ANSVARIGA UTGIVARE

Johan Hedman och Mattias Åsén följer Rotebro IS FF:s väg upp till division 1


fredag 21 maj 2010

Inför Västerås IK - Rotebro ISFF

Imorn, lördag är det dags för nästa match för Rotebros, för tillfället något stukade, hjältar. Västerås IK står för motståndet och här kommer en sedvanlig rapport om läget i laget och veckan som gått, som innehållit både lite mediaträning, B-fightsseger och fotbollstennis.

Efter den tunga förlusten mot Strömsberg valde Christer att fokusera på den andra halvleken som enligt honom såg mycket bra ut spelmässigt. Vi spelare höll kanske inte riktigt med men bra försök av charmtrollet Johansson att försöka skapa lite positivitet i laget. Måndagsträningen blev en lugn träning för startelvan där det bjöds på en gammal klassiker; nämligen Fotbollstennis. Lika klassisk som denna blandning mellan lek och övning är , är också det utbredda fusket i sporten, som måste vara det största problemet som Svenska FotbollsTennisFörbundet (SFTF) har att handskas med i dags datum. Även i Rotebro existerar detta problem och detta blev vi stackars åskådare varse under måndagens prestigefyllda möte på Skinnaråsen. På ena sidan stod ett mycket osympatiskt lag i form av Klas (hans volleykunskaper har ni som följt bloggen fått ta del av under veckan), #14, Kapten Seb och glade galoschen, dvs. Armin. På andra sidan "nätet" stod ett till ganska osymkpatiskt och framförallt gnälligt lag. Fuck You Berg, som började fuska innan han kunde gå och som alltid har ett "Sluuuuutaa!" på lager när han känner sig felfördelad i bedömningen, var tillsammans med ödmjuke Nisser och Gnällarnas konung, Kalle Kverulant. En hård och omdiskuterad match var att vänta och ingen blev besviken. Det skulle vara Kalle då som skyllde varje poängmiss på negern i laget. Stackars Berg, det är ju inte hans fel att han är neger. Däremot kan han inte skylla sin okunskap i fotbollstennis på någon annan. Matchen slutade med väntad vinst till lag Osympati med #14 som kaxig härförare. Efter matchens slut lämnade Kverulant in följande lista på egentlighheter under matchens gång, till domare Johansson:

- Planen var inte korrekt utmätt, motståndarnas sida var klart mindre.
- Sebban hade gula skor, vilket känns lite oseriöst.
- Gräset lutade åt fel håll vilket gjorde att studsen inte gick att beräkna.
- Bollarna var opumpade.
- Fuck You Berg var sämst.
- Klas gjorde fuskservar.
- Freddan var osportslig.
- Armin hade för hårig rumpa.
- Fuck You Berg var jättesämst.
- Nisser gjorde inte sitt bästa.

Nog om fotbollstennisen, nu till måndagens andra viktiga match, nämligen B-lagsmatchen mot serieledande Vaxholm som slutade med Rotanseger, 4-2. Efter 0-0 i halvtid där DF återigen fick förtroende på topp (maken till oskolad anfallare har vi inte sett sen Simon Bäver spelade där i division 5) och där Bobby valde att lämna arenan när han blev utbytt. I andra sattes dock målproduktionen igång och det var junisarna som visade vägen. Först kunde Mattias Flores ge Rotan ledningen innan Sebastian Castillo gjorde 2-0. Innan matchen var slut hade Bani tystat sina kritiker (Freddan) med att måla och Snygg-Calle avgjort på straff till F-93:s stora glädje. I intervjun efter matchen svarade Calle på frågan om det var uppgjort innan matchen vem som skulle ta straffen på följande sätt: "Naj, DF ville ta straffen och jag ville ta straffen. Så jag tog den." Vilken stjärna! Något som bör sägas om denna match är att WiklundH, som borde föregå med gott exempel som medbloggare, hamnade i bråk efter en ful satsning på Vaxholms målvakt. Och inte nog med det, han bröstade även upp sig mot en stackars back som bara ville skydda sin burväktare. Barnsligt WiklundH! Lämpligt straff utfordras under nästkommande vecka.

Tisdagsträningen bjöd traditionsenligt på mycket kondition och styrka. Cribba gör allt för att skapa en spelarrevolt. Unge Snede (återkommer om detta nya adjektiv) tränade för sig själv och kunde smyga undan fysen. Speluppfattning. En annan som slapp fysen var nyblivne anfallaren DF med lika nyblivna gräsallergin. Den gick dock över lagom till matchspelet. Är man äldst så får man också lite fördelar. Målvakterna drillades de första 45 minuterna i luftspelet där Abbe imponerade mest med två krossbollar i rad som träffade den boll som Berg precis skulle slå. Stort!

Torsdagsträningen skiter vi i eftersom det viktiga hände på annat håll. På Sollentunavallen blev nämligen Unge Medietränade och Sollentuna Uniteds töntige lagkapten Jens Åberg (som inte kunde spela gårdagnes seriematch mot Köping eftersom han hostade två gånger natten till tisdag) fotograferade av Lokaltidningen Mitt i inför El Clasico nästa lördag. I alla fall Rotebros stjärna såg jävligt tuff och hård ut, men ångrar att inte Carl General Lennerman skickades för uppgiften. Håll utkik efter tidningen som brukar dimpa ner i brevlådan i början på veckan.

Västerås IK står alltså för motståndet imorn på Apalby IP och kommer med gott självfortroende med sju poäng på sina tre senaste matcher, däribland mot vår Nemesis Sollentuna United. Vi väntar oss en tuff match på en dålig plan (varför är inte alla planer som Skinnaråsen?!) där det blir viktigt att klara av matchplanen: Ingen Skit! Supportrarna får ta sig till Västerås på eget bevåg eftersom det inte åker någon spelarbuss dit. Jag kan varmt rekommendera "Världens största godisbutik" som ligger på vägen. Finns en risk för att spelarna gör ett litet stopp där på vägen hem igen. Kanske inte Freddan som brukar föredra annat "godis" på lördagar. Och söndagar, måndagar, tisdagar, onsdagar, torsdagar och fredagar också för den delen.

Nu lite annat smått och gott som hänt i veckan:


Veckans mål: Fuck You Berg av alla människor stod för en perfekt skruvad frispark i krysset innan träningen i måndags. Ouppvärmd också, vad händer med musklerna då? De går av! Fuck You Berg! Men snygg frispark.

Veckans kommentar. "Du är ju sned som ett korthus!" Naprapaten Lantz om Unge Sköre under et besök. Tack!

Veckans sämsta idé: Den annars mycket trevlige och charmige fotografen kom med idén att Unge Tanige (men ändå Tunge) och Tönt-Jens skulle spänna "musklerna" på bild och därmed också skämma ut sig inför hela Sollentuna. Medietränad som man är sa jag dock ifrån. Självinsikt.

Veckans hjärnsläpp: Målvakts-Danne som tog upp en uppenbar bakåtpass frn Idol-Vega med händerna under B-fighten. Domaren som var blind på båda ögonen valde dock att fria.

/Unge Snede

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar