ANSVARIGA UTGIVARE

Johan Hedman och Mattias Åsén följer Rotebro IS FF:s väg upp till division 1


onsdag 12 maj 2010

Hetsen fortsätter - Rotebro vs United

I skrivande stund leder Rotebro division 2 Norra Svealand med hela sju inspelade poäng på de inledande fyra omgångarna. Sollentuna United å andra sidan har haft en tuff start och hittas klart längre ned i tabellen, på tredje plats. Hur kan det komma sig att laget utan ekonomi, där spelarna betalar sina egna skor och medlemsavgift och där de dessutom får skotta snö på vintern för att kunna träna, ligger före ett lag som har före detta allsvenska tränare och före detta Premier Leaguespelare i ledarstaben, som har varit på träningsläger i Turkiet under försäsongen och som heter United i efternamn? Rotanbloggen vet, och här har ni förklaringen. Eller förklaringarna.



10 förklaringar till varför Rotebro ISFF ligger före Sollentuna United:

1. Bättre hemmapublik
Kommentar: I omgång tre av årets serie hade de båda Solletnunalagen hemmamatch. Rotebro mötte Gamla Upsala på Skinnaråsen på lördagen och Sollentuna mötte Västerås på Sollentunavallen dagen efter. Skillnaden påstämningen på de två arenorna var dock slående. Medan de trötta Unitedfansen mest väntade på att få köpa korv i pausen, valde Rotanfansen att skrika, sjunga och heja fram sitt älskade lag till ännu en seger. På skinnaråsen stöder man alltid sitt hemmalag, oavsett resultatet (även om det oftast blir hemmaseger) när man i United alltid kan höra suckar från trötta gubbar i publiken när det går dåligt på gräset. Att det var fler som ville se Rotebro en blåsig lördag än som ville se United förlora en skinande söndag, 205 vs 182, är också fakta som bör läggas fram. Tack publiken!

2. Ingen skit!

Kommentar: Sollentuna United må ha en ambitiös spelidé med internationellt gångbara 4-2-3-1 som uppställning och där man ska spela längs marken med stort bollinnehav, men det verkar som att Rotebro har den vinnande taktiken. Och den kan bäst formuleras i två ord: Ingen skit! Sparka långt/passa de som kan sparka längre i uppspelsfasen och ge bollen till de som kan göra mål i sista tredjedelen. Och ingen skit i försvaret. Enkelt och okomplicerat.

3. Ta vara på smulorna som ramlar ner från jättarnas bord
Kommentar: Jätten i detta fall är ju inget monster, det ska ju tidigt förklaras, men när Sollentuna United anser att några spelare i truppen inte längre platsar i laget är Rotebro snabbt där och samlar ihop dessa guldkorn. I årets trupp i Rotebro så är det inte färre än nio (!) spelare som har representerat Sollentuna United/Tureberg tidigare i karriären, innan de förpassats till kusinen på landet. Dessa spelare är nu nyckelspelare i ett serieledande Rotebro. Surt sa räven!

4. Stämningen i omklädningsrummet

Kommentar: Jag ska inte säga att jag vet hur trevligt det är i Sollentuna Uniteds omklädningsrum, men envisa rykten säger att "man kan höra en bomullstuss falla ner på en kudde" och det låter ju inte så jäkla muntert. Däremot i Rotebro är det alltid fest! Musik från spotifylistan "Rotan upp i tvåan", lite dans och jäkligt mycket naket gör att man alltid lämnar träningen med ett leende. På helgerna brukar vi samlas hemma hos Fuck You Berg och spela spel och laga mat tillsammans, eftersom vi inte kan få nog av varandra. Det kallar jag kärlek!

5. Träningsupplägget

Kommentar: Istället för att slita hund fem gånger i veckan som lillebror United fåfängt sysslar med, i tron om att det ska ge något, så väljer Rotebro att fortsätta med tre pass i veckan där fokus ligger på att inte bli skadad av Hagamannen. Det viktigaste är dock att alla har kul och hittar glädjen i att "sparka lite boll". Varför krångla till det?

6. Kaptensvalet
Kommentar: Det är inget fel på Jens Åberg, Uniteds lagkapten. Men vem hade du lyssnat på? Sebastian Strömberg: Hårdare än sten, aldrig förlorat en nickduell och dricker endast röd mjölk, eller Jens Åberg: Knappt hunnit få hår på snoppen, med innebandyfrilla och en ganska flickig röst? Jag vet i alla fall var min röst hamnar.

7. Bättre ekonomiska beslut
Kommentar: United väljer att lägga sina pengar på dyra semesterorter där spelarna njuter av solen och på dyra tränare med dugliga CV:n. Rotebro å andra sidan köper in världens sämsta tejp för att spara några kronor och förpassar sitt träningsläger till sommarens Nyköping. Istället satsar man helhjärtat på att hålla kvar sina söner Johan Hedman och Kalle Ramsell med feta kontrakt. De två har gjort sju av lagets nio mål så här långt, så det verkar ju vara väl använda pengar...


8. Tro inte att du är något!
Kommentar: Rotebros tränare Christer Johansson är en mästare på detta. Har man gjort en bra match så kan man ge sig fan på att få skit för något av baklängesmålen eller för att man gjort en halvdan avspark. Gör man hattrick kan man på sin höjd få ett "bra jobbat", vilket dock är sällsynt. Kastar inte Christer en skopa skit över en så är lagledare Arne snabbt framme för att man inte tagit undan hörnflaggorna efter matchen eller så blir man föremål för materialare Lasses vrede för att man inte vikt tvätten på rätt sätt. Tro inte att du är något!

9. Bättre hemmaställ

Kommentar: Det är kanske ingen slump att Rotebros Barcelonainspirerade ställ ligger före det dyra, men ack så färglösa Real Madridställ som Sollentuna United föredrar? Att #14 och kapten Strömbergs ben matchar sådär med de vinröda shortsen verkar inte förändra tabelläget markant.
10.Bättre fotbollslag
Kommentar: De nio första anledningarna till varför Rotebro ligger före lokalkonkurrenten Sollentuna United har absolut betydelse. Men man får heller inte glömma bort att de röd-blå har ett klart bättre fotbollslag än vad lillebrorsan har. Det är den största anledningen till varför vi leder serien. Och varför vi kommer att vinna el clasico den 29 maj. Hetsen fortsätter!

5 kommentarer:

  1. Steve me lloyden12 maj 2010 kl. 20:23

    Forza Rotan !!!!!

    SvaraRadera
  2. underbart härlig blogg

    SvaraRadera
  3. Hahah säger bara " Wavin' Flag "
    Forza Rotan....

    SvaraRadera
  4. forza rotaN shalalaalalalalalallalla schalalalalalalaalal forza rotan i morn tre poäng mot strömsberg

    SvaraRadera
  5. Feta kontrakt !!!!!
    surt sa räven om rönnbären
    ryktet säger nåt annat

    SvaraRadera