ANSVARIGA UTGIVARE

Johan Hedman och Mattias Åsén följer Rotebro IS FF:s väg upp till division 1


onsdag 26 maj 2010

"Det kommer att bli en fest - och det är vi som ska ha den!"

Det har såklart inte undgått någon att årets match inom svensk fotboll spelas på lördag på Skinnaråsen. Storpublik väntas inta Skinnaråsens arena (finns ingen officiell arenakapacitet så vi kör med parollen "Sky is the limit"). I skrivande stund har 267 personer anmält sig till evenemanget på facebook, men ett stort mörkertal gömmer sig självklart eftersom det fortfarande finns de som inte har facebook. Allt annat än över 500 åskådare skulle kännas som en stor besvikelse och en skymf mot matchens potential och medieutrymme. För er som tvekar på att komma på lördag kan jag locka med följande:


- Marcus Mårtensson kommer att agera speaker, vilket är värt 60 kronor i sig. För er som inte känner denna legend kommer här en kort presentation: Marcus har redan i 20 års ålder testat på allt som går att testa i livet. Han har haft långt rött skägg, strippat för både killar och tjejer, burit hatt och kommit undan med det och "backhandslobbat" in tennisens svåraste slag under en prestigefylld match mot Unge Hårdservande. Han har även hunnit med en svängom som spelare i Rotebros A-lag, men tränare Johansson kommer inte ihåg honom och lärde sig aldrig hans namn. En fantastisk speaker kan vi dock lova att han är.


- Intervju med tränarna innan matchen. Muntergökarna Johansson och Lindholm väntas ge ett par minnesvärda pratminus. Kanske hinner Johansson ge en skopa skit åt sin "favorit" Alexander WiklundH? Intervjuerna sker alltså INNAN matchstart så var där i tid om ni vill höra denna historiska dubbelintervju!


- Liveband kommer att spela innan matchens början och även i halvtid. De kostade jävligt mycket så jag antar att de är jävligt bra. U2 heter de tydligen, något lokalt band vad jag förstår...


- För den hungrige kommer det att finnas både korv och, dagen till ära, hamburgare som kan avnjutas tillsammans med en kall läsk. Hamburgaren specialgrillas på colombianskt vis (nej, inga droger) av vår egen Fuck You Berg Galeano. Blåser det kallt, gud förbjude, kanske en kaffe och en bulle smakar bättre och som om inte det vore nog jobbar vi även på att Christoffer Parmbäck ska smita tidigare från jobbet för att kunna "specialkrama" den som känner sig ensam.


- Banderoller. I rotanlägret har det köpts in materiel för flera stora banderoller som kommer att synas till spelarnas intåg innan match. Flera förslag på text finns, men om någon kommer med något genialt får man gärna höra av sig till Rotanbloggen. Kanske dyker det upp någon bengal också...


- Gnäll. Med Kalle Kverulant i laget har du garanterat flera minnesvärda haranger mot domare, motståndare, medspelare, publik, gräs och resultattavla och PrinskorvsKarlsson har också visat sig kunna gnälla när så krävs. Karlsson har dock nischat sig och gnäller uteslutande på medspelare. Hur Unitedspelarnas gnällvanor ser ut vet jag inte, men "den där Terland" verkar ju ha potential att störa oss alla. Han får vara bortalagets hopp.


- Sist men inte minst kommer du att få se två taggade lag. Rotebro har egentligen inte så mycket att förlora som nykomlingar (det är mest vi Rotanbloggare som kommer att få ett helvete), men eftersom halva truppen är från United kommer revanschlustan att vara på topp och United vill ju vara kommunens ansikte utåt (lillebrorsor alltså...) och tycker fortfarande att Rotebro är ett litet skitgäng som hör hemma i gärsgårdsserierna, vilket de givetvis har rätt i. Så om de förlorar blir det nog ganska små människor som kliver av planen.

14.00 är det matchstart, men om du vill vara säker på att få sitta på en av få bänkar så är det nog bra att komma i god tid innan domaren blåser igång. Vi syns på lördag!

Rotanbloggen

15 kommentarer:

  1. "Vi har seglat över havet för att se det bästa laget, Rotan Rotan Rotan!" Klassiker från knattetiden!

    SvaraRadera
  2. "Rotebro har inte så mycket att förlora". Oj då, sänker ni redan garden?

    SvaraRadera
  3. Hur ser skadelistan ut nu då i Rotan? Bashar, Biyan etc - finns det några ordinarie som är friska och inte bortresta?
    Tråkigt för oss Rotan-fans om United får en alltför stor fördel redan innan avspark...

    SvaraRadera
  4. Jag kan försäkra herr Anonym att vi kommer med ett slagkraftigt lag på lördag och att United inte har någon fördel alls innan avspark.1454 dagars tradition av icke-vinnande ruckar man inte på bara sådär. "Vi vinner detta. Ta det lugnt vi vinner detta!" /Tommy Svensson.

    SvaraRadera
  5. ville bara säga att rotan suger. och kmr få smaka mkt gräs på lördag. /belgarn

    SvaraRadera
  6. Herrejävlar, ett (nästan) nyanserat inlägg på Rotanbloggen angående derbyt.
    Skräll att "belgarn" inger samma intelligenta intryck som en anabola-ko. Kul med lite hets dock.

    SvaraRadera
  7. Jag undrar vart segerfesten kommer att hålla hus? Klart som faaaan att det ska firas efteråt! :) :) :)

    SvaraRadera
  8. Jag röstar på Farbror&Co...

    SvaraRadera
  9. DF kan fixa in oss på Bern´s. Eller?

    SvaraRadera
  10. Det är klart att han kan, han snackar bara med sin brorsa...

    SvaraRadera
  11. Solna ditot kommer att se till att United vinner drabbningen utanför och på plan.

    SvaraRadera
  12. Härligt SI! Så ska det låta, kör över dm bara!

    SvaraRadera
  13. heja rotebro på lördag vinner ni mot united. forza rotebro alla klär sig i röd blåa kläder. framåt stolta rotebro

    SvaraRadera
  14. Hedman eller Tore från FCZ?

    http://gfx.aftonbladet-cdn.se/multimedia/archive/00246/NOJE-23s40-TORE-942_246939w.jpg

    SvaraRadera
  15. Rotebro håller på att gå under kolla bara tränarteamet ena tränaren skiter i klubben och kommer när han vill (på träningarna) han har fört upp dom från div 5 och tror att han är något och den andra kommer ifrån knattefotboll till ett div 2 lag och tror att han ska lyfta laget lixom. Och hur var det nu med spelarna som hade proffskontrakt dom underpressterar så det sjunger om det kalle ramsell missar straff kliver av skadad vad är det för kvalite på träningarna kan man ju undra.. johan hedman som mest lallar runt på planen och får göra vad han vill (0-1 målet får han ta på sig till 100 procent)vad finns mer att säga jo att ROTEBRO SPELAR I DIV 3 NÄSTA SÄSONG DET FINNS INGEN SPELIDE INGENTING!

    SvaraRadera