en rad frågetecken som ska rätas ut. Unge Tunge och Biyos medverkan mörkas in i det sista och de testas sent under lördagen. Det vi kan avslöja är att Skinnaråsens gräsmatta är "aningen" finare än Enavallens höstack till plan och det är i alla fall inte planens fel om det inte bjuds på propagandafotboll på lördag. 14.00 är det matchstart, vi hoppas att fortsätta slå publikrekord med över 200 åskådare. Nu kör vi!


Övrigt som hänt i veckan:

- Armin Iranpak gjorde säsongens mål när han Cykelsparkade in ett stenhårt skott i krysset under torsdagsträningen. Den lille iraniern reste sig bara upp och fortsatte spela som ingenting hade hänt. Sen att han missat öppet mål två gånger strax innan struntar vi att berätta denna gång.

- Kalle Gnäll har fått ett nytt smeknamn: Kalle Kverulant. Betyder samma sak, men låter otroligt mycket vuxnare.

- Mbye har hittat sin nya favoritfras. "Fuck You" ofta återföljt av "Alex". I torsdags lutade han sig ut ur bilfönstret och skrek denna fras som har fört oss närmre denna härliga Gambier. Fuck You Mbye!

- En inofficiell Bowlingturnering spelades under torsdagen med bowlingeliten i laget (Peter Eriksson hade ett wild-card, men valde att tacka nej). Kalle Kverulant klarade av favorittrycket och vann med imponerande 182 poäng. Lukas förlorade i damklassen mot flickvännen Linn. Skräll.

- Bani kokade av ilska under spelet i torsdags. "Rött får inte vinna, jag klarar inte av Freddan och Karlsson, de är så jävla kaxiga!" Vad händer efter detta? Freddan dunkar in 1-0 med vänstern (och gör sedvanlig målgest efter det) och Karlsson avgör matchen kort därefter med ett solonummer. Och målgest. Fuck You Bani!


Vi syns imorn på Skinnaråsen klockan 14.00. Ta med eget sittunderlag.


Rotan Rotan hela da´n!

2 kommentarer:

  1. i morgon vinner rotebro mot strömsberg. hoppas verkligen det blir mycket folk forza rotebro mot div 1

    SvaraRadera
  2. Tyst på bloggen ?

    SvaraRadera