ANSVARIGA UTGIVARE

Johan Hedman och Mattias Åsén följer Rotebro IS FF:s väg upp till division 1


fredag 7 maj 2010

Skrattar först som skrattar sist på lördag!

Det har ju skrivits en hel del inför matchen som sparkas igång på Enavallen imorgon, lördag klockan 14.00, mellan forna storlaget Enköping SK mot serieledande Rotebro ISFF. Detta inlägg kommer dock att behandla hur veckan har varit i Rotanlägret, som innehållit en otippad tvåmålsskytt, idiotiska talesätt och en Ung Smidig spelare...

Kapten visar vägen

I måndags vankades det B-lagsmatch mot Marieberg på Skinnaråsens konstgräsmatta. Förutom en avstängd Armin ställde Rotebro upp med samtliga spelare som inte startade i lördagens Division 2-match mot GUSK och visade omgående att man skulle föra matchen. En, som vanligt, övertänd Lukas sprang ihjäl sig och motståndarnas backar i första halvlek i så hög grad att en av Mariebergs backar till slut valde att sparka in bollen i eget mål för att lugna Brunstige Ingesson. Lugn blev han inte och inte särskilt glad heller eftersom han själv ville göra mål. I andra halvlek gjorde dock Strömberg inte bara ett, utan två mål. Sebastian Strömberg alltså. Först en volleykanon och sen en frisparkskanon. "Nu vet ni vem som tar frisparkarna i laget i fortsättningen" skröt Kapten. Stor chans, när vi har Niklas "Hårdskottet" Karlsson i laget. Apropå Karlsson, så fick han vara lagkapten i B-lagsmatchen efter att ha tjatat hål i huvudet på tränare Holm. Arne var bitter hela matchen när hans nemesis fick bära den åtråvärda bindeln och förbereder i detta nu en hämndaktion i sitt hem i Köping. 3-0 slutade matchen efter en "dag på jobbet", samtidigt som delar av startelvan från lördagsmatchen tränade uppspel på A-plan. Det vi kom fram till var att vi skulle passa #14 för att sedan ställa upp för avspark, så löser han resten. Svårt!


Unge Smidige


"Eftersom ni inte har tagit ut några västar eller koner så får vi köra kondition och styrka idag" inleder Cribba tisdagsträningen med. Christer fyller i: "Det är för jävla dåligt!" Bashar: "Jag kan hämta!" Christer igen: "Det gör du så fan heller!". Djup suck i resten av laget. Sen började vi springa. Löpningen var visserligen hyfsat lidlig eftersom det var så lätt att fuska sig igenom vilket alla förutom monstren Lennerman och WiklundH också gjorde. Styrkan var desto jobbigare och det hela avslutades med lite smidighetsträning: Vi låg i en ring där varannan spelare låg ner och varannan spelare formade en tunnel med kroppen. En efter en skulle man sedan ta sig igenom banan genom att springa över, respektive krypa under sina lagkamrater som gjorde allt för att skydda sig och framförallt sina värdefulla ägodelar. Lennerman var först ut och började i ett vansinnigt tempo och gav blanka fan i om han steriliserade någon på vägen. Efter honom var det Unge Smidige Johan Hedman som dagen till ära hade ont i ryggen, magen, huvudet, knäna och polyperna. Detta är inte på något sätt ursäkt till att vara så otroligt osmidig och direkt dålig på en så enkel övning! Innan #13 var i mål hade Christer åkt hem, himlen blivit svart och resten av laget somnat.

"Den bästa avslutsövning jag har sett i Rotebro!" /C. Johansson

Under torsdagens träning fick försvararna träna försvarsspel (såg otroligt tråkigt ut) medan de offensiva spelarna tränade avslut på Danne och Abbe. Kalle Gnäll imponerade med att dunka in sina fem första skott, Unge Tunge hade "löd i bössan" och Armin tillbringade mest tid i gräset bakom stängslet för att hämta sina bollar. Bäst som vanligt var dock #14 som var närmast 100-procentig. Och då använde han inte ens sin erkänt starka vänsterfot. Under den avslutande inläggsövningen var det dock Karlsson som dominerade och tryckte in två, för honom, stenhårda avslut bakom vikarierande målvakten Iranpak.


Nu kör vi!

Inför matchen på lördag är det ett alltså ett serieledande Rotebro som åker till Enköping, som inlett säsongen hyfsat med fyra inkammade poäng på de tre inledande matcherna. Enköping som har lillebror Rajalakso och förre tränaren Peter Lenells son i laget kommer att vara heltaggade när "lilla Rotan" gästar Enavallen och det gäller att vi hittar samma inställning som i de inledande matcherna för att kunna fortsätta toppa tabellen i en vecka till. Nu är det pasta, vatten (inte livets vatten Haga), sömn, läsning av "fasta" och lyssnande på "Wavin Flag"som gäller fram till matchstart. Nu tar vi Enköping i tvåan!



Övrigt från veckan:

-Armin visade under måndagsträningen prov på sina kunskaper inom ämnet "Svenska talesätt" när han inför det stundande tvåmålsspelet sa: "Skrattar först som skrattar sist". Jag skrattar fortfarande Armin. Fuck You Iranpak!


- Karlsson åkte på en klunsnit när både Gnäll och WiklundH tog sten och idioten själv tog "junis-saxen" som är den klart sämsta av de tre alternativen. Victory!

- Jagge är tillbaka i träning och joggade sig igenom träningsveckan vilket var glädjande för alla i laget. Särskilt glada verkade F-93 bli och tränare Hedman väntar sig nu ett uppsving i träningsnärvaron. Tack Mr. Rotebro!

- Wilton Berg gästade torsdagsträningen och drog som vanligt mycket publik. Bani var som vanligt mest påträngande och rädslan för Bashar har fortfarande inte försvunnit. Skönt att grabben har någon självbevarelsedrift i kroppen.





- Johan "Idol-Vega" Vega vägrar tydligen att sjunga nationalsången inför el clasico den 29 maj. Vi ber nu Rotanbloggens läsare att starta en insamling för att få denna skönsjungande och snygga Chilenare att ställa upp på denna enkla gest. Vi ska komma ihåg att samma kille sjöng på avslutningsluchen i trean på gymnasiet inför samtliga treor. Det var pinsamt Johan, det här blir bara mäktigt.


De supportar som tar sig upp på lördag (resultat-Danne?) har blivit inbjudna att ta en öl med Enköpings supportrar "Gröna Stå", vilket kan rekommenderas. Önska oss lycka till så ska vi ge allt för att skänka folket lite glädje med tre nya poäng. Svårt!




/#13

8 kommentarer:

  1. Lite inför matchen...http://www.lokalsport.nu/fotboll/38-fotboll/1305-al?bfa22665e89ee6dab6d4cf49042b69f8=730aa964b62aaaeae0eac14f76bce986

    SvaraRadera
  2. forza rotebro i morn blir det seger mot esk och en öl med gröna stå innan matchen

    SvaraRadera
  3. veckan händelse kan ju vart att haga gjorde flest mål under måndags träningen.. hur oseriöst alla än må spelat, så ere ju en mindre sensation å något som aldrig inträffat förut.. borde nämts

    SvaraRadera
  4. Kör hårt nu och ingen skit !!

    SvaraRadera
  5. ni var riktigt dåliga, hahahaha

    SvaraRadera
  6. Ja jag skrattar sist faktiskt, Rotebro ska nog vara glada att det slutade med BARA 3-0.

    Lycka till i fortsättningen...

    SvaraRadera
  7. BlåRöda Stå8 maj 2010 kl. 17:44

    Detsamma

    SvaraRadera
  8. visst, vi gjorde en usel match, men vi leder fortfarande en jämn serie och vet att vi har stor potential. Varför så stolta helt plötsligt Enköping? Luktar frustration lång väg att behöva hävda sig på motståndarnas blogg efter matchen, tyder på ett vekt självförtroende att behöva passa på att håna motståndarna efter en sällsynt framgång, trots att bloggen poängterat att artikelserien skrevs med ett visst mått ironi. Lycka till i fortsättningen men skippa attityden tack, det blir bara pinsamt...

    SvaraRadera