ANSVARIGA UTGIVARE

Johan Hedman och Mattias Åsén följer Rotebro IS FF:s väg upp till division 1

söndag 16 maj 2010

Rotebro inte längre serieledare

Det var ett tag sen man vaknade upp utan att vara i serieledning, men idag gjorde Rotebros spelare just det efter en tung förlust, den första för säsongen på hemmaplan, mot Strömsberg med 3-2. Detta efter en bedrövlig första halvlek och en hyfsad andra där en otippad målskytt dock ger hopp om framtiden...

"Sommaren är här!" sjunger Pontiak, den folkkäre artisten som för någon vecka sen blev dissad i TV-programmet "Talang". Pontiak hade varit en utmärkt pausunderhållare i gårdagens batalj mot Strömsberg. Dels för att sommaren gjorde sitt första stora besök på Skinnaråsen och dels, tyvärr, för att Rotebro spelade lika utvecklingsstört dåligt som Pontiak. Sommarvärmen med en klarblå himmel hälsade alltså spelarna välkomna denna majlördag, där det gröna gräset (det går tydligen att ha en bra gräsmatta i maj Gröna Stå) hjälpte till att skapa perfekta förutsättningar för skönspel. Det sket Rotebro fullständigt i.

Startelvan i hemmalaget hölls hemlig in i det sista för att hålla samtliga spelare taggade och sugna. När den väl avslöjades såg den ut på följande vis:

Abdulmasih Keriakes

Nisser, Lennerman, Bashar, Haga

Lukas, Karlsson, Kapten Seb, Kalle Kverulant

#14, Armin

Varken Biyo eller Unge Tunge kunde alltså spela vilket gjorde att laget var intakt från andra halvlekens startelva mot Enköping senast förutom att Abbe tog tillbaka målvaktshandskarna från Danne. På bänken solade Danne, Leal, Mbye (behöver han?), WiklundH, DF och Bani vilket kan vara den mest defensiva bänk Rotebro ställt upp med i historien.

Första halvlek

Första halvlek börjar med att Strömsberg försöker vinna hörnstatistiken och får fyra hörnor i rad, där det blir lite halvfarligt varje gång när de storvuxna gästerna är lite mer sugna på att ta fighten än vad vi är. Strömsberg fortsätter att trycka på och spelar i ett högt tempo som vi inte alls bemästrar och vi är så pass tagna på sängen att inte ens Jerry Wiklund skriker från sidan. Precis när den värsta pressen tycks ha avtagit så dyker en boll upp i hemmalagets straffområde och plötsligt står det 1-0 till Strömsberg. Målet gjordes efter 21 minuter och efter det ser Unge Otekniske (fotograf och matchrapportör dagen till ära) ingenting på flera minuter eftersom han försöker rapportera in ledningsmålet till Everysport via Kverulants iPhone. Det gick inte alls, trots hjälp från Ingessons fru och nyrakade Mårtensson. När vi kollade upp nästa gång så var 2-0 ett faktum suckarna började spridas runt om i publiken. Offensivt så långt, var några skott som blockerats och en frispark från Kalle Gnäll som tippades till hörna, det farligaste hemmalaget skapat och det var en ganska brant uppförsbacke vi hade framför oss. Vi började dock klättra ganska omgående när bollen, under en kontring letade sig fram till Kalle vid straffområdesgränsen där den lille vek inåt och filmade (?) till sig en straff på bästa Drogba-vis. Straffen satte Kalle själv säkert i målvaktens vänstra hörn och vi hade fått kontakt strax före halvtidsvilan. Viktigt!

Första halvlek kan vara den sämsta halvleken i år där vi inte spelade med självförtroende eller övertygelse. Istället var det Strömsberg som förde matchen och vi får vara nöjda med att bara ligga under med ett mål efter 45 minuter.

Bäst i första halvlek:

- Gräsmattan på Skinnaråsen. Fuck You Enköping!

- Unge Fotograferande som tog 180 kort på 45 minuter. (Att hylla sig själv när man inte ens spelat och dessutom inte stått för någon särskild stark insats som fotograf, är inte bara kaxigt utan direkt oförskämt, men eftersom det är min blogg så kan jag skriva vad jag vill, så Fuck You!)

- Kalles filmning. Fick oss att hoppas.

Sämst i första halvlek:

- Rotebro

- Ingen Wavin flag när spelarna beträdde spelplanen. MÅSTE fixas till El Clasico

- Rapportsystemet till Everysport. Man var tydligen tvungen att ha en utbildning i raketforskning för att klara av det. Det hade inte jag.

Övrigt:

- Domaren igår var världens längsta, vann två nickdueller mot Lennerman bara för att han kunde.

- Fuck You Berg tog sin lagedarroll på största allvar när han började tjafsa med Strömsbergs tränare. På dem bara Berg!

- Marcus Mårtensson gick innan matchen bakom målet där Strömsbergmålvakten ställt sig och säger kaxigt, men roligt: "här kommer det nog att rassla en hel del den första halvleken!". Blixtsnabbt svarar då målvakten: "det hoppas jag verkligen, för vi ska byta planhalva". Fuck You Marcus!

Andra halvlek:

Strömsberg verkade nöjda med resultatet och backade tidigt hem för att försvara sin ledning vilket gav Rotebro chansen att ta initiativet i matchen. Med Lukas på topp i andra halvlek fick offensiven mer energi och trots att spelet inte var bländande kändes ett kvitteringsmål inte heller långt borta. Vi hade svårt att skapa riktigt heta chanser, men fick åtminstone två lägen:

- Lukas krigade sig förbi på högerkanten och hittade en ren #14 framför målet som dock fick grov felträff och skickade bollen över stängslet. Bra Freddan!

- Kalle blev frispelad av #14 och försökte chippa över en utrusande målvakt som dock höll kvar en hand och räddade. Helt rätt att chippa dock. Alltid.

Som så ofta förr så blir man straffad om man inte utnyttjar sina chanser, så även denna gång. Med dryga kvarten kvar dimper bollen återigen ner i vårt strafområde där en Strömsbergspelare är först och kan skjuta in 3-1. Ridå ner. Eller? Tränarduon Christer och Christer gör i alla fall allt de kan för att få in energi i spelet. WiklundH byter av Armin och laget går ner på trebackslinje för en sista forcering. Lite senare kommer också DF in som anfallare istället för Haga. På övertid är det också just DF som med vänstern hittar rätt i Strömsbergmålet. Bara sekunderna senare väljer dock domaren att blåsa av matchen, det blir förlust med 3-2.

Vi gör ingen bra match alls och Strömsberg förtjänar samtliga poäng efter en väl genomförd match. Med ett starkt kollektiv och en fartfylld fotboll där kanterna ska stå för chansskapandet kan Strömsberg placera sig ganska högt upp när serien summeras i oktober. Rotebro får ta nya tag mot Västerås nästa vecka, denna gång utan serieledning vilket kanske får laget att höja sig.

Bäst i andra halvlek:

- Lukas som anfallare

- DF som anfallare. Som han tjatat om att spela där inför döva tränaröron!

- Publiken, 240 åskådare, nytt säsongsrekord.

Sämst i andra halvlek:

- Att inte DF fick mer speltid. Då hade vi vunnit.

- Att före detta Rotanspelarna Sohayb och Kayo Mutumba drog innan full tid. Osolidariskt!

- Att det bara fanns en Coca-Cola Light kvar när Unge Törstige skulle ta något att dricka i omklädningsrummet. Vem fan köper Light?!

- Två mål och ingen vev. Skärpning!

Övrigt:

- Daniel Andersson är den nya hunken för Rotebro IS F-93. Fokus låg endast på att se hans brunbrända kropp och bakåtslickade hår. De tvingade också sin stackars tränare att ta kort på honom i bar överkroppp för egen vinning. Fult gjort tjejer!

Nu kommer vi till matchens höjdpunkt. Tidigare har Unitedbloggaren Jens Åberg utan täckning för sina påståenden beskyllt stackars prinskorvs-Karlsson för att smita in på en Unitedmatch utan att betala. Nu tänker jag, utan täckning, beskylla några Unitedspelare för samma illdåd. Uppe på ett av b-planens avbytarbås, bakom stängslet kunde Belgian Blue, Oliver Kahn och "den där värdelösa målvakten som jag inte kommer ihåg vad han heter" skymtas vilket Bajen-Danne snabbt fördelade vidare till en uppvärmande WiklundH som i sin tur förmedlade det vidare till Unge Bloggande. De ska enligt säkra källor inte betalat de 60 kronorna som vi Division 2-kubbar i demokratisk anda tillsammans beslutat ska gälla som inträdesbiljett. Nu jävlar är det krig! Om någon kan komma med uppgifter om dessa tre som vi kan använda så vänd er då till Rotanbloggen (jag förväntar mig mycket av lill-Baldo Jens Lundblad i denna fråga).