ANSVARIGA UTGIVARE

Johan Hedman och Mattias Åsén följer Rotebro IS FF:s väg upp till division 1


torsdag 6 maj 2010

Sammanfattning av artikelserien "Inför Enköping-Rotebro"

Ja, nu har vi alltså tagit er igenom den långa resan för Enköping och Rotebro som fört oss fram till lördagens möte den 8 maj 2010 på Enavallen. En fantastisk och en mindre fantastisk historia som båda representerar charmen med det svenska seriesystemet…

I svensk fotboll finns det som bekant en ganska klen topp där inte ens de bästa lagen i Sverige kan matcha topplag från Tintin-länder som Armanien, Berdurien och Tragikiztan. Det finns dock gott om talang i de lägre serierna och kontraktsförslagen till Unge Tunge efter en kanonår i fyran talar sitt tydliga språk. Vad som krävs för ett avancemang i de lägre divisionerna vet få tränare bättre än legenden Christer Johansson, men frågan är vad som krävs för att ta ytterligare steg? Då historien genom lag som Dalkurd och Åshöjdens BK (dom fanns väl på riktigt?) bevisat att ingenting är omöjligt har såväl Rotebro som Enköping det gemensamma målet att fortsätta klättra genom divisionerna. Att Enköping besitter kunnandet och erfarenheten för att klara av detta råder det inget tvivel om men frågan är hur högt vårt kära Rotan kan klättra? The sky is the limit och med tillräcklig talang, hjärta, organisation och taktiskt kunnande känns det dumt att sätta gränser. Talangen och hjärtat finns i Rotebro anno 2010. Organisationen däremot har kanske inte hängt med i utvecklingen som alla skulle önskat och den taktiska biten kommer definitivt få bekänna färg mot f.d allsvenska tränare som Paul Lindholm och Siggi Jonsson. Sponsring, läktare, åskådarantal och anläggningen är några av de bitar där det finns otroligt mycket att utveckla. Rotanbloggen är ett projekt som syftar till engagera allt fler i Rotebro IS FF för öka intresset och få allt fler att få sitt hjärta att klappa lika hårt för Rotan som det gjort för alla spelare genom åren. Med tillräckligt mycket hjärta är som sagt ingenting omöjligt och alla ni som läser bloggen och kommer på matcherna är en del av tåget med Destination Ettan.

Känner ni några som på ett eller annat sätt skulle vara villiga att hjälpa till med sponsring eller annat inom klubben så är ni varmt välkomna att höra av er till bloggen. Vi som driver bloggen tycker att det varit fantastiskt roligt att bjuda på sammanfattning av denna framgångssaga med en vy i historiens backspegel. Nästa målsättning är att sammanställa historierna om Rotan i ett 20-30 sidigt häfte som vi med schysst layout kan kränga på hemmamatcherna för att sprida känslan av att vi just i detta nu är med om den hittills största framgången i Rotebro IS historia och för att dokumentera dessa historier i en mer arkivbar form än en på en snart bortglömd blogg. En historia som alla spelare och ledare från 2002-2010 varit delaktiga i!

På lördag fortsätter historieskrivningen på Enavallen i Enköping. Om dagens spelare om 25 år kommer kunna skryta med att man slagit ett allsvenskt lag återstår att se, men bara tanken på att detta möte skulle äga rum var en kittlande tanke 2002 som idag är verklighet. Bara det är något att vara stolta över.

/Rotan rotan hela da'n

3 kommentarer:

  1. Mer folk på Skinnaråsen mot GUSK (205) än på United på Vallen senast (182), trots att United är en fem gånger större klubb sett till medlemsantal

    SvaraRadera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  3. Unge Tunge Hysteriske Smidige6 maj 2010 kl. 23:38

    Man blir tårögd när man får sådan fin kritik av en så fin medmänniska som Alexander Wiklund (utan H)! Tack Alex!

    SvaraRadera