ANSVARIGA UTGIVARE

Johan Hedman och Mattias Åsén följer Rotebro IS FF:s väg upp till division 1


söndag 23 maj 2010

En pinne och mycket godis med oss hem från Västerås

Vi började resan mot Västerås med att tala om pappa Hedmans nemesis inom orientering Leif Ottling. "Nemesis inom orientering osar inte direkt action" kommenterade WiklundH och istället ändrades fokus till dagens match. Eller inte än, det återstod ju ändå över 8 mil av resan vilket gav utrymme för en diskussion om mongon i Rotebro. En aldrig sinande källa till humor i form av ett gäng ytterst originella människor som rör sig i den offentliga sfären och förgyller vår tillvaro med sina udda sätt att vara. Vi kommer återkomma till dessa i ett reportage inför Köping-matchen; "i en annan del av Rotebro". Fokuseringen på matchen fick dröja ytterligare en stund och frågan är om den nånsin ägde rum...

Rotebro kom till start med ett skadeskjutet manskap. Unge Veke, Biyo, Captain Strömberg, Carl General, Armin Presley var skadade eller bortresta (oproffesionellt!) och Hagamannen var avstängd (skräll). Övriga utvalda ställde upp i en 4-1-4-1-formation med följande spelare:

Danne

Nisser Mbye Bashar DF

Leal

Kalle WiklundH Karlsson Lukas

#14

Bänk: Abbe, Vega, Bani, Snygg-Calle, Bobby

Under matchsamlingen "chockade" lagledningen med att ändra siffrorna i systemet till ett 4-3-3 "för att ändra mentaliteten hos gubbarna". I teorin ville man få Kalle och Lukas att attackera mer framåt, i praktiken kände de sig ändå tvungna att hjälpa till såpass mycket bakåt att systemet skulle visa sig bli det ursprungliga 4-1-4-1. Lukas och Freddan bytte plats efter en kvarts spel och Bashar skadade sig efter en knapp halvtimme, i samma matchminut som VIK:s målvakt fast i två olika situationer, och dubbelbytet var ett faktum. VIK kastade in en ytterst osäker reservkeeper, medan Rotan satte in en laddad Johan Vega. Vega tog plats som vänsterback och DF flyttade in som mittback.

Inför matchen hade det talats om att vi med dagens trupp skulle vara nöjda med kryss, vilket grunduppställningen antydde. När matchen väl satt igång och matchbilden etablerats var det dock svårt att känna sig nöjda med annat än vinst, främst p.g.a Västerås ganska lama anfallsspel och spets. Att förvänta sig en trepoängare från Rotanhåll vore samtidigt en aning naivt och allt annat än delad poängskörd vore ologiskt att tro på. Publiken, som grillades i solen på årets varmaste dag, bjöds inte på någon bländande fotboll under de första 45 minuterna och de få chanser som vaskades fram var frukten av försvarsmissar. Rotebros hetaste (vi kan dra "värme-vitsar" hur länge som helst) chans bjöd Västerås nyinsatte målvakt på, när Lukas bröt bollen och serverade #14 vars skott dock täcktes av uppoffrande VIK-back. 0-0 i halvtid var rättvist efter en undermålig första halvlek och Snygg-Calle gjorde sin plikt som avbytare och delade ut vatten till bloggarna. Tack Mellis!

Bäst under första halvlek:
- Mbye. Var överallt och grym överallt.
- Vegas inhopp. Hade imponerat på Idol-juryn.
- Jerry WiklundHs "Kom igen nu Alex!" direkt efter matchstart
- Maja, 3 år. Dissade bloggare Åsén när han körde bebisrösten. Fuck You Åsén!
- VIK:s matchvärd. Lite egen.
- Åséns kusin Magnus historier om midsommar -88 när han som onykter 19-åring tacklade 10-åriga Malin Åsén under en fotbollsmatch trots att hon skrek "Sluta Magnus, det gör ont"
- Att Lukas spelarfru Linn fick betala 80 kronor för inträdet. Västerås IK - dyrast i serien.

Sämst under första halvlek:
- Underhållningen
- Att det visade sig att Linn tvingade Lukas mamma att betala inträdet.
- Unge Danssugne och Fuck You Berg fick inte vara med i Disco-SM som hölls i närheten.

Andra halvlek:
Började lika tråkigt som den första slutade. Inget lag verkade ha någon egentlig anfallsidé och från ett publiksperspektiv sattes hoppet främst till någon frispark som Kalle Kverulant kunde skruva in eller en slumpboll som Lukas kunde kriga på. De riktigt bra frisparkslägena uteblev dock och slumpbollarna var aldrig mer än halvbra, trots ett bra slit från en ensam Lukas. Frustrationen kokade (haha!) hos rotanpojkarna med Karlsson och Kverulant som mest utåtagerande. Kalles kverulans kulminerade kraftigt kvarten innan full tid vilket fick ledarstaben att byta ut denne mot sin till smeknamnet snyggare namne. Debut i tvåan för truppens yngste spelare, rotanbloggen gläds med dig Mellis! I övrigt var andra halvlek mest ett ställningskrig där Västerås förde matchen och Rotan försvarade. Samtliga i backlinjen gjorde en bra match med Mbye som härförare. Även Leal spottade upp sig i andra och vann en del boll. Västerås skapade 2-3 farliga chanser på låga inlägg från kanterna där vi tillfälligt tappat markeringen i boxen, men Danne i mål behövde inte anstränga sig märkvärt mer än någon enstaka gång. Analyserna från sidan var rörande samstämmiga om att vi aldrig lyckades hota Västerås med tillräckliga löpningar från mittfältet. Trots att Lukas gjorde en bra match var han ofta för ensam för att lyckas få fast bollen högt upp och när andrabollarna damp ner mellan mittcirkeln och VIK:s straffområde hade vi antingen flyttat upp för högt i förstaläget eller var för låga i andraläget vilket gjorde det omöjligt för Rotan att etablera spel högt upp. De gångerna vi ändå lyckades få tag på bollen på offensiv planhalva kom Lukas på möte, men ingen löpte bakom vilket gjorde det svårt för bollförande spelare att hitta annat än alibipassningar. Otryggheten med boll ledde till kortare och kortare anfall och istället lades krafterna på defensiven. Västerås var dock för dåliga för att förtjäna en kraftansträngning. Summa sumarum; 0-0 och Skitmatch!

Bäst... förlåt, positivt:
- Första poängen på tre matcher. Nu kör vi!
- Mbye Camara. I startelvan för att stanna?
- Unge Tekniske i halvtid. Dribblade upp tjockis-Berg på läktaren.
- Transportsträckan är över - nu är det derby som gäller!
- Mellströms inhopp
- Det obligatoriska pitstopet på Sveriges Största Godisbutik på väg hem

Sämst
- Att behöva skriva matchref om en så tråkig match
- Att lilla Mellis fotleder inte växt färdigt, stå upp när du har öppet mål skitunge!
- Rotanbloggarnas engagemang senaste veckan, men nu blir det fan ändring på det!
- Rotans fysik. Först Jagge, Unge Klene och Biyan. Idag Bashar och Bobby, vad händer med alla vackra rotankroppar?

En pinne är bättre än noll och trots ett något negativt vinklat referat så är detta ett fall framåt. Nu lägger vi den negativa trenden bakom oss och lägger varje dag, timme, minut och sekund på positiva bilder inför United-matchen. Det kommer bli en fotbolls- och publikfest av sällan skådat slag på division 2-nivå och hetsen på bloggarna kommer att vara närmast olagligt hård...

"Det ska bli en fest - och det är vi som ska ha den"/Tommy Svensson

1 kommentar: