ANSVARIGA UTGIVARE

Johan Hedman och Mattias Åsén följer Rotebro IS FF:s väg upp till division 1


måndag 3 maj 2010

Hedman hyllad i UNT

Rotebros framfart i division 2 uppmärksammas som sagt i allt fler sammanhang, nu senast i Uppsalas nya tidning. Anmärkningsvärt att GUSK verkligen tyckte att matchen var spelmässigt jämn. Det är den inte bara för att motståndarna har lika mycket boll, anser Rotanbloggen. Vi anser även att det var några ytterligare detaljer än Unge Tunges medverkan som var skillnaden mellan lagen, men nog om det. Här har ni artikeln, saxad från http://www.unt.se/sport/ny-guskforlust-925577-default.aspx:

FOTBOLL. Efter 0-3 senast mot Köping så lyckades inte Gusk vända den negativa trenden, man förlorade med 4-0 (3-0) mot ett effektivt Rotebro.

- Spelmässigt är det en jämn match, från straffområde till straffområde, väl där är Rotebro hetare än oss, sammanfattar Ramin Kiani i Gusklägret.

Gusk försvarsproblem ljusnade inte när mittbacken Erik Ström inför matchen åkte på en halsinfektion och uteblev. Det märktes också att försvaret inte var samspelt då Rotebro gjorde 1-0 trots att bortalaget hade fyrbackslinjen samlad. Även 2-0 kom efter en liknande situation då Kalle Ramsell gavs generöst med tid och utrymme. När matchens lirare Johan Hedman gjorde 3-0 i den 29:e matchminuten var det ridå ner för Gusk.

- Efter det tycker jag vi kontrollerar matchen på ett bra sätt, säger Rotebros lagledare Arne Hägervik.
Trots att Gusk långa stunder abonnerade på bollen så var Rotebro kliniska i sina avslut medan ett tamt bortaförsvar stundtals agerade publik. En hysterisk Johan Hedman gjorde sitt tredje och lagets fjärde mål en kvart in i den andra halvleken och fastställde därmed slutresultatet.
- Jag är jättenöjd med min insats, det var länge sedan jag gjorde tre mål i en match. Jag är inte så imponerad av Gusk, de var duktiga att hålla bollen men skapade i stort sett ingenting, analyserar matchhjälten Johan Hedman.

Coach Kiani saknar offensiva krafter i skadade Markus Palmqvist och Niklas Högberg, vilket märktes tydligen i dagens match. Noterbart är att försvararen Tomas Borg gjorde ett inhopp i andra halvlek efter en långtidsskada (ljumskar).
- Skillnaden i dagens match är Rotebros Johan Hedman. Vi saknar spetskompetens i både försvaret och anfallet, i dag saknas våra skadade spelare, avslutar Kiani.

1 kommentar:

  1. Rotebro har spetskompetens - rak och snabb fotboll (utan skit)

    SvaraRadera